Crypto kopen | Dat kan iedereen!

De wereld is ontiegelijk snel aan het veranderen. Dat geldt voor alles, ook voor de geldsystemen. Het vertrouwen in de welbekende en standaard geldsystemen neemt steeds meer af. Mensen gaan op zoek naar alternatieve manieren om met geld om te gaan. Cryptocurrency is een van de wegen die steeds meer in populariteit toeneemt. Crypto is makkelijker te benoemen als digitale valuta.Voor veel mensen is het toch allemaal nog wat onduidelijk en vaag. Dat is zonde, want zo ingewikkeld is het allemaal niet.


Vergelijk de beste Crypto brokers
 • Goede en betrouwbare broker
 • Rente verdienen via Staking
 • Makkelijk te gebruiken
 • Beste broker voor cryptocurrencies!

9.4/10 Beoordeling

 • Grootste aanbod Cryptocurrencies
 • Hoge liquiditeit / Lage transactiekosten
 • Handige mobiele app

9.0/10 Beoordeling

 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Diverse betaalmogelijkheden
 • Goede klantenservice

8.9/10 Beoordeling

 • Grote naamsbekendheid
 • Je beheerd je eigen keys/beveiligingssleutels
 • Redelijk hoge kosten (max 3%)

8.6/10 Beoordeling

 • Veel verschillende Cryptocurrencies
 • Ook investeren in GOUD/Zilver
 • Mogelijkheid om via iDeal te kopen

8.6/10 Beoordeling

Inhoudsopgave

Geld verdienen met cryptocurrency

Geld verdienen met cryptocurrency

Ja, er zitten risico’s aan het handelen in digitale valuta, net zoals bij alles eigenlijk, maar deze risico’s kan je incalculeren. Daarnaast is het ook nog eens zo, dat als jij geduld kan hebben (en dat geduld kan je creëren door met geld te werken dat je niet meteen nodig hebt), dat deze risico’s weer veel kleiner worden. Zakt de waarde namelijk, dan hoef je alleen maar te wachten tot deze weer stijgt voor je verkoopt en dus weer winst maakt. Het is dus aan te raden om met cryptocurrency te werken als je wat geld extra hebt dat je niet nodig hebt. Het allermooiste is nog wel dat je hier helemaal geen kapitalen voor nodig hebt, maar dat je al met een kleine inleg kan beginnen.

 • Er zijn lage instapkosten
 • Het is heel makkelijk om te beginnen
 • De rendementen zijn al historisch hoog geweest
 • Je kan investeren in de nieuwste ontwikkelingen
 • Je kan meteen beginnen

Beginnen bij het begin | Wat is cryptocurrency eigenlijk?

Een van de redenen dat het begrip cryptocurrency voor veel mensen onduidelijk is, komt doordat het niet tastbaar is. Je kan het niet vasthouden. Het is digitaal geld en is gemaakt van digitale stukjes code die versleuteld zijn. Nog steeds heel vaag.

Wanneer je een bankbiljet neemt, dan heeft dit biljet een serienummer. Uit dat serienummer kan je onder meer opmaken wat de waarde van het biljet is. Bijvoorbeeld 50,- euro. Cryptocurrency bestaat eigenlijk alleen uit dat serienummer, dus zonder tastbaar biljet.

Het begon eigenlijk echt in 2010. Laszlo Hanyecz betaalde 10.000 Bitcoins voor 2 pizza’s. Een jaar eerder werd Bitcoin de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency. Gedecentraliseerd houdt in dat het niet gecentraliseerd werd. Wat simpeler uitgelegd, de tussen instantie (de bank), werd uitgeschakeld.

Hoe werkt het praktisch?

Wanneer jij met Bitcoins iets betaalt, dan wordt deze transactie niet geverifieerd door een centrale instantie (bijvoorbeeld de bank). Hetzelfde eigenlijk als wanneer je contant iets afrekent. In plaats van die verificatie door een centraal orgaan (een bank), kan iedereen een apparaat op het systeem aansluiten en de transactie / beweging bevestigen. Elk apparaat aangesloten op dit systeem / netwerk is een knooppunt en dankzij die duizenden onafhankelijke knooppunten blijft het netwerk niet alleen bestaan, maar is het ook nog eens veilig. Om het systeem te kunnen hacken, is er namelijk een meerderheid van het aantal knooppunten nodig en dat is zo goed als onmogelijk.

Een ander belangrijk voordeel is dat jij je niet hoeft te identificeren wanneer jij dit systeem gebruikt. Er wordt een private en een publieke sleutel gebruikt, waardoor jij anoniem kan blijven.

Jouw wallet en sleutels

De meeste mensen steken hun geld in een portemonnee of zet het op een bankrekening. Een wallet is jouw digitale geldbeurs of bankaccount. Je kan een wallet downloaden op je smartphone, tablet. Laptop of pc. Of je eigenaar van een wallet bent, hangt af van drie punten.

 1. Jouw digitale sleutels, private en public key
  Met deze sleutels krijg je toegang tot je wallet. Deze sleutels worden niet online bij de blockchain opgeslagen, maar binnen jouw persoonlijke digitale wallet, onafhankelijk van het blockchain platform.
  De public key kan je vergelijken met je bankrekeningnummer en de private key is dan de pincode die jou toegang verschaft tot je public key. Het verschil met een gewoon bankrekeningnummer is dat wanneer je crypto van iemand wilt ontvangen, dan stuur je deze persoon jouw wallet en niet je public key. Het serienummer van de wallet is afgeleid van het serienummer van jouw public key. Met de public key kunnen anderen jou alleen maar valuta sturen, met de private key kan jij valuta versturen.
 2. Het adres van je wallet
  Het serienummer van je wallet is afgeleid van je public key en jij kan hiermee valuta ontvangen. Het is niet hetzelfde, maar ze zijn wel met een wiskundige formule aan elkaar gekoppeld.
 3. Jouw digitale handtekening
  Dit is jouw private key. Hiermee bevestig je eigenlijk je een valuta overdracht die jij wilt uitvoeren. Wanneer je iets wilt kopen dan toon jij jouw public key en je “tikt” je private key in als een pincode waardoor er een digitale handtekening gegenereerd wordt. Je kan deze digitale handtekening alleen maken als je de private key weet. De ontvanger kan dankzij de public key en de bijbehorende digitale handtekening zien dat jij de eigenaar bent van de Bitcoins in de betreffende wallet.

Wat heel veel mensen aantrekt aan cryptovaluta is dat het volledig in jouw bezit is. Wanneer jouw geld op een bank staat, dan is jouw bankrekening eigenlijk niet meer dan jouw digitale boekhouding. De bank heeft jouw geld in bezit en je moet er vervolgens ook nog eens voor betalen om het te mogen gebruiken. Wanneer een bank valt, zoals bijvoorbeeld tijdens de financiële crisis van 2008, dan ben jij je geld gewoon kwijt. Met cryptovaluta is dat onmogelijk. Het is volledig van jou, in jouw beheer en geen instantie, bank of overheid kan er aan komen en zij kunnen de waarde van de crypto ook niet beïnvloeden. De waarde van cryptovaluta is namelijk volledig afhankelijk van vraag en aanbod.

Tot dus ver is het allemaal nog vrij simpel toch? Lastiger dan dit gaat het ook niet worden. Althans wat betreft de cryptovaluta zelf. En aan de slag gaan ermee is niet veel moeilijker hoor!

Handelen in cryptovaluta

Handelen in cryptovalutaSimpelweg gezegd zijn er twee manieren om te verdienen aan cryptocurrency. Je kan actief handelen en dagelijks bijhouden waar je een goede prijs krijgt voor je munten om vervolgens te kopen of verkopen. Je kan het ook zien als een investering voor de toekomst. Je koopt dan een x-aantal cryptomunten en laat deze in je wallet staan voor een langere periode. Met de tijd stijgt de waarde en wanneer het hoog genoeg staat voor jou, gebruik je ze.

Waarom wil jij crypto kopen?

Voor veel mensen is crypto nog steeds een beetje onzeker. Dat is vooral zo wanneer iemand niet gestructureerd de ontwikkelingen rondom cryptocurrency volgt. Bitcoin bijvoorbeeld heeft de waarde al bewezen en er zijn dan ook steeds meer mensen die Bitcoins kopen en gebruiken. Mensen kiezen voor cryptocurrency, in plaats van bijvoorbeeld aandelen in grote bedrijven, omdat het rendement veel hoger is, zij zelf de bank zijn en dus alles beheren, juist omdat het een nieuw systeem is, omdat blockchain steeds meer gebruikt wordt in de toekomst en omdat het heel erg eenvoudig is.

Voor aandelen en andere investeringen zijn meestal hoge investeringen nodig. Je startkapitaal dient dan al noemenswaardig te zijn. Bij cryptovaluta is dat niet het geval. Zo kan je in principe al met een paar euro beginnen. Vandaar uit kan je het langzaam opbouwen. Je koopt cryptovaluta wanneer de waarde laag is, houdt deze een tijdje vast en verkoopt ze weer wanneer ze, voor jouw gevoel, genoeg gestegen zijn. Het is hiervoor wel belangrijk dat je ook snapt op welke manier de waarde stijgt en daalt. Het is verstandig om dat dagelijks bij te houden. Op die manier ontwikkel je er ook echt een gevoel voor en je kan zo steeds meer winst maken. Maar daar houdt het nog niet op.

Wat is een Blockchain eigenlijk?

Voor je crypto koopt, is het handig als je snapt wat de blockchain is. Simpel gezegd is het een manier om informatie online op te slaan. Iedere gebruiker heeft een klein stukje van die data. Al die data wordt opgeslagen in een database, waar dus meerdere gebruikers mee werken. Samen houden ze de database in stand en bevestigen onderling informatie en transacties. Dit wordt ook wel peer-to-peer netwerken genoemd. Zelfs wanneer er bij 1 gebruiker een probleem of een beschadiging optreedt, dan wordt de data veilig en in stand gehouden door de andere gebruikers. Hiervoor betaal je dan transactiekosten, dit is dus eigenlijk voor gebruik van de computers van de gebruikers die op deze manier de transacties goedkeuren.

Interessante Crypto platformen
 • Leer inspelen op crypto trends & hypes
 • Ideaal voor een extra passief inkomen op te bouwen
 • Incl. Signalen, Livestreams, Educatie & Community

9.1/10 Beoordeling

De beste tijd om crypto te kopen

De beste tijd om crypto te kopen

Je wilt eigenlijk zo vroeg mogelijk of zo laag mogelijk instappen.  Op die manier haal je er het meeste rendement uit, zeker wanneer iets uitgroeit tot een succes. Bitcoin is daar het perfecte voorbeeld van. De markt is vol en het gevoel is overwegend positief, waardoor steeds meer mensen bereid zijn om te investeren. Het is dan ook niet vreemd dat Bitcoin het digitale goud genoemd wordt.

Tip: De beste cryptocursussen van Nederland

Dit komt mede door de positieve prijsontwikkeling van de Bitcoin en de daarop volgende andere cryptovaluta die ook in waarde stijgen. Dit is niet altijd het geval en er is enige vertraging, maar de zogenoemde Altcoins (andere cryptocurrencies) beginnen dan ook te stijgen.

De koers van cryptovaluta schommelt heel erg. Natuurlijk is het beste instapmoment wanneer er een grote dip is. Je weet echter nooit wanneer deze op het laagste punt is. Je kan dan inkopen, maar de crypto zakt nog verder en dan heb je dus eigenlijk geld verloren. Door dagelijks in de gaten te houden hoe de koers zich gedraagt, kan je er op inspringen wanneer deze na een periode van zakken, weer langzaam begint te stijgen. Op die manier is de kans dat je verlies draait het kleinste. Dit is belangrijk bij zowel daghandelen als bij een lange termijn investering, maar bij de daghandel dien je wat sneller te beslissen, anders is het moment weer voorbij en moet je langer wachten voor je winst maakt of met verlies verkopen.

Je kijkt niet alleen naar het dagelijkse koersgedrag, maar ook naar het financiële nieuws. Wanneer het financiële nieuws overwegend positief is, dan willen beleggers en investeerders graag geld uitgeven en samen drijven ze de prijs zo op. Je kan er voor kiezen hier op mee te drijven.

Is het financiële nieuws aanhoudend negatief, dan is er minder bereidheid tot investeren en dit kan de prijs negatief beïnvloeden. Je kan dan voorzichtig zijn met handelen, of er juist voor kiezen om voor het iets grotere risico te gaan, met de kans op hogere winsten.

Met het analyseren van het nieuws en het koersgedrag kan je leren om een goede inschatting te maken van hoe de koers zich ontwikkelt. Dit hoeft echter niet alles te betekenen. Een enkele gebeurtenis kan de koers immens laten stijgen of zakken. Denk dan bijvoorbeeld aan de aankoop van 1,5 miljard Bitcoin door Elon Musk, waardoor de waarde van de Bitcoin opeens omhoog schoot.

Hoe je het ook bekijkt en er mee omgaat, het blijft altijd een gok. Al kan je die gok dus wel steeds beter incalculeren en wanneer jij geduld hebt, is het hoe dan ook een kwestie van tijd voor je winst maakt.

Crypto kopen en de verschillende strategieën

Strategie klinkt misschien meteen een beetje heftig. Je gaat geen oorlog uitdenken, maar er zijn wel verschillende manieren en tactieken om te handelen in crypto. Daarbij zijn onderstaande punten bepalend voor welke strategie bij jou past.

 • hoeveel risico wil je nemen
 • wat is de beoogde winst
 • hoeveel ervaring heb je al met beleggen

Crypto korte termijn investeringen

Dit is de meest intensieve en actieve manier van crypto kopen. Je houdt iedere dag de ontwikkelingen en de koers in de gaten en je neemt direct actie wanneer dit nodig lijkt te zijn. Met deze tactiek heb je meestal niet veel rendement, of je moet megabedragen kunnen investeren. Je kan er ook voor kiezen om meer risico te lopen en te investeren in een cryptomunt met hele grote koersverschillen.

Deze strategie vraagt ook veel van jou. Je hebt kennis nodig en je dient er dagelijks energie in te steken en aandacht aan te geven. Veel platformen bieden gelukkig “price alerts” aan die jou behoeden voor plotselinge crashes.

Crypto lange termijn investeringen

Om de Bitcoin als voorbeeld te nemen. Het aantal Bitcoins is op voorhand vastgelegd. Dat staat dus vast. Wanneer je voor lange termijn investeren gaat, dan is het idee dat deze cryptomunt op langere termijn altijd meer waard zal worden. Een reden voor de waardestijging van een munt is schaarste. Er is een flinke toename in gebruikers van Bitcoin. Er is dus meer vraag dan aanbod en dus stijgt de waarde. Hoe meer particulieren en bedrijven een cryptocurrency gebruiken, des te groter is de kans op een explosie.

Een andere reden voor het investeren in een bepaalde munt is omdat je achter de doelstelling van de makers van een munt staat. Wat wil een bedrijf bereiken en wat is de meerwaarde die het levert. Het idee daarachter is dat wanneer een bedrijf succesvol wordt, de bijbehorende crypto ook in waarde zal stijgen. Het doel van de makers van de munt staat beschreven in de whitepaper.

Je hebt vertrouwen in de munt en je wilt er in investeren. Het is aan te raden om niet meteen alles in een keer te investeren, maar om dit over een langere periode te verspreiden. Wanneer je de koers en het nieuws dan enigszins in de gaten houdt en er op inspeelt wanneer je merkt dat er een sterke daling gaat zijn en je dus goedkoop kan inkopen, dan kan je de doorlopende stijgingen en dalingen enigszins compenseren. Dat gezegd, mocht een cryptomunt opeens historisch laag komen te staan, dan kan je maar beter zo veel mogelijk in eens inkopen.

Waar koop je cryptovaluta?

Nou, je snapt het allemaal en wilt aan de slag, maar waar koop je dan die cryptovaluta? Dat kan bij een broker of via een exchange. Een broker is eigenlijk de tussenpersoon van de kopende partij en de verkopende partij. Het kan zijn dat een broker grote hoeveelheden cryptovaluta koopt en deze te koop aanbiedt op een eigen platform. Wat echter steeds meer voorkomt is dat een broker jouw bestelling automatisch bij een exchange plaatst.

 1. Jij bestelt cryptovaluta bij een broker. [lees meer]
 2. De broker plaatst na jouw betaling de order bij een exchange.
 3. De exchange stuurt de bestelde crypto naar jouw wallet.

Je betaalt bij een broker een hogere fee, maar je kan ook makkelijk betalen. Bijvoorbeeld met iDeal of creditcard. Wil je niet echt veel handelen, dan is een broker handig. Bijvoorbeeld wanneer je 1 keer 1 soort cryptomunt wilt kopen en die wilt laten staan voor een lange periode.

Wanneer jij je met meerdere soorten cryptovaluta bezig wilt houden, dan kunnen al die wallets en keys en koersen een hele toestand en administratie worden. Dan is een bank toch wel weer handig eigenlijk.

Om dat voor jou ook makkelijk te maken, zijn er exchanges. Dit kan je zien als een digitale supermarkt waar je cryptovaluta kan krijgen. In plaats van naar de boer, de bakker en de slager afzonderlijk te moeten gaan, kan je hier alles bij elkaar krijgen. Daarnaast heeft een exchange ook meer functies. Zo is er staking, limit orders, stop losses en margin trading.

Je kan bij een exchange meerdere soorten cryptovaluta (altcoins) kopen en je hebt ze hier dan ook allemaal in de betreffende wallets bij elkaar staan. Heerlijk overzichtelijk en georganiseerd. De meeste exchanges werken niet met de gangbare betaalmethodes. Je hebt de grotere en bekendere cryptocoins nodig om binnen de exchange te kunnen handelen. Je koopt dus bijvoorbeeld Bitcoins bij een broker, die je naar de exchange in plaats van naar je wallet verstuurt en dan kan je daarmee in de exchange andere coins kopen.

Veilig crypto kopen

Het voordeel van een wallet is toch wel dat het heel erg extreem moeilijk is om die te hacken, maar aan de andere kant, als je die wallet kwijt raakt, denk dan aan je computer die crasht of de usb-stick die je kwijt raakt, dan ben je ook alles kwijt. Bij een exchange moet je goed opletten dat je met een betrouwbare dienst te maken hebt. Er zijn veel kwaadwillende mensen die jou maar al te graag die kostbare valuta afhandig willen maken. Gelukkig zijn er gereguleerde exchanges die verplicht zijn om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk dan bijvoorbeeld aan meerdere rekeningadressen om de tegoeden te bewaren. Ook zijn zij verplicht een veilige digitale omgeving voor hun gebruikers te verzorgen. En natuurlijk ben je zelf ook verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw valuta. Dit kan je onder meer doen door je online account zo goed mogelijke te beveiligen en je kan ook een fysieke wallet kopen. Dit is een beveiligde USB-stick waar je de currency opzet en die je ergens veilig opbergt.

Zoals je ondertussen misschien in de gaten hebt, is het helemaal niet zo ingewikkeld en moeilijk om crypto te kopen, te beheren en te verhandelen. Sterker nog, het is heel simpel en zelfs met een kleine inleg kan je al beginnen. Dat maakt het voor zo goed als iedereen toegankelijk en binnen handbereik. Waar je vroeger veel kapitaal nodig had, om kapitaal te maken, kan je tegenwoordig met een klein beetje al naar een heleboel meer toewerken. Houdt daarbij altijd in gedachte dat iedere vorm van handelen risico’s met zich meebrengt, maar als jij die risico’s leert inschatten, dan kan je op korte of op lange termijn veel winst maken met cryptocurrency.