Hoe kun je iedere dag groeien?

Investeer in jezelf en groei iedere dag. Het is misschien wel de beste investering die je kunt doen, die je bovendien niets zal kosten. Je investeert, en verdient dat vervolgens dubbel en dwars terug. Per saldo levert het je meer op dan wat je erin steekt, waardoor dit altijd een goede keuze is.

Dus heb je de kans om een opleiding te volgen? Vertelt iemand je over een goed boek of word je uitgedaagd om te doen wat je eigen niet durft? Steek er geld, tijd en moeite in. Je investeert in jezelf, waardoor je een rijker persoon wordt. En iedere dag groeit, om daar later keer op keer de vruchten van te plukken.


7 manieren om iedere dag te groeien

Maar, hoe grijp je de kans om iedere dag te groeien? Je kunt op allerlei manieren investeren in jezelf. We zetten 7 methoden voor je op een rij:

  • Lees boeken
  • Kijk documentaires
  • Volg cursussen
  • Doe wat je niet durft
  • Duik in de wereld van slaap
  • Sport en blijf fit
  • Spreek met anderen

1. Lees boeken

Boeken bevatten ontzettend veel nieuwe kennis. Dus verdiep je in een onderwerp waarvan je altijd al meer wilde weten. Duik in de historie die je inzichten geeft voor vandaag de dag. Of maak je een wereld eigen waar je vanuit jouw eigen leven eigenlijk nooit mee te maken hebt.

Lees over investeren in aandelen, zorg dat je begrijpt hoe de politiek werkt of ontdek waarom vrouwen op de werkvloer eigenlijk minder verdienen dan mannen. En lees je liever fictie? Zelfs romans kunnen je helpen te investeren in jezelf. Je leert patronen herkennen die je ook in het dagelijks leven tegenkomt. En door te lezen werk je aan zowel je woordenschat als jouw gevoel voor grammatica. En leer je daardoor beter lezen, schrijven en spreken? Dan geeft dat je een voorsprong op anderen die minder goed uit hun woorden komen.

Tip: wil je zo hard mogelijk groeien met de boeken die je leest? Focus je op bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling. Er zijn veel boeken over geschreven, die je iedere keer een stap verder brengen.

2. Kijk documentaires

Ben je niet zo’n lezer, maar wil je wel graag meer kennis opdoen? Je kunt net zo goed in jezelf investeren door documentaires te kijken. Die bevatten meer informatie dan films, ook al zou je die zelfs kunnen gebruiken zoals de romans als je van fictie houdt.

Met documentaires krijg je een beter beeld van werelden die je misschien helemaal niet kent. Om je perspectief te verbreden en anderen bijvoorbeeld beter te begrijpen. Dat helpt je te groeien, zodat je makkelijker met hen om kunt gaan. Of om situaties vanuit verschillende perspectieven te zien, waar ook anderen je om gaan waarderen.

3. Volg cursussen

En wil je het gerichter aanpakken als je investeert in jezelf? Volg een cursus, gewoon door je daarvoor bijvoorbeeld iedere paar maanden in te schrijven. Succesvolle leiders en ook (sport)coaches volgen bijvoorbeeld ieder kwartaal een cursus. Soms past die binnen het vakgebied waarin ze actief zijn, maar heel vaak ook niet.

Dompel je met een cursus onder in een andere wereld. En doe nieuwe inspiratie op, zelfs als je er niet zoveel waardevols van leert. Je leert ergens weer op een andere manier naar te kijken. En mogelijk doe je zelfs nieuwe vaardigheden op of ontdek je een nieuwe hobby. De investering in jezelf kan zich op verschillende manieren uitbetalen, waardoor je er vroeg of laat altijd wat aan zal hebben.

in jezelf investeren

4. Doe wat je niet durft

Als je boeken hebt gelezen, documentaires hebt gezien en cursussen hebt gevolgd is de kans groot dat je inmiddels al meer durft. Maar er komt een keer een moment dat je voor werk, voor een hobby of op school (bij de kinderen) gevraagd wordt om iets te doen wat je eigenlijk niet durft.

Doe dat wel!

Juist op die momenten krijg je de kans om te groeien. Het ligt buiten je comfortzone, dus je zal er zenuwachtig voor zijn. En sterker nog, er bestaat een kans dat het je niet meteen goed zal lukken. En dat is maar goed ook, omdat je juist daar ontzettend veel kan leren. Pas als je er nog niet goed in bent ligt er ruimte om te verbeteren. Door juist op die momenten te investeren in jezelf zal je merken dat je hard kunt groeien.

5. Duik in de wereld van slaap

Na al die nieuwe ervaringen is het belangrijk om goed te slapen. Verdiep je in de wereld van slaap. Of beter nog, ervaar het zelf door de volgende keer extra vroeg naar bed te gaan. Als je een paar weken goed slaapt zal je merken dat je veel meer frisse ideeën hebt om weer verder te groeien.

Zorg voor een duidelijk slaapschema. Ga op tijd naar bed, zodat je in de meeste gevallen gewoon zonder wekker op tijd wakker kunt worden. Of lees een boek, kijk een documentaire en volg een cursus die je kan helpen om meer over slaap te leren. Je zal merken dat je het beter gaat waarderen, om er eerder op de avond al tijd voor vrij te maken.

6. Sport en blijf fit

Overdag kun je vervolgens lekker actief aan de slag. Door regelmatig te bewegen en een paar keer per week te sporten zal je merken dat je veel beter fit blijft. Je ervaart de mentale en fysieke ruimte om te groeien, omdat je investeert in jezelf.

Als je fit bent zal je merken dat dit zowel lichamelijk als mentaal positieve resultaten oplevert. Je krijgt meer energie om boeken te lezen, documentaires te kijken en bijvoorbeeld cursussen te volgen. Op die manier is het een ontwikkeling die zichzelf versterkt, zodat je steeds harder kunt groeien en haast moeiteloos blijft investeren in jezelf.

7. Spreek met anderen

Probeer ten slotte zoveel mogelijk af te spreken met anderen. En heb het met ze over de stappen die je zet, de doelen die je hebt en de methoden die je kiest om te investeren in jezelf. Vraag hen wat zij doen om te investeren. En verzamel op die manier mensen om je heen die jou kunnen uitdagen. Of die juist op dezelfde golflengte zitten, zodat je samen de motivatie hoog kunt houden.

Investeren in jezelf: herinner je waarom je het doet

En wil je blijven investeren in jezelf? Herinner je jezelf regelmatig waarom je dit ook alweer doet. Kijk op naar iemand die al die stappen al heeft gezet. Of stel jezelf een doel, bijvoorbeeld in werk, sport of binnen een hobby die je graag beoefent. Met duidelijke doelen voor ogen blijft het een stuk makkelijker om te investeren, zodat je voortaan iedere dag zal groeien.

Invest in jezelf

 

 

Cryoto Cursus Top 5

#1 Corum Investments
Lees Reviews
#2 Crypto Masterclass
Lees Reviews
#3 Crypto mastery
Lees Reviews
#4 Crypto Signals
Lees Reviews
#5 Cryptocommunity Crypto cursus
Lees Reviews
Bekijk alles