eToro Review

Ervaringen met beleggen en de fees

Gebruik onze eToro review om voor jezelf te ontdekken of dat voor jou de beste plaats is om te gaan beleggen. Wil je bijvoorbeeld vooral snel beginnen, geen beheerskosten betalen en zo min mogelijk commissie betalen? Het zijn de belangrijkste voordelen. Maar kent de software van eToro ook nadelen? En hoe zit het met de fees en de ervaringen van andere klanten? Wij zochten het voor je uit.

 

 • Beleggen zonder commissie
  Je kunt bij eToro beleggen zonder commissie. En als je al wat ervaring hebt met aandelen, fondsen of andere effecten: dat betekent dat je gratis kunt beleggen. Je betaalt geen toeslag, ticketkosten of zegelrecht. Bovendien betaal je geen beheerkosten en is ook het account bij eToro gewoon gratis. Houd er wel rekening mee dat je betaalt om geld op te nemen.
 • Enorm aanbod effecten
  Je hebt bij eToro een enorm aanbod aan effecten, waarin je kunt handelen. Het is naar eigen zeggen de broker met het grootste aanbod ter wereld. Dat konden we niet voor je controleren, maar feit is wel dat je er de keuze hebt uit praktisch alle aandelen, fondsen, opties, turbo’s en andere effecten die je waarschijnlijk zoekt.
 • Lage kosten om in te stappen
  eToro berekent lage kosten om in te stappen. Sterker nog, je hoeft voor het account natuurlijk helemaal niet te betalen. Bovendien maakt het platform het je graag eenvoudig om te beginnen. Dus heb je weinig of geen ervaring met beleggen? Hier kun je ermee aan de slag, ook zonder dat je meteen veel risico hoeft te lopen.
 • Eenvoudig in gebruik
  Je kunt bij eToro zelf je beleggingsrekening openen, een bedrag storten en beginnen met beleggen. Koop je eerste aandelen of zorg voor meer spreiding met de ETF’s die er beschikbaar zijn. En handel je graag met iemand samen of kopieer je gewoon de hele portefeuille? Ook dat is mogelijk, waarmee de broker het laagdrempelig maakt.

Wat is eToro?

Misschien wel de belangrijkste vraag: wat is eToro? Het is een online platform en daarmee een broker, die in 2007 werd opgericht in Israël. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op dit gebied, en nog altijd onder leiding van CEO en oprichter Yoni Assia. Daarnaast zijn ook Ronen Assia en David Ring belangrijke namen aan de top van het bedrijf.

eToro wil het je online zo makkelijk mogelijk maken om te handelen in aandelen, ETF’s en diverse CFD’s. Dat zijn Contracts for Difference, waarmee je speculeert op een onderliggende waarde. Je hebt op het platform de keuze uit aandelen van grote bedrijven zoals Apple, Amazon en Tesla, net als uit fondsen en ETF’s met minder aansprekende namen. Bovendien kun je een aantal commissievrije beleggingen doen, omdat eToro andere verdienstructuren gebruikt. Het voert te ver om die hier allemaal uit te werken. Het komt er in de praktijk op neer dat het platform zo groot is geworden, dat het afspraken met marketmakers kan maken om jou een zo voordelig mogelijk pakket aan te bieden.

Een uniek concept bij eToro is dat van Copy Trading, naast de sociale mogelijkheden die je er hebt om het met anderen te doen. De broker wil je graag helpen om beter te beleggen, bijvoorbeeld door de strategie van iemand anders te volgen of daar in ieder geval samen mee aan de slag te gaan. Je kunt er complete portfolio’s van anderen overnemen, als je het idee hebt dat zij goed weten waarin je zou moeten beleggen.

Etoro Site

 

Het platform: waarin kun je handelen?

Met name het platform van eToro wordt over het algemeen goed beoordeeld. Er is heel duidelijk veel tijd en moeite in gestoken om dit gebruiksvriendelijk vorm te geven. Uiteraard is het een kwestie van smaak of je het ook mooi vindt, maar je zal weinig moeite hebben om de belangrijkste functies en mogelijkheden te vinden.

Zelf noemt eToro een aantal belangrijke voordelen, waar we in deze review natuurlijk niet omheen kunnen:

 • 2000+ effecten
  Je hebt bij eToro via het platform de mogelijkheid om te handelen in meer dan 2.000 effecten. Dat betekent dat je de keuze hebt uit tal van aandelen, grondstoffen, ETF’s en fondsen. Het is een breed pakket aan mogelijkheden, waarmee je kunt beleggen of handelen op de manier die jij wilt.
 • Transparant over de kosten
  eToro probeert je zeer scherpe tarieven aan te bieden, zodat je voor heel weinig kosten of zelfs kosteloos kunt handelen op het platform. Toch neemt dit niet weg dat er aan de andere kant natuurlijk wel kosten verbonden zijn aan bepaalde transacties. Gelukkig is het bedrijf daar duidelijk over (https://www.etoro.com/nl/trading/fees/#others).

Let op: maak je 12 maanden lang geen gebruik van je account bij eToro? Er wordt maandelijks $10 in rekening gebracht en afgeschreven van het eventueel beschikbare saldo. eToro zal geen open posities sluiten om de kosten te incasseren, maar het is dus belangrijk om regelmatig even in te loggen.

 • Hulp voor beginners
  Zowel op de website (in de FAQ’s, vaak onderaan de pagina) als vanuit het platform is er hulp voor beginners beschikbaar. Toch is de kennisbank (in het Nederlands) lang niet zo uitgebreid als bij een aantal andere groter brokers. Met name informatie over beleggen op de langere termijn ontbreekt.
 • Intuïtief en gebruiksvriendelijk
  De software van eToro is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Dat maakt het makkelijk om te starten, helpt je om nieuwe functies te ontdekken en voorkomt dat het onoverzichtelijk wordt. Vooral als je veel wilt handelen helpt het dat je niet lang hoeft te zoeken naar specifieke functies of effecten.
 • Samen handelen
  Uniek aan het platform van eToro is de mogelijkheid om samen te handelen. Je kunt je account delen met iemand anders, om samen te bepalen wat de beste transacties zijn en hoe je beter kunt beleggen. Bovendien kun je met Copy Trading zelfs de volledige beleggingsstrategie van iemand anders overnemen en kopiëren.

Tip: wil je eToro eerst een keer uitproberen, nog voordat je zelf een storting doet? Dat kan met een demo-account. Je krijgt $100.000 te besteden van het bedrijf, al gaat het natuurlijk om speelgeld. Dit kun je gebruiken om de verschillende aandelen te kopen, de opties te proberen en bijvoorbeeld te handelen in futures en turbo’s. Het kan je helpen ervaring op te doen met de effecten en aandelen, net als met het platform zoals eToro dat aanbiedt.

Aandelen en ETF’s

eToro biedt je als online broker de mogelijkheid om te handelen in meer dan 1.700 aandelen van bedrijven genoteerd aan beurzen over heel de wereld. Dus wil je handelen in Apple aan de NASDAQ of gaat het je om aandelen aan de NYSE? Je hebt de keuze uit natuurlijk de beurs van Amsterdam (Euronext), net als de beurzen in bijvoorbeeld Madrid, Milaan, Parijs en Hong Kong.

Tip: eToro biedt je de mogelijkheid om delen van aandelen te kopen. Dat betekent dat je een fractie kunt kopen van bijvoorbeeld een aandeel Amazon of Shell. De prijs van een compleet aandeel kan zomaar een paar duizend euro bedragen, waardoor dit niet voor iedereen bereikbaar is. Met de fracties van aandelen of de ETF’s zorg je ervoor dat je ook met een kleiner budget toch kunt beleggen.

Die ETF’s kunnen je bovendien goed helpen om te beginnen met beleggen, als je daar nog weinig kennis van hebt. Een ETF bestaat uit een groep onderliggende aandelen, die samen een index vormen. ETF’s worden ook wel index trackers genoemd en bij eToro heb je de keuze uit meer dan 150 verschillende soorten. Wil je bijvoorbeeld in één keer beleggen in de hele wereldeconomie of in bijvoorbeeld de technologische sector? Dat kun je doen met een ETF, zoals je die bij eToro kunt aankopen.

Handelen in cryptovaluta

Wil je handelen in Bitcoin of andere cryptovaluta? Dat kan bij eToro. Je hebt er de keuze uit meer dan 15 van deze digitale valuta, zoals de Bitcoin (BTC), Ripple (XRP) en Ethereum (ETH). Je kunt de coins kopen en bewaren in de speciale eToro Wallet, waarmee je voorkomt dat je daar allerlei ingewikkelde codes en structuren voor nodig hebt.

CFD’s bij eToro

Een belangrijk onderdeel van het platform van eToro is de handel in CFD’s. Je gaat een Contract for Difference aan, in plaats van dat je een echt aandeel koopt. In plaats daarvan speculeer je op de stijging of daling van de koers, zowel voor een aandeel als bijvoorbeeld voor een complete index.

eToro biedt je met de verschillende producten de mogelijkheden om hefbomen toe te passen, snel in te spelen op schommelingen in de markt en te variëren in tal van markten en activa. Zo zorg je voor een breed portfolio aan beleggingen of aankopen, die je weer net zo makkelijk kunt verkopen. En wil je beleggen in grondstoffen, complete indices of bepaalde valuta(paren)? eToro biedt je de mogelijkheid om er actief in te handelen, zowel vanaf het platform als in de app.

eToro ervaringen

De ervaringen van klanten met eToro zijn heel wisselend, zeker als je afgaat op wat je kunt vinden bij TrustPilot (https://www.trustpilot.com/review/www.etoro.com). Ongeveer 3 op de 5 ervaringen zijn er (zeer) negatief, waarmee de broker er niet goed op staat.

Het heeft in veel gevallen te maken met de werking van de software, waardoor het bijvoorbeeld niet lukt om een storting te doen of het geld juist weer op te nemen. Hier staat tegenover dat een deel van de klachten erg goed wordt opgevolgd door eToro, om er daarmee voor te zorgen dat de klantenservice werkt zoals het bedoeld is.

Stappenplan: account aanmaken en beleggen bij eToro

Het stappenplan om een account aan te maken bij eToro zit eenvoudig in elkaar. Wel is het belangrijk om je account netjes te verifiëren, omdat de broker natuurlijk zeker moet weten dat jij het bent. We zetten de stappen die je zal doorlopen voor je op een rij:

 1. Account aanmaken
  Je kunt online een account aanmaken (https://www.etoro.com/nl/accounts/sign-up). Dat kan gewoon in het Nederlands en je hoeft er op dit moment nog maar een paar gegevens voor in te voeren.
 2. Inloggen en profiel compleet maken
  Je ontvangt een e-mail op het e-mailadres dat je opgeeft. Door dit te bevestigen kun je de eerste keer inloggen en kun je de rest van het profiel compleet maken. Vanaf dat moment kun je de koersen bekijken, een blik werpen op de portfolio’s van andere beleggers die dat delen en aan de slag om te gaan handelen. Met een demo-account krijg je meteen een mooi bedrag aan speelgeld gestort, zodat je de verschillende opties om te gaan beleggen en handelen kunt uitproberen.
 3. Gegevens verifiëren
  Het is belangrijk om de rest van je gegevens te verifiëren. eToro moet je dit vragen van de verschillende toezichthouders. Het gaat om de verificatie van jouw persoonlijke gegevens, en om een aantal vragen om in te schatten welk type belegger of handelaar je bent. Dus probeer je veel rendement te maken, ken je de risico’s van beleggen en heb je daarmee al wat ervaring? Het zijn typische vragen die je kunt verwachten, om een compleet profiel van je op te bouwen.
 4. Beginnen met beleggen
  Zodra je het account hebt aangemaakt, de gegevens hebt aangevuld en je antwoord hebt gegeven op alle vragen kun je gaan beginnen met beleggen. Je doet je eerste storting, waarvoor je natuurlijk gebruik kunt maken van iDeal. Daarna kun je aan de slag, zowel door zelf te beleggen als door de transacties met iemand anders te maken of zelfs een complete handelsstrategie van iemand anders te kopiëren.

Veel gestelde vragen

Voordat je begint met beleggen via eToro wil je natuurlijk weten of het bedrijf betrouwbaar is. En dat hebben we voor deze review voor je uitgezocht. Dat de broker al in 2007 werd opgericht wekt in ieder geval enig vertrouwen. Bovendien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de marktleiders, iets dat moeilijk lukt als je niet betrouwbaar bent.

Hier staat tegenover dat de vergunningen van eToro behaald zijn in Cyprus, dus in ieder geval niet in Nederland. Het bedrijf staat niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en heeft zeker geen bankvergunning in Nederland. In plaats daarvan is het de CySEC die het toezicht uitvoert, dit is de instantie daarvoor op Cyprus.

Overigens betekent dit niet dat eToro de volledige vrijheid heeft, omdat het bedrijf ook onder toezicht staat van de FCA. Dit is de toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk. Die toezichthouder geldt als een van de strengste ter wereld, dus dat geeft in ieder geval vertrouwen.

Het geld dat je gebruikt voor eToro staat op een aparte rekening, waardoor je zeker weet dat dit niet verloren gaat bij een eventueel faillissement. En houd je geld in cash aan? Er is sprake van een garantiefonds door de regulator in het Verenigd Koninkrijk. Dit garandeert je geld tot een bedrag van €20.000, om je tot die hoeveelheid in ieder geval geen zorgen te hoeven maken.

Hoe lang bestaat eToro?

Dit sociale handelsplatform werd opgericht in 2006 en bestaat dus al meer dan 15 jaar. Het werd opgericht in Israël, maar heeft nu vestigingen in meerdere landen. Sinds 2007 is er de mogelijkheid om online te traden op het platform van eToro. Sinds 2009 is dit platform toegankelijk voor iedereen en overal.

Wat is Copy Trading?

Een unieke mogelijkheid bij eToro is Copy Trading. Je maakt gebruik van de CopyTrader™. Het is een functie om in realtime te zien wat andere beleggers en handelaren doen. En heb je het vertrouwen dat zij de juiste keuzes maken? Je kunt hun transacties kopiëren, waardoor het veel makkelijker wordt om hun strategie te volgen.

Heb je dus het idee dat je het nooit zo goed zal kunnen doen als sommige handelaren, maar kijk je wel jaloers naar wat zij aan rendement weten te verzamelen? Dankzij de CopyTrader van eToro doe je aan Copy Trading, puur om ervoor te zorgen dat je op hetzelfde moment handelt en daarmee de keuzes maakt die zij ook maken.

Wat zijn de tarieven en fees bij eToro

eToro probeert het handelen zo makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken, iets waar ook lage tarieven bij horen. Of helemaal geen tarieven zelfs, door in veel gevallen vrij van commissie te handelen en geen transactiekosten te maken.

Hier staat tegenover dat eToro natuurlijk wel een paar kosten berekent. Eerder kwam al de fee van $10 per maand aan bod, die geldt als je 12 maanden of langer geen gebruik maakt van je account. Daarnaast betaal je $5 om een geldopname te doen. Bovendien dien je minimaal $30 op te nemen van je account.

Wil je handelen in CFD’s? Bovenop de andere fees bij eToro betaal je op basis van een ‘percentage in punten’. Je betaalt aan de hand van pip’s, die staan voor de kleinste verandering in prijs die valuta’s, grondstoffen en indices kunnen maken. Voor het handelen in CFD’s voor aandelen en ETF’s betaal je 0,09% kosten over de transacties die je doet.

Hoe snel staat mijn geld op mijn eToro account?

Je kan heel makkelijk je geld opnemen bij eToro en je bepaalt zelf wanneer jij jouw geld opneemt. Je kan alleen je beschikbare saldo opnemen. Geld in open transacties kan je opnemen wanneer je deze transacties sluit. Je account moet bevestigd zijn, het minimale opnamebedrag is 30,- euro en de kosten zijn 5,- euro per opname. Zodra je opnamen bevestigd is, krijg je een e-mail. De verzoeken worden normaal binnen 1 werkdag verwerkt. Het ligt dan aan de gekozen betaalmethode hoe lang het duurt voor het geld op jouw bankrekening staat. Dit kan 1 tot 2 werkdagen zijn. Bij een bankoverschrijving of een overschrijving naar je creditcard of debetkaart kan tot 8 werkdagen duren.

Hoe snel betaalt eToro uit?

Dit is afhankelijk van jouw gekozen betaalmethode. Jouw opnameverzoek wordt normaal binnen 1 werkdag verwerkt. Daarna ligt het aan jouw betaalmethode hoe snel het geld op jouw berekening staat. Dit kan 1 tot 2 werkdagen zijn of tot 8 werkdagen duren.

eToro review: conclusie

Onze conclusie op basis van de eToro review? Het is een sterk online platform, waar je heel gebruiksvriendelijk gebruik van kunt maken. Aanmelden is eenvoudig en ook het handelen krijg je waarschijnlijk snel onder de knie.

Je betaalt lage tarieven en fees, zodat je op een voordelige manier kunt handelen. Houd er wel rekening mee dat het geld kost om bedragen op te nemen en dat je betaalt als je langere tijd geen gebruik zou maken van je account.

eToro is goed geschikt voor daytraders en handelaren die daar graag actief mee aan de slag willen. De nadruk ligt op de CFD’s waarmee je kunt handelen, al heb je natuurlijk ook de keuze uit een enorm aanbod aandelen, ETF’s en andere producten.

Naar de website

* 67% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder.

Website
Sterren

Specificaties

Gereguleerd door:
CySEC
Demo account
Ja
Demogeld
€ 50.000,-
Nederlandse site
Ja
Storten
IDeal, Creditcard, Paypal, Bankoverschrijving
Min. storting
€ 200,-
Crypto
Ja