Bitcoin kopen

Bitcoin kopen | Hebben, hebben, hebben!

De Bitcoin is aan het knallen en steeds meer mensen willen Bitcoins hebben. Ongeacht op welke manier je er mee om wilt gaan, korte termijn handelen, lange termijn handelen of simpelweg kopen, iedereen wilt meedoen. Dat is heel logisch wanneer je een heel klein beetje verstand van cryptovaluta hebt. Jij voelt het al in je buik, daarom ga je op onderzoek uit, en je hoeft alleen maar verder te lezen om het ook aan je verstand uit te leggen. Houd even vol, de droge stof is nodig om het hele plaatje te begrijpen en te snappen waarom jij ook Bitcoins wilt hebben.


Dit zijn de beste brokers om Bitcoin te kopen

Iedereen is bezig met crypto, en dan vooral met Bitcoin. Er is dan ook veel geld mee te verdienen, afhankelijk van de markt. Als je wil handelen in Bitcoin, dan doe je dat op de lange termijn of op de korte termijn. Wanneer de Bitcoin laag staat, dan koop je de cryptomunt en als de waarde stijgt, dan verkoop je die weer. Het is heel eenvoudig en eigenlijk kan iedereen in cryptovaluta, en dus ook in Bitcoin handelen. Daar zitten natuurlijk wel risico’s aan, zoals bij alle vormen van investeren. Het belangrijkste is om een goede broker te vinden. Dat is de plek waar je Bitcoin kan kopen en kan verhandelen. Je wil natuurlijk een betrouwbare broker, op een gebruiksvriendelijk platform, met transparante tarieven, en bekende en veilige betaalmethodes. Er zijn steeds meer crypto brokers actief, deze worden ook wel eens aangeduid als Exchanges. Bij een exchange kan je handelen in crypto en dus ook in Bitcoin, en bij een broker kan je direct Bitcoin kopen om mee te handelen. Je kan niet op alle exchanges ook direct Bitcoin kopen. Je moet dan eerst Bitcoin bij een broker kopen, die in jouw portefeille bij de exchange zetten, en dan kan je ermee gaan handelen. Dat is een behoorlijke omweg, die ook nog eens onnodig is. Bij de brokers hieronder kan jij direct Bitcoin kopen en handelen in crypto.

De Top 6 Beste Brokers voor Bitcoin

In de Top 6 vind je brokers die vooral ook interessant zijn voor de beginnende cryptohandelaar, maar waar de ervaren investeerder ook heel goed terecht kan. Je hoeft dan niet van broker te wisselen wanneer je meer kennis hebt opgedaan, maar kan jouw activiteiten eenvoudig uitbreiden op hetzelfde platform.


#1 Bitvavo

Bitvavo Review

Bij Bitvavo kan je Bitcoin en andere cryptovaluta kopen en verhandelen en je kan deze direct aanschaffen, onder meer met iDeal. Iedereen kan bij Bitvavo terecht. Voor de beginnende cryptohandelaar is er een handige app die op een duidelijke manier helpt bij het aanschaffen en verhandelen van Bitcoin.

De ervaren handelaar kan gebruik maken van een geavanceerde interface met meerdere ordertypes en je kan dus alle mogelijke strategieën eenvoudig toepassen. En zelfs institutionele beleggers en cryptofondsen zijn er allerhande mogelijkheden. Je kan hier dus niet alleen heel goed beginnen, maar je kan alle wenselijke kanten opgroeien.

Je kan bijna 200 verschillende cryptovaluta kopen. De bekendste is natuurlijk Bitcoin, maar er zijn ook andere bekende cryptomunten te krijgen. Denk dan onder meer aan Ethereum en Ripple. De handelskosten zijn transparant en hoe meer jij handelt, des te voordeliger het voor jou wordt.

Je kan je gratis aanmelden en eens rondkijken of je het allemaal handig vindt om mee te werken, wat alle prijzen zijn, en of jij alle cryptomunten vindt waarin jij wil investeren. Bitvavo staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en hanteert alle veiligheidsmaatregelen om jouw gelden veilig te houden.

Denk dan aan de beveiliging van het platform, maar ook het beheer van het geld door derden, waardoor jij altijd bij jouw geld kan, ongeacht wat er met het platform gebeurt.

Pluspunten:
  • Goede en betrouwbare broker
  • Rente verdienen via Staking
  • Makkelijk te gebruiken
  • Beste broker voor cryptocurrencies!
Minpunten:
  • -
Bitcoin kopen met Bitvavo

#2 Binance

Binance Review

Ook Binance is een bekende broker met een hele goede reputatie. Je kan hier Bitcoin kopen met een bankoverschrijving, met jouw creditcard, en met nog enkele andere betaalmethodes. Je kan hier niet met iDeal betalen. Dat is misschien onhandig, maar het platform maakt dit meer dan goed met alle mogelijkheden dat het biedt.

Binance is vooral heel veel meer dan een platform waar jij kan handelen in crypto. Je kan er kennis opdoen en jouw activiteiten eenvoudig uitbreiden. Naast de Exchange is er ook een community gedreven block-chain systeem dat wereldwijd door miljoenen gebruikers wordt ondersteund.

De officiële Trust Wallet van Binance is veilig en gedecentraliseerd, en je kan er eenvoudig jouw cryptovaluta versturen, ontvangen en bewaren. De Research-afdeling zorgt ervoor dat jij onderzoeken en analyses op een eenvoudige manier gepresenteerd krijgt, en in Labs kan jij je zelfs bezig gaan houden met blockchain projecten.

Het gaat niet alleen maar om geld verdienen bij Binance. Wil jij je bezighouden met non-profit organisaties, dan zijn daar ook uitstekende mogelijkheden voor bij de Binance Charity afdeling. Of je nou een beginner of een ervaren handelaar bent, in de Academy vind je belangrijk, interessante en leerzame informatie over alle aspecten van het handelen in Bitcoin en andere cryptomunten.

Pluspunten:
  • Grootste aanbod cryptocurrencies
  • Hoge liquiditeit / Lage transactiekosten
  • Handige mobiele app
Minpunten:
  • -
Bitcoin kopen met Binance

#3 Coinbase

Coinbase Review

Coinbase is al actief sinds 2012 en wil crypto toegankelijk maken voor iedereen. Het platform is overzichtelijk en duidelijk, met professionele tools om te handelen in crypto. Je kan Bitcoin kopen met een creditcard of een bankoverschrijving. Er zijn ook nog enkele andere betaalmogelijkheden, maar iDeal zit daar nog niet bij.

Aanmelden is eenvoudig en gratis en je kan binnen enkele stappen al Bitcoin kopen. Je kan zelfs een kleine hoeveelheid cryptomunten krijgen, zodat je het platform eerst uit kan proberen, voor je besluit om jouw eigen geld te investeren.

Coinbase heeft ook een strakke beveiliging en het overgrote deel van de gelden worden in Cold Wallets bewaard. Dit zijn offline wallets en kunnen dus niet gehacked worden. Coinbase verzekert jouw gelden ook tot een maximum van 250.000 dollar. Je kan er dus met een gerust hart handelen in Bitcoin.

Coinbase voorziet jou ook van tips en tutorials zodat je nog meer over crypto kan leren, biedt marketupdates en legt jou alle crypto basics uit. Meld je gratis aan, claim de gratis crypto en begin jouw avontuur als cryptohandelaar binnen enkele minuten.

Pluspunten:
  • Gemakkelijk te gebruiken.
  • Diverse betaalmogelijkheden
  • Goede klantenservice
Minpunten:
  • -
Bitcoin kopen met Coinbase

#4 BTCDirect

BTC Direct Review

Bij BTCDirect koop je binnen 3 stappen Bitcoin. Je kan dat gewoon met iDeal doen, en natuurlijk ook met andere betaalmethodes. BTCDirect is ook echt Nederlands. In 2013 zaten drie jongens, met hun laptop op schoot, op de bank en werkten aan het idee om Bitcoin toegankelijk te maken voor iedereen.

Nu staat er een degelijk en betrouwbaar platform voor zowel de beginner, als de belegger. Met een uitstekende, vriendelijke en professionele klantenservice, een Youtube-kanaal met het laatste nieuws, tips, weetjes en analyses, een nieuwssite met dagelijks de laatste ontwikkelingen, en een webshop met de nieuwste cryptogadgets.

Het taalgebruik is begrijpelijk en transparant en de website en app zijn gebruiksvriendelijk, maar wel ook heel erg uitgebreid. Je kan er al jouw strategieën mee toepassen en handelen in Bitcoin en andere cryptomunten zoals jij dat verstandig acht.

Je kan gratis een account openen en je krijgt dan meteen 10 euro starttegoed. BTCDirect staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Je kan munten kopen, verkopen, en bewaren in een overzichtelijke en veilige Wallet. Houd de koersanalyses in de gaten en voor je het weet verdien jij geld met handelen in Bitcoin.

Pluspunten:
  • Grote naamsbekendheid
  • Je beheerd je eigen keys/beveiligingssleutels
  • Redelijk hoge kosten (max 3%)
Minpunten:
  • -
Bitcoin kopen met BTCDirecet

#5 Bitpanda

Bitpanda Review

Het leuke aan Bitpanda is vooral dat je er heel veel meer kan dan alleen maar handelen in cryptomunten. Je kan beleggen in aandelen, investeren in ETF’s, metalen en grondstoffen. Je kan jouw portfolio dus op een plek mooi diversifiëren, waardoor jij nog succesvoller zal met investeren en handelen in financiële producten. Aanmelden is gratis en eenvoudig. Na jouw aanmelding en het bevestigen van jouw identiteit, kan je meteen beginnen en Bitcoin kopen. Dit kan je doen met een SEPA-bankoverschrijving of jouw creditcard, en nog enkele andere vertrouwde en bekende betaalmethodes. Bitpanda heeft trouwens ook een eigen cryptomunt. De Bitpanda Ecosystem Token (BEST). Die verdien je bij elke transactie. En je kan een Bitpanda Visa kaart aanvragen. Een creditcard met Bitcoin als cashback. Zoek jij juist een spaarplan? Dan kan je daarvoor ook op dit platform terecht. De Bitpanda Academy en Blog voorzien jou van alle informatie, tips, analyses en het laatste nieuws. Er zijn handige beginnershandleidingen en waardevolle informatie en nieuws voor de ervaren handelaren. Heb je alsnog vragen, dan kan je terecht bij een professionele helpdesk, de Bitpanda community, en je kan rechtstreeks contact opnemen met Bitpanda.

Pluspunten:
  • Veel verschillende cryptocurrencies
  • Ook investeren in GOUD/Zilver
  • Mogelijkheid om via iDeal te kopen
Minpunten:
  • -
Bitcoin kopen met Bitpanda

#6 Bitonic

Bitonic Review

Ook Bitonic is een echte Nederlandse broker, die al actief is sinds 2012. Je kan gewoon met iDeal Bitcoin kopen en handelen in Bitcoin. Bitonic werkt ook samen met BUNQ Bank op de exchange van Bitonic. In Europa is BL3P het handelsplatform van Bitonic. Het is geschikt voor beginnende en ervaren beleggers.

Het platform werkt met de nieuwste technologieën en technieken. Niet alleen op het gebied van trading, maar ook wat betreft de beveiliging. Je kan de app van Bitonic op je smartphone installeren en overal en altijd handelen in Bitcoin en andere cryptovaluta.

Bitonic heeft ook een serieuze crypto academy. Daar worden trainingen en cursussen gegeven, presentaties en workshops gehouden, strategisch en technisch advies geboden, strategisch en technisch onderzoek getoond, en er zijn zelfs specifieke opleidingen, bijvoorbeeld voor studenten.

Hier worden onder meer trainingen gegeven aan Politie en het Openbaar Ministerie. Masterclasses van Bitcoin iconen en technische conventies. Bitonic is niet alleen op een hele serieuze manier bezig met crypto, zij hebben echt verstand van zaken en weten de precieze ins en outs, die ze jou allemaal willen leren, helemaal in de spirit van Bitcoin.

Pluspunten:
  • Geen account nodig
  • Hoge volumes
  • Je kunt hier alleen handelen in Bitcoin
Minpunten:
  • -
Bitcoin kopen met Bitonic

Wat zijn Bitcoins?

Voor de meeste mensen is het wel duidelijk dat Bitcoins een soort van digitaal geld is. Het is niet tastbaar, je kan het niet pinnen en uitgeven. Toch kan je er op steeds meer plaatsen mee betalen. Maar hoe het precies in elkaar steekt, dat lijkt heel ingewikkeld. En dat valt gewoon heel erg mee. Zeker als je een paar termen begrijpt en in ziet hoe de structuur precies werkt. We groeien op met het idee van banken. Alles wat met geld te maken heeft, gaat naar of via de bank. Zij bewaren ons geld en verdienen daar weer geld aan. Een bank is in het bezit van jouw geld. Dat tastbare papiertje kan je alleen via jouw bank krijgen en uitgeven. Ook wanneer je cash geld in handen krijgt, dan is dit op enig moment via de bank bij jou terecht gekomen. Met Bitcoins is dat helemaal anders. Eigenlijk met alle cryptovaluta, maar aangezien dit artikel over Bitcoins gaat, gebruiken we deze cryptomunt ook als voorbeeld. In ieder geval. Bitcoins zijn in jouw bezit. Er is geen bank. Je hoeft niet via de bank te gaan om iets te kunnen betalen. De Bitcoins zitten in jouw Wallet en jij beheert die Wallet. Bitcoin kopen Telefoon

De stappen van Bitcoins kopen

  1. Je koopt met bijvoorbeeld iDeal of je creditcard Bitcoins bij een broker
  2. Na betaling stuurt hij de Bitcoins naar jouw persoonlijke Wallet
  3. Jij laat de Bitcoins op je Wallet staan, betaalt er iets mee of stuurt ze naar de Exchange(s) van jouw keuze, waar je met jouw Bitcoins kan handelen of Altcoins kan kopen.

Als je helemaal nieuw bent met het fenomeen Bitcoins, dan vraag jij je nu waarschijnlijk af wat een broker, een wallet, een exchange of een altcoin is. Daarom vind je hieronder alles nog wat duidelijker uitgelegd.

Het systeem waarmee Bitcoin werkt

In plaats van een centrale opslagplaats (de bank) werkt Bitcoin met een niet-centraal digitaal netwerk. Een broker is een bedrijf dat handelt in Bitcoins. Je kan de cryptomunt hier kopen en verkopen. De Bitcoins worden dan na betaling naar jouw Wallet gestuurd. Dat is een soort van digitale portemonnee. Deze wallet heeft een adres en twee sleutels. Een prive sleutel en een publieke sleutel. Je hebt het adres van je wallet en de twee sleutels nodig om de Bitcoins te kunnen versturen. De transacties tussen jouw wallet en andere wallets worden opgeslagen in een nieuw soort database. Deze database noemen ze een Blockchain. De transactie is een blokje informatie, ondertekend door beide partijen, zonder dat er een derde partij bij betrokken is. Die blokjes met informatie staan allemaal op een groot netwerk van onafhankelijke computers en alle computers bevatten een exacte kopie van de database. Het is ook wel belangrijk om te vermelden dat de informatie in die blokjes versleuteld of gecodeerd is. In een nieuw blokje zit ook altijd informatie uit het voorgaande blokje. Hierdoor ontstaat er een informatieketting die niet te veranderen en dus ook niet te kraken is. De blockchain database waarmee Bitcoin werkt, is daardoor hartstikke veilig.

Waarom wil jij ook Bitcoins hebben, hebben, hebben?

Bitcoin is de meest bekende, meest populaire en de allereerste cryptomunt. In 2008 publiceerde ene Satoshi Nakamoto zijn whitepaper (zeg maar het doel van het bedrijf/Bitcoin) en in 2009 werd de cryptomunt op de markt gebracht, of zoals het eigenlijk heet: werd het eerste block gemined. En de eerste 50 Bitcoins kwamen op de markt. Net tijdens een economische crisis en daardoor een tijd waarin er weinig vertrouwen was in de beurs en banken en dus veel interesse voor een andere, nieuwe manier van investeren en met geld omgaan. De eerste echt transactie was op 12 januari 2009 en dat waren 10 bitcoin. Het eerste fysieke product dat met bitcoin betaald werd kostte 10.000 bitcoin en bestond uit 2 pizza’s. En sindsdien is het hek van de dam. Bitcoin kopen Euros Momenteel zijn er ongeveer 18 miljoen Bitcoins op de markt en dat zullen er in totaal 21 miljoen worden. Dat aantal staat dus vast en er zullen niet meer munten op de markt komen. Hierdoor weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Er kan niet opeens onbeperkt bijgedrukt worden, zoals bij de euro of andere valuta wel het geval is. Een ander voordeel is dat dit zorgt voor schaarste. Steeds meer mensen willen gebruik maken van Bitcoins, maar er is maar een beperkt aantal voorradig en daardoor wordt de cryptomunt meer waard. Uiteindelijk zijn er straks 21 miljoen Bitcoins beschikbaar, maar dat betekent niet dat dit aantal ook in gebruik is. Er zijn namelijk ook heel veel (ongeveer 3,5 miljoen) verloren, of kwijt, in ieder geval worden dezen niet aangeraakt en ze staan dus ergens stil. Er wordt gezegd dat de 100.000 euro per Bitcoin, de waarde in euro’s uitgedrukt dus, dit jaar nog bereikt gaat worden. Dat wordt echter al enkele jaren beweerd. Feit is wel dat sinds 2017 de Bitcoin eigenlijk alleen maar aan het stijgen is.

Hoe koop je dan Bitcoin?

In de begintijd was het best wel een gedoe om aan Bitcoins te komen. Het was omslachtig. Dat is het tegenwoordig dus helemaal niet meer. Iedereen met een smartphone, tablet of laptop kan aan de slag. Met enkele klikken kan je bij een broker Bitcoins kopen. Als beginner is het echter lastig om door de bomen het bos te zien. Welke broker is betrouwbaar? Waar betaal je een goede prijs? Wat wil ik eigenlijk met de Bitcoin gaan doen? Wil je bijvoorbeeld actief gaan handelen, dan wil je met een Exchange gaan werken. In de meeste gevallen heb je dan alsnog een broker nodig om aan Bitcoin te kopen, die je vervolgens naar je wallet op de exchange van jouw keuze laat sturen en dan kan je er bijvoorbeeld andere cryptovaluta mee kopen. Bitcoin kopen Grafiek

Wat is een exchange?

Bij een exchange kan je handelen met Bitcoins in andere cryptomunten, die worden altcoins genoemd. Zie het als een supermarkt waar je in een keer je brood, je vlees en je melk kan krijgen. Je hoeft niet naar verschillende winkels voor de verschillende producten. Bij de meeste exchanges heb je wel Bitcoin nodig om altcoins te kunnen kopen. Die koop je dus bij een broker en die stuurt jouw Bitcoins dan naar jouw wallet bij de exchange van jouw keuze. Hier kan je dan andere cryptovaluta kopen.

Cursussen Bitcoin kopen

We kunnen begrijpen dat als jij nog nooit eerder in crypto geïnvesteerd hebt, dat dit allemaal best overweldigend kan zijn. Gelukkig zijn er in Nederland een aantal cursussen te vinden, waarin uitgelegd wordt:

  1. Wat Bitcoin/Crypto is
  2. Hoe je erin moet investeren
  3. Waar je op moet letten bij het kopen van cryptocurrencies
  4. Wat de beste cryptocurrencies zijn om NU te kopen!

Meer weten over de beste crypto cursussen? Klik hier

Investeren of handelen met Bitcoin

Met Bitcoins kan je in principe geld verdienen. Dat kan op twee manieren. Je koopt Bitcoin, laat deze op je wallet staan en wacht tot de waarde van de Bitcoin stijgt, voor je ze weer verkoopt. Meestal doen mensen dit voor een lange termijn, meerdere jaren dus. De verwachting is dat Bitcoin steeds meer waard worden. Immers steeds meer mensen gebruiken Bitcoins om te betalen of te handelen, en er is maar een beperkt aantal Bitcoin voorradig. Zodra er dus schaarste ontstaat, wordt het dus meer waard. Voor deze methode hoef je dus ook niet veel te doen. Af en toe de koers in de gaten houden en vooral niet panikeren wanneer deze een keer zakt. Bitcoin kopen pIc2 Wanneer je wilt handelen met Bitcoins, dan is het wel belangrijk dat je kennis op doet. Over Bitcoins natuurlijk, maar ook over de marktwerking. Het is dan belangrijk om dagelijks de koers in de gaten te houden, maar ook het financiële nieuws. Iedere verandering in de economie kan een waardestijging of waardezakking teweeg brengen en daar dien je dan meteen op in te spelen. Wat erg leuk is, zijn de altcoins. Dit zijn andere cryptovaluta die je met Bitcoins kan kopen. Vaak wanneer er iets speelt aangaande Bitcoin, bijvoorbeeld als de koers omhoog knalt, dan volgen de altcoins ook. Op een exchange kan je heel makkelijk handelen in altcoins. Het is verstandig om voor dat je echt van start gaat, de koersen een tijdje in de gaten te houden. Zo kan je op een goed moment inkopen. Het kan bijna niet anders of jij bent overtuigd en wilt ook Bitcoins aanschaffen. Tip! Lees even alle reviews door voor je besluit van welke exchange jij gebruik gaat maken. Op die manier kan je nergens tegen aan lopen en ben je goed voorbereid om met Bitcoin aan de slag te gaan. Kijk uit, want uit ervaring blijkt dat het behoorlijk verslavend kan zijn om alles in de gaten te houden. Wat natuurlijk wenselijk is als je geld wilt verdienen!