Peaks Review

Voor deze Peaks review belegden we ons wisselgeld. En dat ging heel eenvoudig en ongemerkt, precies zoals het platform en de app beloven. Bovendien belegden we binnen een paar minuten, omdat het voldoende is om er een risicoprofiel te kiezen. Peaks doet vervolgens het werk, naar eigen zeggen op basis van de Piekenpijp 2.0.

Is het inderdaad zo’n fijn platform en kunnen we spreken van een echte ‘online broker’? We zochten het in deze review voor je uit, en keken natuurlijk naar de ervaringen van andere gebruikers.


 

  • Beleggen met wisselgeld
    Bij Peaks beleg je met wisselgeld, door de betalen die je betaalt af te laten ronden. Aan het eind van de week legt de app het geld voor je in, eventueel vermenigvuldigd als je aangeeft dat te willen doen.
  • Zeer gebruiksvriendelijk
    Peaks werkt vooral heel gebruiksvriendelijk, iets dat zorgt voor enorm veel positieve ervaringen. Het is een van de best beoordeelde online brokers op onafhankelijke reviewsites. Als je het een online broker mag noemen natuurlijk.
  • Weinig beleggingsmogelijkheden
    Je hebt bij Peaks de keuze uit vier voorgeprogrammeerde ‘fondsen’. Je belegt mild, pittig, scherp of heet, afhankelijk van hoeveel risico je wilt nemen. Het is niet mogelijk om individuele aandelen of zelfs eigen ETF’s of fondsen aan te kopen.

Let op: wil je beleggen met Peaks? Je hebt er een rekening bij de Rabobank voor nodig.

Peaks Site

Wat is Peaks?

Wat is PeaksPeaks werd opgericht door een IT-architect, een ervaren belegger en een ontwikkelaar die nieuwe ideeën goed kan uitwerken. Het is wat dat betreft een mooi team, dat steun vond bij de Rabobank om het op grote schaal uit te gaan rollen.

Het bedrijf wil beleggen toegankelijker maken, met een makkelijke app en volledige transparantie. Dat is in 2016 gelukt. Het bedrijf staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en plaatst het geld op een aparte rekening, zodat je het bij een faillissement niet kwijt bent.

De beleggingsapp werkt anders dan veel anderen, omdat je er niet zomaar bedragen in kunt leggen om mee te gaan beleggen. Het gaat om het wisselgeld, al kun je er daarnaast voor kiezen om wat meer in te leggen. De kern blijft dat de bedragen die je betaalt (omhoog) worden afgerond. Het idee is dat je ongemerkt geld verzamelt om mee te beleggen, zodat dit op termijn een fijn extra spaarpotje zal opleveren.

Peaks ervaringen: heel positief

De Peaks ervaringen zijn over het algemeen zeer goed. Met name de app wordt heel goed gewaardeerd, omdat gebruikers aangeven dat ze die goed snappen en er makkelijk mee kunnen werken.

De app is dan ook voldoende om mee te werken, er is geen sprake van een uitgebreid platform met mogelijkheden om analyses te doen. In plaats daarvan kies je het risicoprofiel waar je gebruik van wilt maken. Dus wil je nog niet te veel risico nemen? Of ben je juist van plan om met meer risico een mogelijk flink rendement te maken? De Peaks ervaringen onder gebruikers zijn goed, omdat je er weinig fout lijkt te kunnen doen.

Bijkomend voordeel lijkt dat Peaks ervoor wil zorgen dat je zo min mogelijk omkijken hebt naar je beleggingen. Dat levert een fijne meevaller op als het goed gaat op de beurs, terwijl je er weinig van merkt als het een keer niet zo goed gaat.

Beleggingsmogelijkheden en tarieven

Je kunt bij Peaks niet handelen zoals bij andere online brokers. Je hebt er niet de mogelijkheid om (losse) aandelen of ETF’s te kopen. En zoek je naar Opties, Futures of producten om mee te daytraden? Dat is er al helemaal niet mogelijk. In plaats daarvan leg je geld in, waarmee je automatisch belegt voor de langere termijn. Dat hoeven geen tientallen jaren te zijn, maar Peaks is er niet op ingericht om snel een groot rendement te maken en de beleggingen daarna met de winst die je maakte te verkopen.

Of Peaks goedkoop of duur is hangt volledig af van hoe je er gebruik van maakt. Na 3 maanden betaal je €1 gebruikskosten (of 0,5% als je beleggingen meer dan €2.500 waard zijn) per maand voor gebruik van de app. Geld inleggen en opnemen is gratis, net als van portfolio wisselen. Wat dat betreft maak je misschien niet veel kosten, maar dat neemt niet weg dat je relatief veel betaalt bij een kleinere portefeuille.

Bovendien betaal je fondskosten, die variëren van 0,15% tot 0,23% per jaar. De kosten zijn daarmee niet uitzonderlijk hoog, maar met name bij een kleiner belegd bedrag zal je merken dat dit toch van invloed is op het rendement dat je maakt. Beleg je bijvoorbeeld met €10 per maand? Dan moet je rekening houden met zo’n 6% kosten. Met €50 per maand breng je dit terug naar 1,48%, waardoor het met hogere bedragen sneller rendabel is.

Beleggingsmogelijkheden en tarieven

Peaks review: conclusie

Wil je graag gaan beleggen, maar weet je niet precies wat ETF’s zijn of hoe je aandelen fundamenteel kunt analyseren? En heb je er eigenlijk ook geen behoefte aan om dat allemaal uit te zoeken? Dan is de kans groot dat je in Peaks een fijne online broker zal hebben. Of een beleggingsapp eigenlijk, omdat je er te weinig mogelijkheden hebt om het een broker te kunnen noemen.

Die ambitie lijkt Peaks ook niet te hebben, waardoor het een wat vreemde eend in de bijt is binnen de andere reviews die we schrijven. Voor de review van Peaks hebben we goed gekeken naar de ervaringen met de app en die zijn over het algemeen erg goed. Gebruikers zijn blij met de makkelijke app, de mogelijkheid om wisselgeld te beleggen en het gebrek aan ingewikkelde analyses. Houd er wel rekening mee dat de kosten relatief hoog zijn als je kleine bedragen inlegt, dus dat het de moeite waard is om wat meer dan alleen je wisselgeld te beleggen.

Specificaties

Mobiele app
Ja
Gereguleerd door:
AFM
Demo account
Nee
Forex trading
Nee
CFD's
Nee
Crypto
Nee