Bitcoin kopen | Hebben, hebben, hebben!

De Bitcoin is aan het knallen en steeds meer mensen willen Bitcoins hebben. Ongeacht op welke manier je er mee om wilt gaan, korte termijn handelen, lange termijn handelen of simpelweg kopen, iedereen wilt meedoen. Dat is heel logisch wanneer je een heel klein beetje verstand van cryptovaluta hebt. Jij voelt het al in je buik, daarom ga je op onderzoek uit, en je hoeft alleen maar verder te lezen om het ook aan je verstand uit te leggen.

Houd even vol, de droge stof is nodig om het hele plaatje te begrijpen en te snappen waarom jij ook Bitcoins wilt hebben.


Vergelijk de beste Crypto brokers
 • Goede en betrouwbare broker
 • Rente verdienen via Staking
 • Makkelijk te gebruiken
 • Beste broker voor cryptocurrencies!

9.4/10 Beoordeling

 • Grootste aanbod cryptocurrencies
 • Hoge liquiditeit / Lage transactiekosten
 • Handige mobiele app

9.0/10 Beoordeling

 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Diverse betaalmogelijkheden
 • Goede klantenservice

8.9/10 Beoordeling

 • Grote naamsbekendheid
 • Je beheerd je eigen keys/beveiligingssleutels
 • Redelijk hoge kosten (max 3%)

8.6/10 Beoordeling

 • Veel verschillende cryptocurrencies
 • Ook investeren in GOUD/Zilver
 • Mogelijkheid om via iDeal te kopen

8.6/10 Beoordeling

 • Geen account nodig
 • Hoge volumes
 • Je kunt hier alleen handelen in Bitcoin

8.2/10 Beoordeling

Wat zijn Bitcoins?

Voor de meeste mensen is het wel duidelijk dat Bitcoins een soort van digitaal geld is. Het is niet tastbaar, je kan het niet pinnen en uitgeven. Toch kan je er op steeds meer plaatsen mee betalen. Maar hoe het precies in elkaar steekt, dat lijkt heel ingewikkeld. En dat valt gewoon heel erg mee. Zeker als je een paar termen begrijpt en in ziet hoe de structuur precies werkt.

bitcoin

We groeien op met het idee van banken. Alles wat met geld te maken heeft, gaat naar of via de bank. Zij bewaren ons geld en verdienen daar weer geld aan. Een bank is in het bezit van jouw geld. Dat tastbare papiertje kan je alleen via jouw bank krijgen en uitgeven. Ook wanneer je cash geld in handen krijgt, dan is dit op enig moment via de bank bij jou terecht gekomen.

Met Bitcoins is dat helemaal anders. Eigenlijk met alle cryptovaluta, maar aangezien dit artikel over Bitcoins gaat, gebruiken we deze cryptomunt ook als voorbeeld. In ieder geval. Bitcoins zijn in jouw bezit. Er is geen bank. Je hoeft niet via de bank te gaan om iets te kunnen betalen. De Bitcoins zitten in jouw Wallet en jij beheert die Wallet.

 

De stappen van Bitcoins kopen

 1. Je koopt met bijvoorbeeld iDeal of je creditcard Bitcoins bij een broker
 2. Na betaling stuurt hij de Bitcoins naar jouw persoonlijke Wallet
 3. Jij laat de Bitcoins op je Wallet staan, betaalt er iets mee of stuurt ze naar de Exchange(s) van jouw keuze, waar je met jouw Bitcoins kan handelen of Altcoins kan kopen.

Als je helemaal nieuw bent met het fenomeen Bitcoins, dan vraag jij je nu waarschijnlijk af wat een broker, een wallet, een exchange of een altcoin is. Daarom vind je hieronder alles nog wat duidelijker uitgelegd.

Het systeem waarmee Bitcoin werkt

In plaats van een centrale opslagplaats (de bank) werkt Bitcoin met een niet-centraal digitaal netwerk.

Een broker is een bedrijf dat handelt in Bitcoins. Je kan de cryptomunt hier kopen en verkopen.

De Bitcoins worden dan na betaling naar jouw Wallet gestuurd. Dat is een soort van digitale portemonnee. Deze wallet heeft een adres en twee sleutels. Een prive sleutel en een publieke sleutel. Je hebt het adres van je wallet en de twee sleutels nodig om de Bitcoins te kunnen versturen.

De transacties tussen jouw wallet en andere wallets worden opgeslagen in een nieuw soort database. Deze database noemen ze een Blockchain. De transactie is een blokje informatie, ondertekend door beide partijen, zonder dat er een derde partij bij betrokken is.

Die blokjes met informatie staan allemaal op een groot netwerk van onafhankelijke computers en alle computers bevatten een exacte kopie van de database. Het is ook wel belangrijk om te vermelden dat de informatie in die blokjes versleuteld of gecodeerd is.

In een nieuw blokje zit ook altijd informatie uit het voorgaande blokje. Hierdoor ontstaat er een informatieketting die niet te veranderen en dus ook niet te kraken is. De blockchain database waarmee Bitcoin werkt, is daardoor hartstikke veilig.

Waarom wil jij ook Bitcoins hebben, hebben, hebben?

Bitcoin is de meest bekende, meest populaire en de allereerste cryptomunt. In 2008 publiceerde ene Satoshi Nakamoto zijn whitepaper (zeg maar het doel van het bedrijf/Bitcoin) en in 2009 werd de cryptomunt op de markt gebracht, of zoals het eigenlijk heet: werd het eerste block gemined. En de eerste 50 Bitcoins kwamen op de markt. Net tijdens een economische crisis en daardoor een tijd waarin er weinig vertrouwen was in de beurs en banken en dus veel interesse voor een andere, nieuwe manier van investeren en met geld omgaan. De eerste echt transactie was op 12 januari 2009 en dat waren 10 bitcoin. Het eerste fysieke product dat met bitcoin betaald werd kostte 10.000 bitcoin en bestond uit 2 pizza’s. En sindsdien is het hek van de dam.

Momenteel zijn er ongeveer 18 miljoen Bitcoins op de markt en dat zullen er in totaal 21 miljoen worden. Dat aantal staat dus vast en er zullen niet meer munten op de markt komen. Hierdoor weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Er kan niet opeens onbeperkt bijgedrukt worden, zoals bij de euro of andere valuta wel het geval is. Een ander voordeel is dat dit zorgt voor schaarste. Steeds meer mensen willen gebruik maken van Bitcoins, maar er is maar een beperkt aantal voorradig en daardoor wordt de cryptomunt meer waard.

Uiteindelijk zijn er straks 21 miljoen Bitcoins beschikbaar, maar dat betekent niet dat dit aantal ook in gebruik is. Er zijn namelijk ook heel veel (ongeveer 3,5 miljoen) verloren, of kwijt, in ieder geval worden dezen niet aangeraakt en ze staan dus ergens stil.

Er wordt gezegd dat de 100.000 euro per Bitcoin, de waarde in euro’s uitgedrukt dus, dit jaar nog bereikt gaat worden. Dat wordt echter al enkele jaren beweerd. Feit is wel dat sinds 2017 de Bitcoin eigenlijk alleen maar aan het stijgen is.

Hoe koop je dan Bitcoin?

In de begintijd was het best wel een gedoe om aan Bitcoins te komen. Het was omslachtig. Dat is het tegenwoordig dus helemaal niet meer. Iedereen met een smartphone, tablet of laptop kan aan de slag. Met enkele klikken kan je bij een broker Bitcoins kopen.

Als beginner is het echter lastig om door de bomen het bos te zien. Welke broker is betrouwbaar? Waar betaal je een goede prijs? Wat wil ik eigenlijk met de Bitcoin gaan doen? Wil je bijvoorbeeld actief gaan handelen, dan wil je met een Exchange gaan werken. In de meeste gevallen heb je dan alsnog een broker nodig om aan Bitcoin te kopen, die je vervolgens naar je wallet op de exchange van jouw keuze laat sturen en dan kan je er bijvoorbeeld andere cryptovaluta mee kopen.

bitcoin kopen

Wat is een exchange?

Bij een exchange kan je handelen met Bitcoins in andere cryptomunten, die worden altcoins genoemd. Zie het als een supermarkt waar je in een keer je brood, je vlees en je melk kan krijgen. Je hoeft niet naar verschillende winkels voor de verschillende producten.

Bij de meeste exchanges heb je wel Bitcoin nodig om altcoins te kunnen kopen. Die koop je dus bij een broker en die stuurt jouw Bitcoins dan naar jouw wallet bij de exchange van jouw keuze. Hier kan je dan andere cryptovaluta kopen.

Cursussen Bitcoin kopen

We kunnen begrijpen dat als jij nog nooit eerder in crypto geïnvesteerd hebt, dat dit allemaal best overweldigend kan zijn. Gelukkig zijn er in Nederland een aantal cursussen te vinden, waarin uitgelegd wordt:

 1. Wat Bitcoin/Crypto is
 2. Hoe je erin moet investeren
 3. Waar je op moet letten bij het kopen van cryptocurrencies
 4. Wat de beste cryptocurrencies zijn om NU te kopen!

Meer weten over de beste crypto cursussen? Klik hier

Investeren of handelen met Bitcoin

Met Bitcoins kan je in principe geld verdienen. Dat kan op twee manieren. Je koopt Bitcoin, laat deze op je wallet staan en wacht tot de waarde van de Bitcoin stijgt, voor je ze weer verkoopt. Meestal doen mensen dit voor een lange termijn, meerdere jaren dus. De verwachting is dat Bitcoin steeds meer waard worden. Immers steeds meer mensen gebruiken Bitcoins om te betalen of te handelen, en er is maar een beperkt aantal Bitcoin voorradig. Zodra er dus schaarste ontstaat, wordt het dus meer waard. Voor deze methode hoef je dus ook niet veel te doen. Af en toe de koers in de gaten houden en vooral niet panikeren wanneer deze een keer zakt.

Wanneer je wilt handelen met Bitcoins, dan is het wel belangrijk dat je kennis op doet. Over Bitcoins natuurlijk, maar ook over de marktwerking. Het is dan belangrijk om dagelijks de koers in de gaten te houden, maar ook het financiële nieuws. Iedere verandering in de economie kan een waardestijging of waardezakking teweeg brengen en daar dien je dan meteen op in te spelen.

Wat erg leuk is, zijn de altcoins. Dit zijn andere cryptovaluta die je met Bitcoins kan kopen. Vaak wanneer er iets speelt aangaande Bitcoin, bijvoorbeeld als de koers omhoog knalt, dan volgen de altcoins ook. Op een exchange kan je heel makkelijk handelen in altcoins. Het is verstandig om voor dat je echt van start gaat, de koersen een tijdje in de gaten te houden. Zo kan je op een goed moment inkopen.

Het kan bijna niet anders of jij bent overtuigd en wilt ook Bitcoins aanschaffen. Tip! Lees even alle reviews door voor je besluit van welke exchange jij gebruik gaat maken. Op die manier kan je nergens tegen aan lopen en ben je goed voorbereid om met Bitcoin aan de slag te gaan. Kijk uit, want uit ervaring blijkt dat het behoorlijk verslavend kan zijn om alles in de gaten te houden. Wat natuurlijk wenselijk is als je geld wilt verdienen!