BUX Zero review

Voor onze BUX Zero review duiken we in het platform waar je commissievrij kunt beleggen in aandelen en ETF’s. Hoe werkt dat precies en betaal je daar echt niets voor? We zochten het voor je uit.


  • Extreem gebruiksvriendelijk
    BUX Zero wil je beleggen graag zo makkelijk mogelijk maken, bijvoorbeeld door dat helemaal mobiel te doen. Het complete platform, de app en de website zijn erop gericht om je laagdrempelig te verwelkomen in de wereld van beleggen en handelen.
  • Gratis of heel goedkoop
    Je betaalt bij BUX Zero een zeer lage prijs om te kunnen handelen. Dat wil zeggen, de transactiekosten voor aandelen (EU en US) bedragen €0 of €1, afhankelijk van de keuzes die je precies maakt. Ook ETF’s zijn gratis of bijna gratis beschikbaar.
  • Beperkte analysemogelijkheden
    Zoek je een online broker om fundamentele en/of technische analyses te maken? Dat is helaas niet mogelijk, je zal je informatie vóórdat je gaat beleggen ergens anders vandaan moeten halen.

Let op: BUX Zero is een ander product dan BUX X, ook al horen ze bij hetzelfde bedrijf. Met Zero handel je in aandelen en ETF’s, waar je ook echt eigenaar van wordt. Dat ben je met BUX X niet, omdat je handelt in CFD’s. Dat zijn Contracts for Difference, waarmee je kunt speculeren op een stijging of daling van de koers.

Tip: wil je handelen in Bitcoin en andere crypto-valuta? Kies BUX Crypto, een apart platform dat speciaal bedoeld is om te handelen in virtuele valuta.

BUX Zero Site

BUX beleggen: extreem gebruiksvriendelijk

Het belangrijkste argument om te gaan beleggen met BUX Zero is dat het extreem gebruiksvriendelijk is. De app voorkomt allerlei ingewikkelde overzichten en technische data, waar je als beginnende belegger misschien nog niet wijs uit wordt. Dus wil je een aandeel kopen, maar je niet laten overrompelen door alle informatie die er beschikbaar is? Met BUX mobiel beleggen zorg je ervoor dat je dit gewoon vanaf je smartphone doet.

Tarieven bij BUX

BUX Zero lijkt de naam bewust te hebben gekozen om je aan te geven dat je er goedkoop of zelfs gratis kunt handelen. En dat klopt ook, als je gebruik maakt van de Zero Orders. Dit zijn speciale orders voor Europese aandelen en ETF’s. Je kunt ze zonder transactiekosten kopen.

Houd er wel rekening mee dat de order die je doet, pas aan het eind van de dag tussen 16:00 uur en 17:00 uur wordt uitgevoerd. De prijs van de ETF of het Europese aandeel kan in de tussentijd veranderd zijn, al zorgt BUX ervoor dat je bij een te groot verschil geen aan- of verkoop doet. Het betekent tegelijkertijd dat je níet in realtime kunt handelen, bijvoorbeeld als je wilt speculeren op een koersstijging of -daling.

Het is bovendien belangrijk om er goed rekening mee te houden dat vooral de Zero Orders je de mogelijkheid bieden om zonder transactiekosten te handelen. Dat is bovendien niet (langer) uniek voor online brokers, omdat je die mogelijkheid bij meer aanbieders hebt. Daar kun je bovendien handelen op ieder moment van de dag, dus ben je niet afhankelijk van de verwerking tussen 16:00 uur en 17:00 uur.

BuxZeroReviewPagePic1

Mobiel beleggen: beperkte analysemogelijkheden

Je hebt bij BUX Zero de keuze uit aandelen en uit ETF’s. Het gaat om aandelen aan de Europese en de Amerikaanse beurzen. Dat betekent aan de andere kant dat je bijvoorbeeld niet kunt handelen op de Aziatische beurzen, waar natuurlijk minstens zoveel gebeurt. Het is een beperking door BUX, om je een meer overzichtelijk aanbod aan te kunnen bieden.

Hier staat daarom tegenover dat je de mogelijkheid hebt om mobiel te beleggen, zonder dat je overweldigt raakt door alle gegevens en het enorme aantal opties en mogelijkheden dat je hebt. In plaats daarvan probeert BUX Zero het eenvoudig te houden, ook als het gaat om de analyses die je kunt doen.

Je kunt er bijvoorbeeld geen uitgebreide fundamentele of technische analyse doen. Dus wil je een bedrijf doorlichten of alles weten over de manier waarop de koers zich heeft ontwikkeld? Die mogelijkheden biedt de online broker je niet, daarvoor zal je gebruik moeten maken van een ander platform.

Bovendien heb je met Zero van BUX de keuze uit aandelen en ETF’s, waardoor je bijvoorbeeld geen gebruik kunt maken van Opties, Futures, Turbo’s en andere beleggingsproducten. Het is als het ware een uitgeklede versie van een online broker, al lijkt BUX dat bewust te doen om het zo overzichtelijk mogelijk te houden.

 

Veel gestelde vragen

BUX Zero is een bedrijf van BUX BV, dat netjes staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Nederland en dat onder toezicht staat door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat betekent dat het bedrijf de zaken wat dat betreft goed op orde heeft, waardoor dit niets is om je zorgen over te maken.

Houd er wel rekening mee dat BUX geen bankvergunning heeft. Dit betekent dat geld dat je op je account hebt staan niet gedekt is binnen het depositogarantiestelsel. Aankopen van aandelen en ETF’s die je doet zijn wel gegarandeerd.

Wat is het verschil tussen BUX en BUX Zero

BUX Zero is er voor de kleine belegger. Je kan namelijk commissievrij beleggen in aandelen. Normaal betaal je per transactie, een vast bedrag voor je rekening, een minimale inleg en vaak zijn er ook nog verborgen kosten. De Zero Order van BUX omzeilt dit door maar 1 x per dag, tussen 16.00 en 17.00 alle orders gebundeld te verwerken. De aanschafkosten worden op die manier uitgesmeerd en daardoor hoef jij die als gebruiker niet te betalen. Er is een ingebouwde bescherming, want de prijs kan in de tijd dat jij de order plaatst en dat die verwerkt wordt veranderen. Wijzigt de prijs meer dan 4-5 procent, dan wordt de order geannuleerd.

Is BUX Zero gratis?

BUX Zero is niet helemaal gratis, maar alsnog spotgoedkoop. Voor Zero Orders betaal je niks, maar voor marktorder en limietorders voor EU aandelen en ETF’s betaal je 1,- euro. Bij een beleggingsplan betaal je alleen 1,- euro bij ETF’s. Voor de FX Toeslag bij US aandelen betaal je 0,25 procent. Dit laatste is omdat de bedragen omgerekend moeten worden van de euro naar de dollar of andersom.

BUX Zero review: conclusie

Onze BUX Zero review conclusie is dan ook dubbel. Is het een goede online broker? Ja, dat is het. Tenminste, als je het belangrijk vindt om goedkoop of zelfs helemaal gratis te handelen. En als je het niet erg vindt dat dit aan de andere kant betekent dat je niet zoveel mogelijkheden hebt als bij een aantal andere aanbieders.

Dus vind je het prima om geen uitgebreide analyses te doen? En heb je voldoende aan de aandelen en ETF’s van de Europese of de Amerikaanse beurzen? De meeste beginnende beleggers hebben daar inderdaad voldoende aan. En zij zitten er niet op te wachten om door allerlei gegevens en analyses heen te worstelen.

Voor de conclusie van deze review vinden we het belangrijk om je in ieder geval nog een keer aan te geven dat de gratis Zero Orders één keer per dag aan het eind van de middag worden verwerkt. Als je het belangrijk vindt om op het juiste moment in te stappen (als een koers laag staat), dan kun je dus beter gebruik maken van een ander platform. Desalniettemin speelt BUX Zero in op een belangrijk gat in de markt, namelijk dat van de beginnende belegger die niet te veel afleiding wenst.

Ga naar BUX 0

* Startmetinvesteren.nl heeft een samenwerking met BUX Zero

Website
Sterren

Specificaties

Mobiele app
Ja
Demo account
Nee
Gereguleerd door:
AFM
Storten
iDeal
Crypto
Ja