Plus500 review

CFD-broker met uitgebreide analysetools

Gebruik je onze Plus500 review om een keuze te maken voor mogelijk deze broker? We leggen je uit hoe je er in CFD’s kunt handelen, wat daarvan de tarieven zijn en of je er betrouwbaar aan de slag kunt. Want wie is deze online broker eigenlijk? En kun je rekenen op de klantenservice als het een keer niet lukt?

Het zijn allemaal zaken die we voor je uitzochten. Bovendien doken we het platform in, om gebruik te maken van de analysetools die er beschikbaar zijn. Daarbij viel ons op dat je er behoorlijk professioneel aan de slag kunt. Dus heb je al enige ervaring met CFD’s? De kans is groot dat je enthousiast wordt van deze review van Plus500.


Plus500 CFD-broker met uitgebreide analysetools

 • Goede klantenservice
  Heel belangrijk voor Plus500 lijkt de klantenservice. Het lukt natuurlijk niet om alle problemen te voorkomen, maar zodra er iets aan de hand is word je daar wel mee geholpen. Dus kom je er een keer zelf niet uit? Je kunt er bij deze online broker vanuit gaan dat er iemand met je meekijkt om het zo snel mogelijk op te lossen.
 • Betrouwbaarheid
  Plus500 staat onder toezicht van de CySEC, Cyprus Securities and Exchange Commission. Dat betekent dat de online broker met voldoen aan heel strenge richtlijnen, strenger dan die van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).
 • Handige mobiele app
  Je kunt bij Plus500 handelen via het online platform, dat je natuurlijk op een vaste computer of een laptop kunt openen. Bovendien kun je gebruik maken van een handige mobiele app. De app is wat overweldigend voor beginnende gebruikers, omdat je er alle (professionele) mogelijkheden hebt om bijvoorbeeld analyses te maken.
 • Uitgebreide analysetools
  Die uitgebreide analysetools bij Plus500 zijn een belangrijk pluspunt. Dus wil je analyses doen om de koers te beoordelen en een volgende weerstand te berekenen? Je hebt tal van tools tot je beschikking, waarmee je kan proberen te voorspellen hoe de koers zich de komende minuten, uren of dagen zal bewegen.

Wat is Plus500?

Plus500 is een online broker, die zich heeft gespecialiseerd in de handel in CFD’s. Dat betekent dat je er handelt in zogenaamde Contracts for Difference. Je krijgt niet de onderliggende aandelen of andere effecten in handen, maar speculeert op een stijging of daling van de koers. Dat kun je doen met turbo’s en andere hefboomproducten. Let op, traden met turbo’s en hefboomproducten is risicovol. Handel hier alleen in als je weet wat je doet.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het risico dat je neemt hiermee ook toeneemt. Dus zoek je naar een manier om voorzichtig te beleggen, voor op de lange termijn? Je zal merken dat Plus500 niet zo goed bij je past. In plaats daarvan heb je er de mogelijkheid om op korte termijn te speculeren. Wil je er actief mee aan de slag of verwacht je veel bewegingen in koersen? Dan kun je de analyses van Plus500 gebruiken om te voorspellen welke kant het op gaat en daar proberen geld aan te verdienen.

Is de broker betrouwbaar?

Plus500 moet voldoen aan ontzettend strenge regels, omdat het bedrijf valt onder toezicht van de CySEC. De regels zijn er strenger dan bij ons in Nederland, onder de AFM. Het betekent dat Plus500 producten moet aanbieden die kloppen, dat het geld netjes bewaard moet blijven en dat jij je daar dus geen zorgen over hoeft te maken.

Bovendien is Plus500 een beursgenoteerd bedrijf. Dat geeft aan dat het gaat om een grote speler en online broker. Aan de andere kant betekent dit ook dat ze hun aandeelhouders tevreden moeten zien te houden. Het bedrijf moet aan allerlei regels voldoen en kan daar niet zomaar van afwijken. Dit garandeert voor jou vooral dat je handelt op een platform die betrouwbaar is.

Is de broker betrouwbaar.

Kan ik hier zonder gedoe handelen?

Ja, Plus500 is een betrouwbare broker! Wel lijkt het belangrijk om met een schuin oog te kijken naar de reviews, die helaas niet altijd even positief zijn. Het heeft niet te maken met het bedrijf zelf of met de manier waarop de diensten worden aangeboden. In plaats daarvan ligt het mogelijk aan het type diensten dat er wordt aangeboden.

Bij Plus500 handel je in CFD’s, waarvoor je gebruik kunt maken van een hefboom. Het betekent in de praktijk dat je met een relatief klein bedrag toch grote beleggingen kunt doen. Om dit mogelijk te maken ‘leen’ je geld. Dat gaat goed, zolang het je lukt om een positief rendement te maken. Dus maak je een keer een verkeerde beslissing? Houd er dan rekening mee dat er verliezen ook groter zullen zijn dan zonder een hefboom. Het lijkt erop dat veel van de negatieve reviews over Plus500 te maken hebben met deze hefboom. Zorg ervoor dat je het product en de mogelijkheden eerst goed begrijpt, voordat je ermee aan de slag gaat.

Hoe werkt Plus500?

Je kunt handelen bij Plus500 door daar een rekening te openen. Dat kan gewoon op de website van de broker zelf Plus500.nl. De rekening maak je aan vanuit de handel software. Die open je in de browser voor de web variant of door de app te downloaden voor een mobiel apparaat dat je gebruikt.

In de beide gevallen zal je een aantal gegevens moeten invullen, om Plus500 te vertellen wie je bent. De registratie verloopt makkelijker dan bij veel andere brokers, omdat je minder gegevens hoeft te delen om het Demo-account aan te maken. Dit komt onder andere door het feit dat je geen echte aandelen en effecten zal kopen, maar gebruik maakt van een CFD. Echter wil je na het oefenen met het demo account met echt geld traden? Dan zou je net als bij de andere brokers verschillende documenten moeten uploaden, zoals: (ID, woonplaats verificatie). Daarnaast zijn er ook een aantal documenten die je moet lezen, en wat vragen die beantwoord moeten worden.

Hoe werkt Plus500

Uitleg: zo kun je handelen bij deze broker

Zodra je een account hebt aangemaakt bij Plus500 is het noodzakelijk dat je een aantal documenten doorleest, en wat vragen beantwoord. Zodra deze vragen zijn beantwoord, zal het team van Plus500 controleren of je de kennis bezit om te traden via hun platform. Zodra je bent geaccepteerd, heb je de keuze uit aandelen en indexen, net als uit grondstoffen, verschillende valuta, opties en bijvoorbeeld ETF’s. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de onderliggende effecten niet echt aankoopt. In plaats daarvan sluit je een Contract for Difference af. Het is een CFD, een contract met de broker. Jij geeft aan dat je verwacht dat de waarde van het onderliggende effect zal stijgen of dalen. Op basis daarvan ontstaat er een marge, waarmee je winst kunt maken ten opzichte van de huidige positie.

Let op: handel je in CFD’s en gebruik je daarvoor de turbo’s of andere hefbomen bij Plus500? Je hebt de mogelijkheid om met een relatief klein bedrag toch grotere bedragen bij elkaar te traden. Dat levert een groter rendement op als het goed gaat. Houd er rekening mee dat de verliezen aan de andere kant ook groter zijn als het niet lukt om een goede voorspelling te doen.

Je hebt bij Plus500 de keuze uit alle bekende aandelen en indexen, net als uit allerlei grondstoffen en valuta(paren). Wat dat betreft biedt het platform je een enorm aanbod, ook al gaat het om een CFD in plaats van het onderliggende effect. Dit geldt voor alle beleggingen die je er doet, waarmee je als het ware speculeert in plaats van belegt of investeert.

Tip: wil je handelen via Plus500? Houd er rekening mee dat alles erop is ingericht om dit steeds voor de (zeer) korte termijn te doen. Zoek je naar een manier om te beleggen en de aandelen of ETF’s een langere tijd aan te houden? Dat is bij deze online broker relatief duur. Je betaal bewaargeld, iets waar we bij de tarieven meer uitgebreid op terug zullen komen.

Oefenen met een demo-account

De CFD’s en hefboom-producten van Plus500 zijn best ingewikkeld. Gelukkig kun je daar op een heel eenvoudige en laagdrempelige manier mee aan de slag, dankzij het demo-account dat je er kunt aanmaken. Je krijgt geld van de online broker, dat je kunt gebruiken om te traden, zoals je dat ook zou doen als je zelf een storting had gedaan.

Je hebt gewoon alle mogelijkheden binnen de software, waarmee je kunt proberen de eerste rendementen te maken. Kies een CFD waarmee je graag wilt speculeren, zodat je zelf kunt ervaren hoe dat precies in z’n werk gaat. Het grote voordeel hiervan is dat je in een paar minuten, een paar uur of een paar dagen zelf kunt leren wat je er ongeveer van kunt verwachten. Je komt niet voor verrassingen te staan, waardoor de betalingen die je doet je later niet ineens geld zullen kosten.

Handelen in crypto-munten

Handelen in crypto-munten met plus500Wil je bij Plus500 in crypto handelen? Je hebt de keuze uit de meest populaire cryptocurrency, die je kunt kopen en verkopen. Het gaat opnieuw om een CFD, waarmee je speculeert op de ontwikkeling van de koers. Denk je dus dat de koers zal stijgen of juist zal dalen? Daar kun je met de online software mee speculeren, en misschien geld mee te verdienen. Let op: deze strategie van traden is niet eenvoudig. En vergt veel ervaring.

Je hebt bij Plus500 de keuze uit tal van crypto’s, Bitcoin, Ethereum, Crypto 10 index, Litecoin, Stellar, Bitcoin Cash ABC en Cardano. Uiteraard kun je eventueel het demo-account gebruiken om dit een keer uit te proberen en beter onder de knie te krijgen.

Dankzij de hefboomwerking van Plus500 kun je handelen met relatief grote bedragen, ook als je niet het geld hebt om dat meteen zelf in te leggen. Gebruik je bijvoorbeeld een hefboom van 1:2? Met €100 aan inleg heb je de mogelijkheid om te speculeren met een bedrag van €200. Dat betekent dat je grotere winsten kunt maken als je goed speculeert. Houd er wel rekening mee dat dit ook kan betekenen dat de verliezen groter zullen zijn. Door het eerst uit te proberen met een demo-account kom je er zelf achter hoe je bij de online broker de kans hebt om bijvoorbeeld van crypto-munten te voorspellen hoe de waarde zich zal ontwikkelen.

Hoe zijn de ervaringen van anderen?

De reviews en ervaringen voor Plus500 zijn niet slecht, al blinken ze ook niet uit in positiviteit. Dat lijkt met een paar zaken te maken te hebben. Aan de ene kant heeft de online broker het platform en de klantenservice goed op orde. Je hebt er de mogelijkheid om eenvoudig in te stappen en dankzij de hefboom ook met kleine bedragen te speculeren. De hefboom helpt je om grotere posities te openen, zodat ook de rendementen hoger kunnen uitvallen. En waardoor je ook grotere verliezen kunt maken, iets waar niet iedereen blij mee is. Een deel van de negatieve ervaringen lijkt daarmee te maken te hebben, en is dus niet helemaal terecht.

Bij Trustpilot scoort Plus500 zeker niet perfect, maar het had nog een stuk erger gekund. Veel gebruikers laten weten heel tevreden te zijn over bijvoorbeeld de snelle uitbetalingen. Hier staat tegenover dat anderen aangeven niet blij te zijn met de manier waarop ze hun inleg zijn verloren. Lees er een aantal door, om voor jezelf te ontdekken of Plus500 voor jou een fijne online broker is, zodat je daarmee goede ervaringen zal hebben.

Plus500 gebruikerservaringen

Tarieven: wat zijn de kosten?

Ben je benieuwd naar de tarieven die je betaalt bij Plus500? Je betaalt er niets voor de volgende diensten:

 • Stortingen
 • Real-time forex-noteringen
 • Dynamische grafieken
 • CFD-aandelenprijzen
 • Roll-over van posities

De online broker adverteert met 0% commissie. En dat is waar, al is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je wel wat kosten maakt. We zetten de tarieven voor je op een rij, aan de hand van de spreads en de bijkomende kosten die je betaalt.

Spreads bij Plus500

Wil je speculeren met de CFD’s van Plus500? Je betaalt een spread, voor de koop en verkoop. Het betekent dat je bepaalde posities duurder in moet kopen dan dat je ze weer kunt verkopen. De marge tussen de aankoop en de verkoop is voor de online broker.

Het openen van een positie is gratis, maar het verschil tussen de prijs bij aankopen en verkopen zorgt voor een vergoeding voor de online broker. Uiteraard wordt de spread gewoon aangegeven bij de verschillende CFD’s die er beschikbaar zijn. Op die manier is Plus500 bijzonder transparant over de tarieven, zodat je altijd goed weet waar je aan toe bent.

Bijkomende kosten

Je betaalt daarnaast een aantal bijkomende kosten:

 • Overnight premie
  Houd je een positie gedurende meerdere dagen aan? Je betaalt een overnight premie. Het is een vergoeding voor het langer aanhouden van de positie. Plus500 is een broker die stimuleert om te speculeren, wat meestal betekent dat je de positie maar een paar uur of zelfs nog een stuk korter aan zal houden.
 • Valutaomrekeningkosten
  Handel je in valuta anders dan waarin je de rekening hebt geopend? Er is sprake van valutaomrekeningkosten, die Plus500 automatisch zal berekenen. Hier wordt alvast rekening mee gehouden bij de aangegeven te realiseren winst die je kunt maken.
 • Gegarandeerde stop-order
  Gebruik je een gegarandeerde stop-order? Er is sprake van een bredere spread, in ruil waarvoor je meer zekerheid hebt. De spread is groter, waardoor je meer kosten maakt dan bij andere orders die je inlegt.
 • Vergoeding bij inactiviteit
  Maak je minimaal 3 maanden geen gebruik van je rekening bij Plus500? Je betaalt een vergoeding die kan oplopen tot maximaal 10 dollar per maand. Zolang je je niet opnieuw aanmeldt betaal je de kosten maandelijks.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wanneer jij een positie ‘s nachts vast houdt, onder meer bij Contracts For Difference (CFD), dan wordt er een overnacht heffing gerekend. Dit is een rentebetaling. De rente is dan gebaseerd op de waarde van het contract en wordt iedere dag berekend. Kies je voor een korte positie dan verdien je de rente, en kies je voor een lange positie, dan betaal je die rente. Om bij Plus500 te weten wat de overnight premie is, dien je onder het tabje “Details” te kijken.

Heeft Plus500 een klantenservice?

Op de website van Plus500 vind je een contactformulier. Dit kan je invullen en versturen. Het ondersteuningsteam staat dag en nacht voor jou klaar en zullen jou helpen met al je vragen.

Hoelang kan ik de demoversie gebruiken?

Je kan de demoversie gebruiken zolang als je wilt. Je krijgt dus alle tijd om het handelen onder de knie te krijgen. Maak hier ook zeker gebruik van. Door eerst met de demorekening spelenderwijs te leren hoe alles werkt, kan je veel beter een strategie ontwikkelen, die je dan toe kan passen wanneer jij jouw eigen geld ook echt inlegt.

Hoe veilig is Plus500?

Plus500 heeft een uitstekende reputatie. Dat moet ook wel met vestigingen over de hele wereld en als sponsor van Atletico Madrid. Dat is niet de enige reden. De Financial Conduct Authority ziet er op toe dat alles volgens de regeltjes verloopt. Jouw tegoeden blijven ook gescheiden van het vermogen van Plus500 staan. Wanneer er een probleem is bij Plus500 dan heeft dat geen gevolgen voor jouw investeringen. Ook het gratis demoaccount is een goede indicatie dat je met een betrouwbare broker te maken hebt. Je kan oefenen met een fictief bedrag en zo jouw succes kansen aanzienlijk verhogen.

Hoe ka ik geld opnemen bij Plus500?

Onder “Saldobeheer”, vind je “Opnemen”. Je kan aangeven welke methode je wilt gebruiken om jouw geld op te nemen en dan dien je nog een formulier in te vullen en op verzenden te klikken. Heb jij geld gestort op jouw Plus500-account met een creditcard, dan wordt er altijd eerst geprobeerd om het geld dat jij wilt opnemen, over te maken naar jouw creditcard. Ook als je een andere methode kiest. De eerder gekozen methode dient dan als back-up. De terugbetaling op je creditcard wordt gedaan voor jouw volgende factuurdatum. Bij Plus500 wordt jouw stortingsverzoek binnen 1 werkdag verwerkt. Wanneer het dan op je creditcard of bankrekening staat, is afhankelijk van de verstrekker.

Plus500 review: conclusie

Benieuwd naar onze conclusie op basis van de Plus500 review? We zijn erg blij met deze speler, die zich heel duidelijk richt op de CFD’s en het speculeren daarin. Dat kan aan de hand van een zeer uitgebreide analysetool, waarmee je tal van professionele mogelijkheden hebt.

Dus zoek je naar een manier om te handelen als een professional? Maak uitgebreide analyses en kies uit de tal van aandelen, ETF’s en grondstoffen die er beschikbaar zijn om in te handelen. Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat de hefboomproducten ook vooral bedoeld zijn voor die professionals. Als je hier nog weinig ervaring mee hebt is het verstandig om eerst een demo-account aan te maken. Dit voorkomt dat de inleg die je doet misschien snel verloren gaat, omdat je nog niet precies weet op welke manier je daarmee kan handelen.

Dus wil je Plus500 gewoon een keer uitproberen? Zorg ervoor dat je niet de ervaringen hebt zoals sommige anderen die meteen hun inleg verliezen. Gebruik een demo-account, zodat je de online broker een stuk beter leert kennen. Zodra je het speculeren beter onder de knie hebt is het een fijne online broker, waar je beschikt over uitgebreide analyses en tal van (professionele) mogelijkheden.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Naar de website

* 72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Sterren

Specificaties

Gereguleerd door
Plus500CY Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (Vergunning nr. 250/14)."Bijlage 2.0 en 2.1
Demoaccount
Ja
Demo geld
€40.000,-
Nederlandstalige site
Ja
Storten:
IDeal, Creditcard, Paypal, Bankoverschrijving
Min. storting
€100,-