Aandelen kopen

Online aandelen kopen

Als particulier kan je tegenwoordig relatief eenvoudig beginnen met beleggen. Dit doe je onder meer door het handelen in aandelen. Dat is wel iets waar jij je even in dient te verdiepen, maar de gemiddelde mens kan vervolgens de eerste stappen zetten met online handelen in aandelen.

Dat kan onder meer dankzij allerhande platformen die als handelsplatform dienen. Je kan hier een beleggingsrekening openen en beleggen. Vaak hebben die platformen veel en uitgebreide mogelijkheden en zijn ze niet beperkt tot een enkele beurs, maar kan je er wereldwijd handelen in aandelen, op verschillende markten, en ten alle tijden.

Zelfs voordat de beurzen opengaan. Je kan dus meteen inspelen op ontwikkelingen op de markt en zo meer succes hebben met online handelen in aandelen. Dan wil je dat doen op een gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar handelsplatform.

Hoe werkt dat en in welke moet je investeren?

Aandelen kopen: hoe pak je dat aan en waar moet je eigenlijk in investeren? We leggen je uit hoe je kunt beleggen, waar je aandelen moet kopen en hoe je daar concreet mee aan de slag gaat. Aan de hand van 7 stappen koop jij straks de eerste aandelen, waarmee je kunt beleggen en hopelijk gaat zorgen voor een aantrekkelijk rendement.

Top 6 online handelsplatformen

Er zijn behoorlijk wat handelsplatformen te vinden waar je kan handelen in aandelen. De Top 6 platformen om aandelen te kopen, zijn betrouwbaar, veilig, professioneel, innovatief en gebruiksvriendelijk, voor zowel de beginnende, als de ervaren belegger.


#1 eToro

eToro Review

EToro is een sociaal platform waar jij niet alleen kan handelen in aandelen, maar ook met andere beleggers in contact komen. Je kan meepraten, overleggen, advies vragen en geven, en zo nog succesvoller beleggen. Ben je een beginner? Dan kan je gratis een oefenaccount aanmaken. Zo gebruik je nog niet je eigen geld, maar kan je wel ontdekken of handelen in belegging voor jou is weggelegd.

ElToro wordt gereguleerd door verschillende autoriteiten over de hele wereld en maakt gebruik van eersteklas beveiligingsmethodes. Je kan handelen in cryptovaluta, aandelen, grondstoffen en valuta’s. Je kan helemaal zelf bepalen waarin jij wil handelen, maar je kan ook Copy Traden.

Om te Copy Traden kies je een handelaar die jij wil kopiëren. Je bepaalt vervolgens met welk bedrag jij wil traden. Het Copy Trade-systeem kopieert daarna alle handelingen van de trader van jouw keuze.

Je kan ook in Smart Portefeuilles investeren. Die kan je heel specifiek kiezen en ze worden ondersteund door professioneel onderzoek, ervaring, technologische innovatie, risico-overwegingen en beheertools, methodologie, en een lage minimumbelegging en geen beheerderskosten.

Pluspunten:
 • Beleggen zonder commissie
 • Snel beleggen: direct van start
 • Enorm aanbod effecten
Minpunten:
 • -
Aandelen kopen met eToro

#2 DeGiro

Degiro Review

Bij DeGiro krijg je het beste van alle werelden. Een gebruiksvriendelijk platform, tegen lage tarieven, bij een bekroonde online broker, en met een vergunning in meerdere landen. Voor de beginnende belegger is er ook nog de beleggersacademie. Wereldwijd maken meer dan 2 miljoen beleggers gebruik van DeGiro.

Je kan handelen in aandelen, ETF’s, obligaties, futures, opties, gestructureerde producten, beleggingsfondsen, cryptotrackers en grondstoffen. Je kan dus een heel divers portfolio samenstellen. Het is ook mogelijk om een pensioenrekening te openen.

DeGiro richt zich ook nog eens speciaal op vrouwen. Slechts 1 op de 5 beleggers zijn vrouw, en die vrouwen zijn er veelal heel succesvol in. In een samenwerking met LINDA leert de Dutchess Capital jou beleggen aan de hand van een gezamenlijke portfolio.

DeGiro hanteert lage kosten. Die kosten zijn namelijk ook van invloed op jouw winst. Dat kan soms best ingewikkeld worden en daarom heeft DeGiro een kostencalculator. Je krijgt dan een goede indicatie van de kosten die je maakt en je kan zelfs ervoor kiezen om naar het effect op de lange termijn te kijken.

Pluspunten:
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Lage tarieven in Nederland
 • Groot aanbod aandelen, opties, ETF’s en meer
Minpunten:
 • -
Aandelen kopen met DeGiro

#3 MEXEM

MEXEM Review

Mexem is een handelsplatform waar je zelf kan beleggen, andere beleggers kan volgen via Social Trading en professionals jouw vermogen kan laten beheren. En dat allemaal tegen scherpe tarieven, met een Signaal Service, en je kan wereldwijd beleggen in 33 landen, op 150 beurzen en in 23 valuta’s.

Mexem heeft drie verschillende handelsplatformen. Het TraderWorkstation, een mobiele app en het online klantenportaal. Je kan altijd en overal beleggen en handelen in de financiële producten die Mexem biedt.

Naast volledige aandelen, kan je ook handelen in Fractionele aandelen. Je kan er zelfs voor kiezen om jouw aandelen uit te lenen en op die manier krijg je ook nog eens betaald voor jouw portefeuille. Je kan handelen in aandelen, opties, obligaties, warants, futures, ETF’s, fondsen, metalen en spot valuta’s. En dat kan je allemaal doen vanuit 1 handelsrekening.

Dit handelsplatform wordt gereguleerd door CySEC en is een veilig en betrouwbaar platform. Het volgt de Europese wet- en regelgeving en is ook aangemeld bij de Nederlandse Autoriteit Financiele Markten (AFM). Alle gelden worden bewaard op een derdenrekening en wanneer er iets misgaat met het platform, dan regelt een stichting de afwikkeling van de gelden.

Pluspunten:
 • Betrouwbaar en veilig
 • Handige mobiele app
 • Uitgebreide analysetools
Minpunten:
 • -
Aandelen kopen met MEXEM

# 4 SAXO

SAXO Review

Het handelsplatform Saxo bestaat al meer dan 30 jaar en heeft naast ervaring natuurlijk ook deskundigheid en expertise. Met een enkele rekening kan je zelf beleggen, een professional voor jou laten beleggen.

Het SaxoWealthCare is een beleggingsplan dat aansluit op jouw persoonlijke situatie. Je bepaalt dan zelf jouw doel, het risico dat je wil lopen, wat je wil inleggen, en de looptijd. Vervolgens wordt met slimme technologie jouw geld voor jou aan het werk gezet.

Je kan gebruik maken van slimme beleggingstools op een van de innovatieve en gebruiksvriendelijke platformen van Saxo. Of je nou een beginner of een ervaren belegger bent. Voor de beginner zijn er ook nog allerhande handige tutorials, video’s en artikelen, vol met informatie en tips.

Er zijn drie verschillende beleggingspakketten. Green is er voor de allround belegger. Blue is er speciaal voor de hele actieve beleggers. Black is er voor de daytraders. Aanmelden is eenvoudig en gebeurd binnen drie stappen.

Je kan ook kiezen uit verschillende types rekeningen. Er is een particuliere rekening, een gezamenlijke rekening, een zakelijke rekening en zelfs een kinderrekening.

Pluspunten:
 • Toegankelijk voor beginners
 • Marktleider voor CFD’s
 • Beursgenoteerd en bankvergunning
Minpunten:
 • -
Aandelen kopen met SAXO

#5 BUX Zero

BUX Zero Review

Bux Zero is een handelsplatform waarop jij kan handelen in aandelen en andere financiele producten. Het platform is actief in 8 Europese landen en het hoofdkantoor vind je in Amsterdam. Bux Zero werkt samen met ABN AMRO en jouw gelden worden beheerd door ABN AMRO Clearing, en ABN AMRO voorziet het systeem waarop gehandeld wordt.

Je kan handelen in ETF’s en in Amerikaanse, Oostenrijkse, Franse,  Duitse, Belgische en Nederlandse aandelen. Daar zitten hele grote namen tussen, maar ook minder bekende bedrijven, en jij kan van al die bedrijven aandelen kopen en verhandelen. Er staat een uitgebreide lijst, van alle beschikbare aandelen, op de website van BUX Zero.

Je kan beleggen door middel van een Spaarplan, Thematisch beleggen en Fractioneel beleggen. BUX Zero hanteert lage tarieven en rekent geen commissiekosten voor de meeste producten. Er is ook een calculator waarmee je een inschatting van de kosten kan maken.

In het kenniscentrum kan je veel informatie en tips vinden over beleggen. Voor beginners en gevorderden. Er is ook een BUX Zero Community. Daar kan je met andere leden en met ambassadeurs alles bespreken wat beleggen betreft. Heb je al een beleggingsportfolio? Dan kan je dat bij BUX Zero eenvoudig overzetten.

Pluspunten:
 • Extreem gebruiksvriendelijk
 • Gratis of heel goedkoop
 • Beperkte analysemogelijkheden
Minpunten:
 • -
Aandelen kopen met BUX Zero

#6 Peaks

Peaks Review

Bij Peaks kan je op verschillende manieren aandelen kopen en erin handelen. Het wordt voor iedereen mogelijk gemaakt om te beginnen met beleggen. Het platform is gebruiksvriendelijk, duidelijk en transparant. Je kan hier op een veilige manier leren investeren in diverse producten. Ook voor de ervaren belegger zijn er tal van mogelijkheden en voordeeltjes.

Je kan maandelijks beleggen, dagelijks automatisch beleggen, handmatig inleggen, met jouw wisselgeld beleggen en jouw meevallers inleggen. Je kan kiezen voor verschillende portfolio’s en de voortgang daarvan bijhouden in de handige app. Je kan in totaal 5 verschillende rekeningen met diverse portfolio’s samenstellen.

Je kan die rekeningen afzonderlijk toekennen aan verschillende doelen. Er is zelfs een speciale kinderrekening waarmee jij kan beleggen voor de toekomst van jouw kinderen. Voor het gebruik van Peaks betaal je maandelijkse kosten en aparte kosten. Je kan kiezen uit verschillende abonnementen. Er is ook een kostenberekenaar, waarmee je inzicht in de kosten krijgt.

Peaks staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en jouw geld wordt beheerd door een derde partij, waardoor jij er altijd toegang tot hebt, mocht Peaks in de problemen komen. Je kan bij Peaks dan ook op een veilige en betrouwbare manier handelen in aandelen.

 

Pluspunten:
 • Toegankelijk voor iedereen (laagdrempelig)
 • Mobiele app
 • Beleggen met je wisselgeld
Minpunten:
 • -
Aandelen kopen met Peaks

Welke aandelen kun je kopen?

Welke aandelen je als beginner of meer gevorderde belegger kunt kopen hangt af van de broker die je kiest. Een broker is de tussenpartij, tussen jou en het daadwerkelijke aandeel van het bedrijf waarin je wilt investeren. Dus zoek je een manier om aandelen Tesla te kopen? De aandelen van dat bedrijf worden op de beurs verhandeld. Dat is echter nog niet genoeg, omdat jij als particulier geen toegang hebt tot die beurs. In plaats daarvan handel jij via een broker, die de mogelijkheid heeft om de aandelen Tesla via de beurs te leveren.

De broker die je kiest bepaalt welke aandelen je kunt kopen. Brokers maken afspraken met de beurzen, zodat ze jou de aandelen kunnen aanbieden die daar worden verhandeld. Bovendien heb je de mogelijkheid om helemaal zelf te beleggen, sociaal te beleggen en bijvoorbeeld te fondsbeleggen.

Aandelen kopen stijging

Zelf beleggen

Wil je zelf beleggen? Je kunt alle aandelen kopen, afhankelijk van het aanbod bij de broker die je kiest. De grote spelers zoals DEGIRO, eToro en Binck bieden je de keuze uit praktisch alle aandelen die je kunt bedenken. Dat werkt anders als je kiest voor Brand New Day waar je kunt fondsbeleggen of voor BUX ZERO waar het aanbod wat meer beperkt is.

Als je zelf wilt beleggen is het belangrijk om na te denken over twee soorten:

 • Beleggen in aandelen
  Ben je van plan om een portefeuille met aandelen op te bouwen, die je voor de (middel)lange termijn wilt aanhouden? Kies een broker waar je de daadwerkelijke aandelen en andere effecten kunt kopen. Je wordt eigenaar van een aandeel, dat je kunt houden tot je dat weer wilt verkopen.
  Tip: anders dan vroeger wordt het eigendom virtueel vastgelegd. Je krijgt geen aandeel meer in handen, maar bent wel de officiële eigenaar daarvan.
 • Speculeren of daytraden
  Wil je speculeren op een koerswinst of -daling? Je zal gaan daytraden, waarbij je een positie steeds maar kort aanhoudt. Dat is een uur of een paar minuten, maar in ieder geval altijd minder dan een dag. Je voorkomt daarmee dat je kosten maakt om het aandeel tot de volgende dag te kunnen bewaren.

Sociaal beleggen

Weet je nog niet welke aandelen je moet kopen als je nu wilt gaan beleggen? Dat kan best lastig zijn, dus daar hebben sommige brokers iets voor ontwikkeld. Je kunt er sociaal beleggen. Het is een vorm van copy trading. Je volgt actief andere beleggers, waarvan je het idee hebt dat ze de juiste keuzes maken. Dus ben je ervan overtuigd dat een bepaalde belegger de juiste transacties doet? Je kunt ervoor kiezen om de portefeuille te kopiëren en op dezelfde momenten transacties uit te voeren. Dat doe je natuurlijk met je eigen bedragen. Je hoeft in ieder geval niet na te denken over welke aandelen je koopt en hoe lang je die aanhoudt.

Aandelen kopen pc

Fondsbeleggen

Wil je wél investeren in aandelen, maar daarmee niet te veel risico lopen en er eigenlijk ook zo min mogelijk omkijken naar hebben? Je kunt beleggen in fondsen of ETF’s:

 • Fondsbeleggen
  Beleggingsfondsen zijn verzamelingen aandelen. Een fonds bestaat uit een aantal aandelen, zoals de fondsmanager die heeft verzameld. Je belegt in één keer in al die aandelen. De geografische spreiding of de spreiding door sectoren zorgt ervoor dat je gemiddeld genomen minder risico loopt. Houd er rekening mee dat je kosten maand voor het beheer van het fonds. Dit gaat ten koste van het rendement dat je maakt met de aandelen waar je via het fonds in belegt.
 • Beleggen in ETF’s
  Zoek je wél de spreiding van de fondsen, maar wil je daarvoor liever niet te veel kosten maken? Je kunt gebruik maken van ETF’s. Het zijn indexfondsen, waarmee je in één keer in alle aandelen van bijvoorbeeld de AEX kunt beleggen. Je hoeft zelf niet alle aandelen te kopen, omdat je daarvoor gewoon de ETF kunt gebruiken. Het voordeel hiervan zijn de lage kosten. Er staat tegenover dat je de markt volgt, in plaats van dat je die probeert te verslaan met een hoger rendement.

Waar kun je aandelen kopen? Tips voor beginners

Ben je vooral benieuwd waar je aandelen kunt kopen als je van plan bent om nu te gaan beginnen? Met name beginners vinden het soms lastig om van start te gaan, omdat ze niet goed weten waar ze moeten zijn. Dat leggen we je daarom uit, aan de hand van een paar belangrijke stappen.

Voordat je aandelen kunt kopen heb je daar een broker voor nodig. De broker is je toegang tot de verschillende beurzen, waar de aandelen verhandeld worden. Let bij de vergelijking van de brokers bijvoorbeeld goed op de kosten. Zo weet je zeker dat je niet te veel (transactie)kosten maakt.

Brokers vergelijken

Als je in aandelen wilt beleggen begin je met een keuze voor een broker. De broker bepaalt welke aandelen je kunt kopen en welke kosten je daarvoor maakt. Dus ben je van plan om te handelen aan de Nederlandse of aan andere beurzen? Zorg ervoor dat je een broker kiest die daar mogelijkheden biedt. En belangrijker nog, let alvast op de kosten en bijvoorbeeld het platform dat je kunt gaan gebruiken.

Verwacht je regelmatig transacties te gaan doen? Kies dan een broker met de laagste kosten. En vind je het belangrijk om een goede fundamentele analyse te doen van de aandelen die je op het oog hebt? Kijk naar de mogelijkheden tot analyses en bijvoorbeeld de online educatie- en leermogelijkheden. Op die manier krijg je een beter beeld van de brokers die er beschikbaar zijn, zodat je daar een goede keuze voor kunt maken.

Meer informatie over brokers vergelijken? Klik dan hier

Aandelen kopen Stats

Beurs kiezen

Als je eenmaal een broker hebt gekozen kun je de aandelen gaan kopen, die beschikbaar zijn aan de verschillende beurzen. De beurzen zijn er zowel in Amsterdam als in Duitsland, Frankrijk en bijvoorbeeld in Italië. Bovendien heb je de keuze uit beurzen van over heel de wereld, bijvoorbeeld door te beleggen in aandelen die verhandeld worden aan de volgens beurzen:

 • New York Stock Exchange (NYSE), Verenigde Staten
 • Nasdaq Stock Exchange (NASDAQ), Verenigde Staten
 • Japan Exchange Group, Japan
 • Shanghai Stock Exchange, China
 • Hong Kong Stock Exchange, Hong Kong
 • Euronext Beurs, Europa
 • London Stock Exchange, Verenigd Koninkrijk

Houd er rekening mee dat je over het algemeen meer kosten maakt voor het handelen aan beurzen die verder weg liggen. Handelen in Nederland is vaak goedkoper dan in de rest van Europa en zeker ten opzichte van de beurzen in de Verenigde Staten en Azië.

Lees tip: 9 goedkope aandelen onder de €10

Let op de kosten

Let sowieso goed op de kosten, zowel bij de keuze voor een broker, voor een beurs als voor de aandelen die je kiest. Bekijk in ieder geval de transactiekosten, net als de spread die je betaalt. Dit is het verschil tussen het kopen en verkopen van een aandeel. De populaire en veel verhandelde aandelen hebben over het algemeen een (zeer) lage spread. Je betaalt nauwelijks kosten om erin te kunnen handelen, zodat je daar op een voordelige manier mee aan de slag kunt.

In 7 stappen aandelen kopen

Je wilt aandelen kopen, als je daar nog geen ervaring mee hebt helpen we je graag op weg. Aan de hand van de volgende 7 stappen ga je ermee aan de slag. Zodat je aan het eind van de rit je eerste aandelen bezit, waarmee je officieel een belegger bent:

 1. Kies een broker
 2. Open een account
 3. Stort geld
 4. Kies je aandeel
 5. Koop je aandeel
 6. Volg de aandelenkoers
 7. Verkoop een aandeel

Aandelen Kopen Graph

1. Kies een broker

Begin met de keuze voor een broker. Dat is de enige manier om als beginner aandelen te kunnen kopen, omdat je zelf geen toegang hebt tot de beurs (dat heb je ook niet als gevorderde belegger, dit is voorbehouden aan grote institutionele beleggers).

Let bij de keuze voor een broker bijvoorbeeld op het toezicht. In Nederland houdt de AFM toezicht op bijvoorbeeld DEGIRO en Binck. Andere bekende toezichthouders zijn de FCA uit Groot-Britannië en bijvoorbeeld de CySEc van Cyprus.

Kies een broker waar je de keuze hebt uit veel verschillende aandelen en waar je die bovendien op een voordelige manier kunt aankopen. Kijk naar de transactiekosten, zowel nu als wanneer de eventuele actieperiode voorbij is. Let er bovendien op of de kosten transparant zijn, omdat het een slecht teken is als je daar uitgebreid naar moet zoeken.

Kijk ten slotte naar de manier waarop je een storting kunt doen, als je kiest voor een broker. Kun je geld overmaken met bijvoorbeeld iDeal of via Paypal? En kun je ook op die manier weer bedragen laten uitbetalen, bijvoorbeeld als je de aandelen weer verkoopt?

2. Open een account

Open vervolgens een account bij de broker die je kiest. Afhankelijk van je keuze zal daar wat meer of wat minder tijd overheen gaan. Bij brokers zoals DEGIRO en Binck is het belangrijk om een aantal persoonlijke en financiële gegevens te delen. Dat heeft te maken met hun toezichthouder en de bankvergunning die ze bezitten. Bovendien kunnen ze op die manier de juiste gegevens doorgeven aan de Belastingdienst, zodat je netjes volgens de fiscale wetten en regels zal beleggen.

Andere brokers zoals eToro maken het je online een stuk makkelijker. Dat komt bijvoorbeeld door de forex- en CFD-markten waarin je er kunt beleggen of speculeren. Je krijgt dan geen echte aandelen in handen. In plaats daarvan sluit je een soort weddenschap af tegen de broker, met een inschatting van een stijging of een daling van een aandeel. Er zijn minder gegevens nodig, waardoor je er sneller een account aan kunt maken.

3. Stort geld

Om aandelen te kunnen kopen zal je een bedrag moeten storten. In de meeste gevallen kun je dat overmaken met iDeal of bijvoorbeeld Paypal. De meeste brokers bieden mogelijkheden voor creditcards.

Je bepaalt zelf welk bedrag je wilt storten, zodat je daar aandelen van kunt kopen. Houd er rekening mee dat je de transactiekosten over het algemeen als absolute bedragen betaalt. Dat betekent dat je relatief meer betaalt voor een kleine transactie.

Zou je bijvoorbeeld voor €100 aandelen kopen en betaal je daarvoor €2 transactiekosten? Dat kost je meteen 2% van het rendement dat je gaat maken. Zou je in plaats daarvan €10.000 beleggen en betaal je daarvoor ook €2 transactiekosten? Dan is het nog maar 0,02% van je rendement, waardoor het effect een stuk minder groot is. Probeer dus geld te storten dat je kunt missen, maar start liever niet te klein als je relatief hoge transactiekosten betaalt.

Aandelen kopen grafiek1

4. Kies je aandeel

Welke aandelen je moet kopen is natuurlijk een lastige vraag. Sommige zweren bij innovatieve bedrijven zoals Tesla, terwijl anderen liever handelen in olie en het op die manier juist veilig houden. We kunnen je niet adviseren over wat de beste aandelen zijn om nu te kopen. Daarvoor hebben we geen analyses gedaan van de verschillende bedrijven. Bovendien mogen we je niet adviseren, omdat we gewoon een informatieve website zijn.

Als je zelf wilt analyseren wat de juiste aandelen zijn kun je twee analyses doen:

 • Fundamentele analyse
  Hoe staat het bedrijf waarin je wilt investeren ervoor? Hebben ze goede kansen in de markt waar ze zitten en heb je vertrouwen in de technologie, de werkwijze of de doelgroep die ze bedienen? Het zijn allemaal onderdelen van de fundamentele analyse, net als de ontwikkelingen van de economie en de (wereld)markt.
 • Technische analyse
  Heb je het idee dat de koers ondergewaardeerd is, omdat de ontwikkelingen laten zien dat er een piek aan komt? Of heb je juist het idee dat er sprake is van een grenswaarde, waar de koers straks doorheen zal zakken? De technische analyse richt zich op de koers van een aandeel, als argument om dat te kopen of om juist short te gaan.

 

5. Koop je aandeel

Heb je een keuze gemaakt en weet je welk aandeel je wilt kopen? Je hebt een account bij een broker en geld gestort op de rekening die je daar hebt geopend. Dat geld kun je nu gebruiken om je eerste aandeel te gaan kopen.

Geef bij de broker aan dat je het aandeel wilt kopen. Bepaal hoeveel van de aandelen je graag wilt hebben en wat je daar maximaal voor wilt betalen. Gebruik bijvoorbeeld een limiet-order. Geef een prijs op net boven de huidige stand. Veel-verhandelde aandelen hebben een lage spread, zodat je met €0,01 boven de actuele prijs vaak al goed zit.

Aandelen kopen grafiek 2

6. Volg de aandelenkoers

Houd de aandelenkoers in de gaten, omdat je nu een belegger bent die daar geld mee kan verdienen. Stijgen de koersen? Dan maak je virtueel rendement. Dat betekent dat je het rendement natuurlijk nog niet in handen hebt. Pas als je het aandeel weer verkoopt kun je de winst realiseren. Of het verlies nemen natuurlijk, afhankelijk van de ontwikkeling van de koers waar het om gaat. Houd de aandelenkoersen in de gaten om snel te kunnen anticiperen. Of laat het juist met rust als je er vertrouwen in hebt en wilt beleggen voor op de lange termijn.

7. Verkoop een aandeel

Heeft het aandeel een mooie koersstijging laten zien en verwacht je dat de rek er daarmee uit is? Of heb je juist het idee dat de huidige dip pas het begin is, waardoor je al jouw vertrouwen erin bent verloren? In de beide gevallen is het een goed idee om het aandeel weer te verkopen. Dat doe je weer bij de broker waar je gebruik van maakt. Geef aan voor welk bedrag je wilt verkopen. Opnieuw geldt dat je met een aandeel waarin veel wordt gehandeld al goed zit met €0,01 onder de huidige prijs.

AEX aandelen, Tesla en olie: waarin moet je investeren?

Denk je aan de AEX aandelen, aan Tesla of juist aan olie, maar weet je niet goed waarin je moet investeren? Je kunt er voor kiezen om sociaal te beleggen en gebruik te maken van copy trading. In andere gevallen is het een goed idee om zelf een analyse te doen. Met een fundamentele analyse leer je het bedrijf beter kennen. Op die manier krijg je een beter beeld van de verwachtingen. Voorkom verrassingen, door je in ieder geval altijd goed te informeren over de aandelen die je wilt kopen.