Online geld verdienen

11 beste manieren op een rij

Je wilt online geld verdienen: hoe pak je dat aan? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Dat verklaart dus ook waarom zoveel anderen om je heen daar al inkomen uit halen. Soms door er zelf hard voor te werken, en in andere gevallen veel meer passief.

Dus zoek jij naar een manier om online geld te verdienen? Ook op een passieve manier en dus zonder dat je daar actief mee aan de slag hoeft? We zetten de 11 beste manieren voor je op een rij.

Ondernemen: actief en passief verdienen

Wil je online ondernemen en actief aan de slag? Of er juist voor zorgen dat je meer passief online geld kunt verdienen? We zetten de verschillen voor je op een rij:

 • Actief geld verdienen
  Je werkt actief, bijvoorbeeld als freelancer, adviseur of coach. En ontwikkel je een app of bouw je software? Ook dat zijn voorbeelden van actieve methoden om online geld te verdienen. Als je meer werkt verdien je ook meer. En zou je daarmee stoppen? Dan houden de inkomsten weer op. Het grote voordeel hiervan is dat je meteen relatief veel online kunt verdienen.
 • Passief online inkomen
  Denk je in plaats daarvan aan een passief inkomen? Het voordeel is dat dit inkomen gewoon doorgaat, zonder dat je er zelf actief mee aan de slag hoeft. Hier staat tegenover dat je meer (tijd, moeite en geld) zal moeten investeren om dit op te zetten. En er daadwerkelijk een leuk bedrag per maand aan te verdienen.

Tip: wil je online zoveel mogelijk geld verdienen? Je kunt het actieve en passieve inkomen natuurlijk combineren. Zoek naast jouw actieve werkzaamheden een manier om passief inkomen te verzamelen. Dat voorkomt dat je in rustige perioden weinig of niets meer verdient. En misschien lukt het zelfs wel om er uiteindelijk een helemaal passief inkomen van te maken.

Online geld verdienen muur pic5

11 manieren om online geld te verdienen

Benieuwd op welke manieren je allemaal online geld kunt verdienen? We zetten de 11 beste methoden voor je op een rij:

 1. Verdien met affiliate marketing
 2. Verkoop met dropshopping
 3. Verhuur jezelf als freelancer
 4. Begin een adviesbureau
 5. Ga coachen
 6. Begin een webwinkel
 7. Word daytrader
 8. Ontwikkel een app
 9. Bouw (zakelijke) software
 10. Publiceer een betaalde nieuwsbrief
 11. Schrijf een ebook

1. Verdien met affiliate marketing

Je kunt online geld verdienen aan commissies, met affiliate marketing. Het zijn verwijzingen die je doet naar bepaalde producten of diensten, vanuit het online bereik dat je hebt. Dus heb je een blog met veel bezoekers? Heb je een social media kanaal waar veel volgers naar kijken? In die gevallen is het de moeite waard om affiliate marketing in te zetten.

Jij plaatst een specifieke link naar een product of een dienst. Als bezoekers die link aanklikken en een aankoop doen ontvang jij een deel van de omzet. Het is een vorm van passief inkomen, waarbij het aantal bezoekers of volgers bepaalt hoeveel je daarmee maximaal kunt verdienen. Jouw uren zijn daardoor geen beperkende factor.

2. Verkoop met dropshopping

Vind je een complete webwinkel om online geld te verdienen nog wat spannend, maar wil je wel iets doen? Dankzij dropshipping kun je daar heel laagdrempelig mee beginnen. Je kunt online geld verdienen aan de verkopen, zonder dat je een eigen voorraad hoeft aan te houden.

Bij dropshipping heb jij een webshop, die je koppelt aan een leverancier die de producten kan leveren. Iedere keer dat een klant bij jou een bestelling doet zal de leverancier het product aan die klant leveren. Jij hebt daar zo min mogelijk omkijken naar.

 • Makkelijker te beginnen
  Het grote voordeel van online geld verdienen met dropshipping is dat je daarmee eenvoudig kunt starten. Je hoeft geen grote investering te doen, omdat je geen eigen voorraad nodig hebt. Bovendien loop je daarmee dus geen risico.
 • Minder winst door commissie
  Hier staat tegenover dat je een commissie betaalt aan de dropship-leverancier, iedere keer dat een klant bij jou bestelt. Je houdt minder marge over, waardoor de winst bij verkoop iets lager zal zijn.

3. Verhuur jezelf als freelancer

Wil je diensten verkopen in plaats van producten of goederen? Je kunt jezelf online uitstekend verhuren als freelancer. Dus ben je goed in webdesign, tekstschrijven of grafisch ontwerpen? Je kunt aan de slag als onder andere boekhouder, marketeer of een ander type adviseur.

Het grote voordeel is dat je geen inkoopkosten maakt. Jouw omzet staat bijna gelijk aan de winst. Dat betekent dat je zonder grote investeringen kunt starten, waarna je online geld kunt verdienen door jouw kennis en expertise aan te bieden.

Tip: benieuwd hoe je jezelf als freelancer in de markt zet om online geld te verdienen? Maak in ieder geval een professionele website. Schrijf je in bij online platforms in jouw branche en zorg bijvoorbeeld voor een goede vindbaarheid in Google.

Online geld verdienen vrouw Pic3

4. Begin een adviesbureau

Als freelancer maak je weinig kosten, maar ben je ook beperkt in de omzet die je kunt maken. Zou je bijvoorbeeld €50 per uur rekenen? Het maximale bedrag dat je per week in 40 uur kunt verdienen is €2.000, bruto. Daarover draag je btw en inkomstenbelasting af, waardoor je er bepaald niet rijk van zal worden.

Dus wil je groter groeien? Breid uit tot een adviesbureau, door ook andere freelancers in te huren. Of door medewerkers in dienst te nemen, die voor je aan de slag gaan. Je hebt op die manier de mogelijkheid om jouw vleugels uit te slaan.

Tip: een adviesbureau kun je helemaal online beginnen om daar geld te verdienen. Na verloop van tijd zal je een kantoor nodig hebben, om klanten de professionele en betrouwbare indruk te bieden die belangrijk is. Wel kun je jouw diensten (voornamelijk) online blijven aanbieden.

5. Ga coachen

Als een adviesbureau niet bij je past of als je dat al hebt geprobeerd is het interessant om te kijken naar coaching. Misschien heb je veel (levens)ervaring, werkte je bij een groot bedrijf of weet je vanuit een studie precies hoe je anderen kunt helpen.

Er zijn coaches en psychologen die zowel zakelijk als op het persoonlijke vlak helpen. En ook veel meer specifiek, bijvoorbeeld door iemand te leren meer zelfvertrouwen te ontwikkelen of beter te presteren in teams.

Je kunt op allerlei vlakken coaching aanbieden, door goed te kijken naar waar anderen jou om waarderen. Dus merk je dat je regelmatig vrienden of familie helpt? De kans is groot dat je daar ook anderen in kunt coachen. En dan betaald, om online geld te verdienen vanuit 1-op-1 coaching of met een coachingstraject waarvoor je video’s opneemt of geschreven modules uitwerkt.

6. Begin een webwinkel

Een webwinkel is voor veel mensen de beste keuze om online geld te gaan verdienen. Dus weet je veel van gadgets, heb je een goed oog voor hippe kleding of heb je zelf een product ontwikkeld? Met een webshop kun je online een enorm publiek bereiken.

Je hebt er geen fysieke winkelruimte voor nodig. En bovendien geen personeel. Dat betekent dat je weinig kosten maakt, terwijl je aan de andere kant veel omzet kunt draaien. Je kunt zowel in Nederland als internationaal een groot aantal klanten bereiken.

Tip: zorg ervoor dat je onderscheidend bent als je online geld wilt verdienen met een webshop. Dus kun je niet de laagste prijs bieden? Bied extra service, beloof meer garantie en adviseer klanten bijvoorbeeld als ze twijfelen tussen bepaalde producten of andere keuzes.

7. Word daytrader

En wil je liever actief aan de slag? Of wil je daarnaast actief aan de slag? Als je goed bent op de beurs kun je het proberen als daytrader. Je handelt gedurende de dag, bijvoorbeeld door posities een paar minuten tot maximaal een paar uur aan te houden.

Veel van de beurskoersen schommelen stevig op en neer. Dat biedt jou de kans om te speculeren op een stijgende of een dalende koers. In de beide gevallen kun je geld verdienen als daytrader.

Let op: zorg er uiteraard wel voor dat je het daytraden goed begrijpt. Het is belangrijk om een technische analyse te maken. Daarmee voorkom je dat je aan het gokken bent. In plaats daarvan kun je handelen volgens een duidelijke strategie, waarmee je hopelijk online veel geld zal verdienen.

Online geld verdienen passief geld Pic4

8. Ontwikkel een app

Als je handig bent met code en met programmeren is het de moeite waard om een app te ontwikkelen. Er bestaan al tal van apps, maar daar komen er nog iedere dag honderden tot duizenden bij. Als je een ervaren probleem weet op te lossen kan dat zomaar de grote klapper zijn waar je al langere tijd naar op zoek bent.

En wil je online geld verdienen met een app? Dat kan op twee manieren:

 • Eenmalige verkoop
  Je kunt proberen een betaalde app te verkopen. Daarmee verdien je in één keer een paar euro of meer. Houd er rekening mee dat veel gebruikers niet graag betalen voor een app, voordat ze die een tijdje gebruiken.
 • Abonnement per maand of per jaar
  Het abonnementsmodel om online geld te verdienen is daarom een stuk populairder. Gebruikers kunnen de app gratis of voor een laag bedrag uitproberen. Als ze de app eenmaal waardevol vinden en gebruiken zijn ze bereid daarvoor te blijven betalen.

9. Bouw (zakelijke) software

De ontwikkeling van software kun je ook zakelijk gebruiken. Het grote voordeel is dat er meer budget beschikbaar is. Help je bedrijven bijvoorbeeld om efficiënter of voordeliger te werken? De kans is groot dat ze daar (tien)duizenden euro’s voor over hebben. Dat betekent dat jij software kunt ontwikkelen waarmee je online veel geld kunt verdienen.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat de markt klein is en dat bedrijven vaak heel specifieke oplossingen zoeken. Dat maakt het lastig om online geld te verdienen met software die je eenmalig ontwikkelt en vervolgens aan een groot aantal klanten kunt verkopen.

10. Publiceer een betaalde nieuwsbrief

Zowel als ontwikkelaar als met andere expertise en ervaring kan het heel waardevol zijn om dat te delen met jouw volgers. Dat kun je doen via social media, net als in een (betaalde) nieuwsbrief.

De e-mailnieuwsbrief is helemaal terug van nooit weggeweest. Met name in de Verenigde Staten is het al heel gebruikelijk om je te abonneren en daar bijvoorbeeld een euro per week voor te betalen. In ruil daarvoor ontvang je tips van experts, net als inzichten door specialisten die je volgt.

Dus probeer jij online geld te verdienen? Gebruik jouw kennis, expertise en ervaring om een nieuwsbrief te vullen. Waar volgers zich op kunnen abonneren, door jou wekelijks of maandelijks een klein bedrag over te maken. Al die kleine bedragen samen tellen op tot een interessant online inkomen.

11. Schrijf een ebook

En wil je jouw kennis of expertise gebundeld verkopen? Schrijf het op in een ebook. En publiceer dat gewoon zelf, eventueel via een eigen website als je die hebt. Zo zorg je er buiten de uitgever om toch voor dat je jouw boek aan kunt bieden.

Je kunt het boek aanbieden in de Apple Boeken-store, net als via platforms zoals Bol.com en Amazon. Op die manier geef je jouw eigen boek uit, zonder dat je daar kosten voor hoeft te maken. En met de mogelijkheid om online geld te verdienen, als geïnteresseerden het boek van je kopen.

Online geld verdienen aandelen

Werken waar je maar wilt

En lukt het je om online geld te verdienen? Dan kun je werken waar je maar wilt, zodat je nooit meer gebonden bent aan kantoor of een andere vaste locatie. Je kunt in plaats daarvan op ieder moment werken, gewoon door een laptop mee te nemen.

Als je een passief inkomen hebt weten op te bouwen hoef je daar zelfs helemaal weinig voor te doen. Het inkomen waarmee je online geld verdient loopt gewoon door, ook als je daar niet actief mee aan de slag bent. Zo zorg je ervoor dat je online geld kunt verdienen, waar je op dat moment ook bent.