Mexem review

In onze Mexem review bekijken en beoordelen we deze internationale broker, die claimt dé toonaangevende speler in Europa te zijn. Hoe kun je er beleggen, wat kost dit eigenlijk en is het de moeite waard om het uit te proberen? Al was het maar met een demo-account?

Wij zetten het voor je op een rij, aan de hand van informatie over Mexem, de mogelijkheden om te beleggen en natuurlijk de tarieven. Zo krijg je een compleet beeld van deze online broker, en van wat je er precies kunt verwachten.


 • Gebruiksvriendelijk handelsplatform
  Een belangrijke plus van de online broker, waarmee het je zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Bovendien is het platform door diverse beleggingsplatforms in Nederland uitgeroepen tot ‘Beste Broker’, wat de weg vrij lijkt te maken voor meer bekendheid en publiciteit in Nederland.
 • Uitgebreid aanbod beleggingsproducten
  Je kunt bij Mexem beleggen in aandelen en andere effecten op meer dan 135 verschillende beurzen. Dat betekent dat je waarschijnlijk toegang hebt tot alle aandelen en andere beleggingsproducten die je zoekt.
 • Lage tarieven
  Heel belangrijk natuurlijk: de tarieven. Mexem probeert de transactiekosten zo laag mogelijk te houden. Bovendien betaal je er weinig bijkomende kosten, waardoor het inderdaad lukt om er voordelig te beleggen en te handelen.
 • Oefenen met demo-account
  Je kunt oefenen met een demo-account, om het beleggen en handelen beter onder de knie te krijgen. Let op: zo’n demo-account kun je alleen aanmaken als je je registreert voor een echt account, inclusief alle persoonlijke gegevens en de checks.

Mexem Site

Over Mexem: gevestigd op Cyprus

Mexem is geen Nederlandse broker, maar staat wel geregistreerd in het AFM-register. Dat betekent overigens niet dat dit ook de actieve toezichthouder is, want dat is de CySEC uit Cyprus. Dat is het officiële vestigingsland.

De online broker valt wel onder Europese regulering, wat betekent dat je standaard verzekerd bent tot een bedrag van €500.000 bij een faillissement.

Beleggen: wat is er mogelijk?

Voor deze Mexem review hebben we natuurlijk goed gekeken naar de mogelijkheden die je er hebt om te beleggen. Wil je er bijvoorbeeld als beginner aan de slag en heb je nog weinig ervaring? Of zoek je juist naar de meer specifieke producten, opties en andere CFD’s? In de beide gevallen kom je er niets te kort. Beleg bijvoorbeeld aan de hand van:

 • Aandelen en obligaties
  Je kunt praktisch alle denkbare aandelen verhandelen, zowel aan de beurs in Amsterdam als over heel de wereld. Dus zoek je het bij Europese beurzen of helemaal aan de andere kant van de wereld? Jij bepaalt, net als met de obligaties die er beschikbaar zijn.
 • Opties en Futures
  Handel je liever in Opties en bijvoorbeeld in Futures? Het zijn de meer specialistische beleggingsproducten, waar je bij Mexem meer dan voldoende keuze uit hebt. Dus ben je meer van het speculeren of zelfs het daytraden? Dat is goed mogelijk bij deze broker.
 • ETF’s
  Begin je net met beleggen of wil je dat het liefst heel passief en goed gespreid doen? De ETF’s zijn handige fondsen, waarmee je op een voordelige manier kunt beleggen. Je hebt bij Mexem een ruime keuze.

Het handelsplatform dat je hiervoor kunt gebruiken is al een aantal keer uitgeroepen tot het beste ter wereld. Het gaat om en Traders Workstation (TWS), waar overduidelijk veel tijd en moeite in is gestoken. Het werkt vanaf de eerste keer heel intuïtief, terwijl je gaandeweg merkt dat er ontzettend veel verschillende mogelijkheden in zitten.

Tip: houd je van uitgebreide analyses, zowel fundamenteel als technisch? Dan is Mexem waarschijnlijk een interessante online broker voor je. Met diepgaande analyses kun jij als een bijna-professionele belegger aan de slag.

MexemReview Pic1

Tarieven bij Mexem

De tarieven bij Mexem als online broker zijn scherp. Sterker nog, je betaalt er helemaal geen service fee. De aandelen worden over het algemeen goedkoper verhandeld dan bij veel andere brokers. Je lijkt er te profiteren van het voordeel van de grootste. Mexem is een sterke Europese speler, waarmee het bedrijf de mogelijkheid heeft om de tarieven om te beleggen laag te houden.

Een van de belangrijkste voordelen van Mexem is dat je er geen service fee betaalt. Dat betekent dat je er in principe gratis een rekening aan kunt houden, om te beleggen op de manier die je wilt. De (aandelen)transacties behoren tot de goedkoopste die je bij de diverse online brokers kunt doen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

MeXem is een allround broker en vooral geschikt voor de ervaren en actieve belegger. Je dient hier wel even moeite te steken in het onder knie krijgen van alle functionaliteiten. Maar dit zou zeker geen probleem moeten zijn en is ook absoluut de moeite waard. Doordat MeXem pas in 2018 besloot de Nederlandse markt op te gaan, lijkt het een onervaren bedrijf. Maar niets is minder waar. MeXem heeft al meer dan 32 jaar ervaring, over de hele wereld en het biedt de mogelijkheid om op meer dan 130 verschillende beurzen te handelen in aandelen, futures, ETF’s, CFD’s en valuta zoals metaal.

Is MeXem geschikt voor beginnende beleggers?

Het kan wel, maar dan dien je er wel zelf ook tijd in te steken om meer te leren over beleggen. Er is namelijk eigen academie om te leren. Je krijgt wel meteen je eigen accountmanager en er is coaching via een externe aanbieder mogelijk. Het uitgebreide, ruime handelsaanbod is echter een goede reden voor de beginnende belegger om toch aan de slag te gaan bji MeXem. Neem je tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden en het beleggen, zodat je als beginner dan ook je voordeel bij MeXem haalt.

Welke beurzen biedt MeXem aan?

Dit is te uitgebreid om zo toe te lichten. MeXem biedt beurzen aan over de hele wereld. Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië, en Afrika. Het ligt dan aan specifieke landen waarin je kan handelen. Aandelen, opties, futures, turbo’s, valuta, ETF’s en obligaties. Je kan heel duidelijk zien wat je precies waar kan doen op de website van MeXem onder het tabje “Beurzen”.

Mexem review: conclusie

Met onze Mexem review laten we je graag zien hoe je er kunt beleggen en wat deze online broker aantrekkelijk maakt. De doelgroep van de broker is eigenlijk heel dubbel, aangezien je er op twee manieren profiteert van voordelen:

 • Lage tarieven voor beginnende beleggers
  Dankzij de lage tarieven bij Mexem om te beleggen kun je er als beginner uitstekend aan de slag. Het voorkomt relatief hoge commissies en transactiekosten, die je rendement enorm in de weg zouden zitten. In plaats daarvan kun je voordelig van start, zowel met de aandelen als bijvoorbeeld de ETF’s.
 • Uitgebreide analyses voor gevorderden
  Heb je al meer ervaring als belegger? Dankzij de uitgebreide analysemogelijkheden kun je er ook als gevorderde handelaar goed terecht. Je kunt zowel technische als fundamentele analyses maken, om tot in detail uit te zoeken welke aandelen goed passen in je portefeuille-strategie.

MexemReview waarom pic2

Mexem is er wat dat betreft voor allerlei soorten beleggers, die zoeken naar een online broker die de kosten laag houdt. En die gebruiksvriendelijk werkt, terwijl je er ondertussen geavanceerde mogelijkheden hebt om er serieus mee aan de slag te gaan.

Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat het gaat om een Europese broker, die onder toezicht staat in Cyprus. Er geldt een Europese verzekering tot €500.000 bij faillissement, maar het kan lastiger zijn om daar gebruik van te maken dan bij een Nederlandse aanbieder.

Ga naar de website

* 80.6% van de Retail beleggers verliest geld met CFD's

Website
Sterren