Als je wilt beleggen om je financiële situatie te verbeteren, dan kun je beleggen in aandelen. In een volatiele markt als deze is het echter moeilijk om te bepalen welke aandelen je moet kopen. Daarom hebben we een lijst gemaakt met de beste aandelen waarin je nu kunt beleggen. We bespreken onder andere wat de beste aandelen op dit moment zijn, waar je op moet letten als je aandelen koopt en hoe je leert om een technische analyse te maken. Op die manier kun je bepalen welke aandelen de beste aandelen voor jou zijn en voorkom je dat je te maken krijgt met grote verliezen.


Waar moet je op letten bij het selecteren van de beste aandelen?

Als het gaat om aandelen kopen, zijn veel beleggers op zoek naar de beste aandelen om geld te verdienen. Meestal kijken zij naar welke aandelen gaan stijgen op basis van een technische analyse. Er bestaat echter niet zoiets als de beste aandelen. Er zijn alleen aandelen die met bewezen resultaten uit het verleden het vermoeden opwekken dat ze stabiel zijn, zoals AEX aandelen, het aandeel Shell of het aandeel ING. Er zijn veel aandelen beschikbaar en verschillende factoren die meespelen bij het bepalen of een aandeel voor positieve rendementen zorgt. Deze factoren zijn onder meer de financiële gezondheid van het bedrijf, het managementteam, de vrije kasstroom en de concurrentiepositie in de markt. Op basis van de prijs van het aandeel kun je dus al inschatten of het bedrijf financieel gezond is.

De aandelenmarkt is een volatiele plaats. De kleinste verandering in de economie kan een grote verschuiving in de prijs van bepaalde aandelen veroorzaken. Het is echter nog steeds mogelijk om geld te verdienen op de aandelenmarkt als je weet wat je doet. Sommige handelaren geloven dat ze kunnen voorspellen welke aandelen het beter zullen doen dan andere door historische gegevens te bekijken, bedrijfsrapporten met complexe instrumenten te analyseren en nieuws over bedrijven te lezen. Andere beleggers zijn van mening dat er fundamentele factoren zijn die van invloed zijn op aandelen, zoals de bedrijfsgrootte, industrie, economische groei en meer. Op basis van beide meningen hebben wij uitgezocht wat de 4 meest veelbelovende aandelen van dit jaar zijn.

WelkeAandelenNuKopenBlogPic1

De beste aandelen om in de gaten te houden

Ben je van plan om aandelen te kopen, dan is dit een goede manier om je kapitaal te laten groeien. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om als actieve belegger een fundamentele analyse te kunnen maken. Ben je een beginnende belegger en wil je aandelen kopen? Begin dan met een cursus aandelen kopen. In dergelijke cursussen leer je niet alleen welke verschillende aandelen er bestaan, maar leer je ook hoe je een technische analyse moet maken en waar je op moet letten bij handelen in aandelen van verschillende sectoren.

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor positieve resultaten bij toekomstige investeringen.

  • Exxon Mobil
  • Enphase Energy
  • Neurocrine Biosciences
  • Arista Networks

Ben je op zoek naar de beste aandelen om in de gaten te houden, dan kun je het beste kijken naar aandelen die potentieel laten zien in de komende 3 tot 5 jaar. In onzekere tijden is dat geen makkelijke klus, maar als je je risico’s wilt beperken dan zijn er een aantal producten die hun hoofd in het verleden boven hoofd hielden. Dit zijn de beste aandelen om te kopen volgens ervaren beleggers, een betrouwbare indicator en stijgende rentes.

WelkeAandelenNuKopenBlogPic2

Het aandeel Exxon Mobil (XOM)

Exxon Mobil is het grootste niet door de overheid gecontroleerde bedrijf ter wereld. Het is ook een van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Exxon Mobil Corporation, of kortweg ExxonMobil, is een Amerikaans multinationaal olie- en gasbedrijf met het hoofdkantoor in Irving, Texas. ExxonMobil is actief in ongeveer 180 landen en gebieden verspreid over zes continenten, van Argentinië tot Vietnam tot Saoedi-Arabië. De belangrijkste werkgebieden van het bedrijf zijn het onderzoeken van en de productie van olie en gas. Hiernaast richten zij zich op raffinage, transport en marketing van ruwe olieproducten en de productie en verwerking van petrochemicaliën. Tot slot is Exxon Mobil marktleider op gebied van de handel in aardgasvloeistoffen die over de hele wereld verspreid worden.

Kortom, Exxon Mobil is een miljard dollar bedrijf met wortels over de hele wereld. Toch zijn de laatste ontwikkelingen op maatschappelijk en financieel gebied van invloed op de algemene prijs van ruwe olie. Denk bijvoorbeeld aan spanningen in het Midden-Oosten en oorlogen die in de afgelopen maanden invloed hebben gehad op de ruwe olieprijs. Als deze prijs keldert, dan keldert de prijs van het XOM aandeel ook. Desondanks verwachten experts uit de branche een flinke groei die kan oplopen tot maar liefst 30% in 2025. Voor beleggers is dat een mooi rendementspotentieel. Het bedrijf verwacht rond 2025 bovendien 20% minder uitstoot te produceren, wat gunstig is voor de prijs per aandeel.

WelkeAandelenNuKopenBlogPic4

Het aandeel Enphase (ENPH)

Enphase heeft een systeem gecreëerd dat het mogelijk maakt om zonne-energie tussen huizen te delen. Dit wordt gedaan door in elk huis een apparaat te installeren dat een micro-omvormer wordt genoemd. Het is een van de eerste op blockchain gebaseerde projecten voor hernieuwbare energie en daardoor een interessant aandeel voor mensen die technologische ontwikkelingen nauw in de gaten houden. De kern van het bedrijf ligt in lijn met de aandachtspunten in de maatschappij. Daarom is de kans groot dat Enphase in de komende jaren een flinke stijging in groei zal laten zien.

In deze sector ligt de nadruk op duurzaamheid. Kijken we naar maatregelen die overheden wereldwijd nemen om energie te verduurzamen, dan is dit aandeel een goede optie voor iedereen die grote waarde ziet in zonne-energie. Als we analisten moeten geloven die de aandelenkoers nauw in de gaten houden, dan is de voorspelling voor het ENPH aandeel zeer bullish. Dit betekent dat analisten aanraden om het aandeel nu te kopen. Kies je voor een investering in ENPH dan betaal je in september 2022 gemiddeld € 315 per aandeel. Kijken we naar de uitgebreide analyse van aandeelhouders, dan verwachten zij een gemiddelde prijs van € 1100 per aandeel binnen 5 jaar.

WelkeAandelenNuKopenBlogPic6

Neurocrine Biosciences Stock

Neurocrine Biosciences, Inc. is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek, ontwikkeling en commercialisering van producten voor neurologische en endocriene aandoeningen in de Verenigde Staten. Neurocrine Biosciences heeft een indrukwekkende pijplijn van medicijnen in verschillende stadia van ontwikkeling. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een geneesmiddel tegen de ziekte van Parkinson ontwikkeld dat zich momenteel in een klinische fase III bevindt. Neurocrine heeft ook medicijnen ontwikkeld tegen epilepsie, depressie en obesitas.

Dit bedrijf richt zich op de farmaceutische industrie en bestaat sinds 1992. Omdat het bedrijf zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling van geneesmiddelen die veel gebruikt worden, is de verwachting dat het bedrijf blijft groeien. Het feit dat de klinische studie zich in de één na laatste fase bevind biedt ook uitzicht op positieve ontwikkelingen. Je koopt één aandeel van dit bedrijf op dit moment voor gemiddeld $ 107. De 23 analisten die 12 maandelijkse koersverwachtingen maken voor Neurocrine Biosciences Inc. zelf, hebben een gemiddeld koersdoel van $ 115,00 per aandeel. Hierbij geven zij aan een hoge schatting te hebben van $ 151,14 en een lage schatting van $ 78,00. Deze gemiddelde schatting laat zien dat de prijs zo’n +6,80% stijgt ten opzichte van de huidige prijs van $ 107.

WelkeAandelenNuKopenBlogPic5

Arista Networks Stock

Arista Networks is marktleider op het gebied van datacenternetwerken. Het is de op twee na grootste leverancier van datacenterswitches en haar producten worden gebruikt door meer dan 60% van de Fortune 100-bedrijven. Het bedrijf is al een tijdje een van de best presterende in de branche, met een aandelenkoers van rond de $ 130 per aandeel op dit moment. Arista Networks bestaat al meer dan 20 jaar en heeft zijn hoofdkantoor in Santa Clara, Californië. Het bedrijf is opgericht door Andy Bechtolsheim, David Cheriton en andere professoren van Stanford University die gefrustreerd waren over hun trage internetverbinding. Ze begonnen te werken aan een nieuw soort switch die netwerken sneller en efficiënter zou maken, wat Arista Networks tegenwoordig doet.

Kijken we naar de technische analyse die handelaren op de beurs maken, dan is de verwachting dat het Arista Networks aandeel in de komende jaren gaat stijgen. Voornamelijk omdat het verkopen van het aandeel door beleggers wereldwijd wordt afgeraden. Kijken we naar de resultaten van de afgelopen jaren en de ontwikkelingen in computer hardware, dan wordt er een stijging van gemiddeld 8% verwacht. Hiermee overstijgt het bedrijf de gemiddelde groei in de branche van 4,38%. Alle reden om je te verdiepen in dit aandeel en de beurs goed in de gaten te houden.