Een van de meest voorkomende vragen die beleggers zichzelf stellen is: wat zijn goedkope aandelen? Dit is een goede vraag omdat het je kan helpen bij het vinden van investeringsmogelijkheden die potentie hebben om in de toekomst veel rendement op te leveren. Je kunt er op verschillende manieren achter komen of een aandeel de juiste prijs heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door naar de koers-winstverhouding te kijken. Dit getal wordt namelijk berekend door de huidige koers te delen door de winst per aandeel. In het mooiste geval is de koers-winstverhouding zo laag mogelijk. Om je rekenwerk te besparen laten wij je in dit artikel 9 goedkope aandelen onder de € 10 zien, zodat je direct kunt starten met handelen. 

Let op: handelen in aandelen is niet zonder risico. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor resultaten in te toekomst. 


9 goedkope aandelen onder de € 10

Een goedkoop aandeel is wanneer de aandelen van een bedrijf worden verhandeld tegen een prijs die lager is dan de intrinsieke waarde. Dit gebeurt wanneer beleggers merken dat de toekomstvooruitzichten van het bedrijf niet zo goed zijn als die van concurrenten of wanneer ze denken dat het bedrijf in de toekomst voor meer uitdagingen zal komen te staan. Het is ook goed mogelijk dat een goedkoop aandeel door een bedrijf die net op de beurs genoteerd is wordt verkocht. In dit geval is de prijs van het aandeel lager dan je gewend bent, omdat het bedrijf juist veel potentie heeft om te groeien. Dit zijn 9 goedkope aandelen onder de € 10 waarvan wij denken dat zij veel potentie hebben.

1. Ambev SA (ticker: ABEV)

AMbevLogo

Ambev SA is een Braziliaans drankenbedrijf dat bier, mout, frisdranken en wijn produceert en verkoopt. Ambev SA is de grootste brouwer in Brazilië en verkoop voornamelijk aan Zuid-Amerikaanse landen. Het heeft een aandeel van ruim 60% van de biermarkt in Brazilië. Ambev SA is ook de tweede grootste brouwer in Latijns-Amerika. Om zijn positie als de beste Braziliaanse brouwerij te behouden, heeft Ambev flink geïnvesteerd in marketingcampagnes en de ontwikkeling van nieuwe producten. Dit heeft er sinds 2016 voor gezorgd dat het bedrijf gestaag groeit. Ambev SA staat er vooral om bekend om een sterke balans te laten zien terwijl zij geen lange termijn verplichtingen aangaan. Dit zorgt voor meer financiële flexibiliteit waardoor economische groei gestimuleerd kan worden.

De aandelen van Ambev SA worden verhandeld voor ongeveer $ 3. Als het bestedingspatroon van bars en restaurants echter weer hersteld naar het patroon van voor de pandemie, dan is het niet ondenkbaar dat de waarde van dit aandeel snel zal groeien in de komende jaren. Geloof jij dus in de herstart van de horecabranche, dan is dit een interessant aandeel om in te investeren.

2. Mizuho Financial Group Inc. (MFG)

MizuhoLogo

Mizuho Financial Group Inc. is een Japans bedrijf. Het werd opgericht in 1884 en is sinds 1935 genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. Dit bedrijf levert bank-, effecten- en andere financiële diensten aan particulieren, bedrijven en instellingen in Japan en daarbuiten. De segmenten van het bedrijf zijn bankactiviteiten, activabeheeractiviteiten en effectentransacties. Naar verwachting zullen aanbieders van financiële producten in de komende tijd profiteren van oplopende rentes. Alhoewel de inflatie meespeelt in de waardebepaling van het aandeel, is de verwachting van MFG hier weinig last van zal hebben.

Historisch gezien doet het bedrijf het beter dan verwacht. De marges behoren tot de hoogste in de markt en de activiteiten van het bedrijf zijn tot op heden bijzonder winstgevend. Al we kijken naar de nettowinst lijkt het bedrijf ook ondergewaardeerd te zijn, wat voor handelen juist positief is. Dit zorgt er namelijk voor dat je het aandeel voor een schappelijke prijs kunt kopen met het vooruitzicht op mooie rendementen. Dit blijkt uit ook gegevens van doorgewinterde analisten die de koerswaarde van MFG als oplopend hebben bestempeld.

3. UWM Holdings Corp. (UWMC)

UWMLogo

UWM Holdings Corporation (UWMC) houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop en het beheer van woninghypotheken in de Verenigde Staten. Je kunt dit bedrijf zien als een groothandel in kredietverstrekking. Hiernaast verstrekt het bedrijf documenten waarmee woninghypotheken worden afgegeven. Het biedt makelaars directe toegang tot een intern account en via UWM is het mogelijk om trainingen te volgen op gebied van marktondersteuning, technologie en meer. Samen met hypotheekmakelaars, investeerders en financiële instellingen werkt UWM aan het vereenvoudigen van het afsluiten van een hypotheek.

De gemiddelde koers van UWMC hangt rond de $ 3,80. Een mooi bedrag voor de beginnende belegger die wilt investeren met een klein bedrag. Alhoewel de technische analyse momenteel laat zien dat verkopen een goede optie is, verwachten analisten dat de koers van UWMC voorlopig stabiel zal blijven. Afhankelijk van ontwikkelingen in de financiële markt en het belang van financiële diensten zal de prijs van het aandeel op de lange termijn boven het toppunt uit kunnen komen.

4. Telefonica SA (TEF)

TelefonicaLogo

Telefonica SA was tot 1997 de marktleider van Spanje in de telefoniebranche. Hierna privatiseerde het bedrijf, waardoor het monopolie verviel. Op dit moment is Telefonica SA de grootste telefoonaanbieder van Spanje. Hiernaast staat het bedrijf wereldwijd op de zesde plek van grootste telefoniebedrijven. Telefonica SA is sterk vertegenwoordigd in Latijns-Amerika en is ook actief in Europa en het Verenigd Koninkrijk. In januari 2022 heeft het bedrijf ruim 2700 banen geschrapt om de groei van het bedrijf te stimuleren.

Het lijkt erop dat het TEF aandeel in de komende jaren zal groeien. De groei van dit aandeel is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder maatschappelijke veranderingen. Daarom is het belangrijk om dit bedrijf op de voet te volgen als je in dit aandeel wilt investeren. Op die manier kun je zelf voorspellen wat dit aandeel zal doen in de komende jaren en kun je beter bepalen of dit een geschikt aandeel is voor in jouw portefeuille. Op dit moment heeft TEF een gemiddelde waarde van $ 3,40.

5. Cemex SAB de CV (CX)

CemexLogo

Cemex SAB de CV (CX) is een wereldwijd bedrijf in bouwmaterialen. Cemex SAB de CV (CX) is een wereldwijd bedrijf in bouwmaterialen. Het is actief in meer dan 50 landen en is aanwezig in 20 van ’s werelds top 30 steden. CX is een van de grootste bouwmaterialenbedrijven ter wereld, met meer dan 100.000 medewerkers en meer dan 170 fabrieken wereldwijd. Het bedrijf werd in 1985 overgenomen door Lorenzo Zambrano als een klein bedrijf dat bouwbenodigdheden verkocht aan bouwers en aannemers. In 2006 werd het een naamloze vennootschap die genoteerd staat op de Mexicaanse beurs onder de naam Cemex SAB de CV.

De gemiddelde koers van het aandeel hangt rond de $ 3,65 en de verwachting is dat de koers rond deze prijs blijft hangen. Investeer je in dit aandeel dan is de kans echter groot dat je binnen 5 jaar mooie rendementen kunt maken. Nu er namelijk een flinke disbalans is tussen vraag en aanbod op de vastgoedmarkt, is de kans groot dat er op de korte termijn geïnvesteerd wordt in de bouw van nieuwe panden.

6. IronSource Ltd. (IS)

IronSourceLogo

IronSource Ltd is een wereldwijde leverancier van digitale marketingoplossingen voor app-ontwikkelaars en uitgevers. IronSource is in 2010 opgericht door drie ondernemers die de behoefte zagen voor een nieuw type advertentieplatform waarmee ontwikkelaars inkomsten kunnen genereren met hun apps. Het bedrijf heeft kantoren in Israël, Californië, Londen, Buenos Aires en São Paulo. In 2017 had IronSource een jaaromzet van $ 497 miljoen met meer dan 1 miljard installaties van zijn klanten. In september 2018 lanceerde IronSource zijn nieuwste product: AppLift 2.0, een AI gedreven platform dat marketeers zal helpen de omzet van hun app te verhogen door middel van intelligente aanbevelingen. Dit is een belangrijke stap in de missie van het bedrijf om ’s werelds krachtigste mobiele marketingplatform te worden.

De waarde van IS ligt rond de $ 3,80. De verwachting is echter dat appmakers in de komende jaren steeds belangrijker worden. Omdat steeds meer mensen hun mobiele telefoon en apps gebruiken, is de kans dus ook groot dat de koerswaarde van één aandeel in de nabije toekomst gaat stijgen. Toch is het wederom belangrijk om een goede technische analyse te maken om erachter te komen of dit een geschikt aandeel is voor jou.

7. Grupo Aval Acciones y Valores SA (AVAL)

AVALLogo

AVAL Group Stocks and Securities SA (AVAL) is een beursgenoteerd bedrijf dat investeringsbankieren en makelaarsdiensten levert. De onderneming biedt deze diensten aan institutionele klanten, waaronder banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Aval Group Stocks and Securities SA (AVAL) is actief in vier segmenten: Investment Banking, Asset Management, Wealth Management en Corporate Services. Op gebied van financiële diensten, producten en ondersteuning is de AVAL Group marktleider in Colombia en Midden-Amerika.

Op dit moment kost een AVAL aandeel je gemiddeld $ 2,95. Omdat financiële instellingen op de korte termijn van hoge rentes kunnen profiteren, is de verwachting dat dit aandeel op de korte en langetermijnpotentie heeft om te groeien. Het is echter afwachten of de inflatie invloed heeft op de manier waarop de maatschappij omgaat met het afsluiten en gebruiken van financiële diensten. Investeer je dus in AVAL dan is het belangrijk om de laatste ontwikkelingen in de economie en maatschappij nauw in de gaten te houden.

8. Rigetti Computing Inc. (RGTI)

RigettiLogo

Rigetti Computing Inc. (RGTI) is een kwantumcomputer bedrijf met hoofdkantoor in Berkeley, Californië. Het bedrijf, opgericht in 2013 door Chad Rigetti, heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het ontwikkelen van schaalbare kwantumprocessors en softwaretools voor deze processors. In 2016 haalde Rigetti $ 64 miljoen op van investeerders, waaronder Peter Thiel’s Founders Fund en Andreessen Horowitz, durfkapitaalfirma uit Silicon Valley. In 2017 haalde het bedrijf nog eens $ 15 miljoen op van investeerders, waaronder D-Wave Systems en Goldman Sachs. Dit laat zien dat investeerders en partners veel vertrouwen hebben in het bedrijf.

In een jaar tijd verwachten analisten dat het aantal mensen die het RGTI aandeel kopen met ruim 370% stijgt. Dit heeft invloed op de waarde van het aandeel. Op dit moment hangt de koersprijs op gemiddeld $ 2, maar als je op dit moment investeert dan raden analisten aan om een short positie te openen. De economische crisis die voor de deur staat heeft namelijk mogelijke gevolgen voor Rigetti Computing Inc. Voor dit aandeel geldt dus opnieuw dat je het laatste nieuws goed in de gaten moet houden.

9. Matterport Inc. (MTTR)

MatterportLogo

Matterport Inc is een bedrijf dat een platform biedt voor het maken en bekijken van 3D-modellen van ruimtes. De technologie van Matterport stelt mensen in staat om plaatsen in de echte wereld te verkennen, zowel op de grond als vanuit elke hoek, alsof ze er zijn. Matterport scant, maakt 3D-modellen en zet ze om in immersieve media voor weergave met een VR-headset of op een mobiele telefoon. In 2016 introduceerde Matterport de eerste VR ready professionele camera voor consumenten met de lancering van het Pro 2 Camera System en Pro 2 Software Suite. Dit systeem geeft consumenten toegang tot meeslepende virtual reality inhoud zonder gespecialiseerde apparatuur of ervaring nodig te hebben.

Op dit moment wordt het MTTR aandeel verhandeld voor gemiddeld $ 4. Voor mensen die veel vertrouwen hebben in bijvoorbeeld de Metaverse en geavanceerde technologie in de vastgoedwereld, dan is dit een mooi aandeel voor jou. Analisten wereldwijd hebben vertrouwen in Matterport, en dat blijkt uit de technische analyse voor de komende 12 maanden. In het komende jaar verwachten analisten dat de koersprijs van Matterport Inc. flink zal stijgen.