BTC Direct review

BTC Direct | Betrouwbaar, transparant en decentralisatie

BTC Direct heeft meerdere crypto dan alleen Bitcoin, maar is geen echte exchange. In die zin dat je er meer cryptovaluta dan alleen maar Bitcoin kan krijgen, maar dat het niet echt een handelsplatform is. De maker van Bitcoin is Satoshi Nakamoto. Deze ontwikkelde de Bitcoin, de eerste cryptovaluta, en dus het hele systeem, met de filosofische gedachte, dat de toekomstige wereld open, gedecentraliseerd en transparant is. BTC Direct gelooft daar heilig in en alle producten en hun service staan dan ook volledig in dienst van dat toekomst beeld. Als gebruiker kan jij je eigenlijk niks anders wensen wanneer het om jouw geld gaat.


BTC Direct staat voor gebruikersgemak

BTC Direct ziet dat de betere wereld die zij voor ogen hebben, alleen te bereiken is wanneer de Bitcoin. en andere cryptovaluta, breed geaccepteerd wordt. Het is daarom belangrijk dat het voor zoveel mogelijk mensen makkelijk is om cryptovaluta te gebruiken. Daarnaast is het geen stijf bedrijf. Als beginner is dat prettig. Op welk niveau jij ook zit, bij BTC Direct voel jij je snel op je gemak en dan leer je ook veel sneller alles over Bitcoin, koersen en andere termen, functies en mogelijkheden. En daarvoor wil je zeker even bij dit platform kijken.

 

Kennisbank

Je gaat met geld spelen. Hiervoor heb je een strategie nodig. En daarvoor heb je kennis nodig. BTC Direct snapt dat en in de kennisbank vind je dan ook alles wat jij je maar wilt weten over cryptocurrency’s, blockchain, veiligheid en privacy, regulering, wallets, koersen, technische analyses, mining, exchanges, de helden en de verwachtingen van BTC Direct zelf. Dat is volgens hen nog niet genoeg informatie, onder ‘overig’ staat dus nog meer.

Laat je hierdoor niet afschrikken. Het lijkt een overflow aan informatie, maar je pikt heel makkelijk dat er uit waar jij iets over wilt weten en de teksten zijn makkelijk te volgen. Je hoeft niet alles te weten en te leren om met cryptovaluta aan de slag te gaan, maar als je iets wilt weten om je strategie aan te passen, dan staat het in de kennisbank makkelijk bij elkaar.

Koopgids

In de koopgids vind je alles wat je maar wilt weten over het kopen van crypto. Je kan meteen van de belangrijkste munten de koersen zien en kopen, en als je even doorscrolt, dan krijg je over de verschillende munten handelsinformatie. Hoe je koopt of verkoopt, hoe snel de transactie verloopt, alles over de wallets, en alles over de betreffende cryptomunt.

Nieuwsblog

De ontwikkelingen in de financiële wereld en in cryptoland spelen natuurlijk een rol in wat de koersen doen.BTC direct staat voor gebruikersgemak
Het is dus slim om het nieuws in de gaten te houden. Zeker als beginneling is dat erg lastig. Waar moet je dan kijken? Wat is betrouwbaar nieuws? Moet je alleen op het crypto nieuws letten of ook naar andere zaken kijken? Het is niet moeilijk om hier een gevoel voor te ontwikkelen. BTC Direct heeft daarom een nieuwsblog. Hier vind je het belangrijkste voorpagina nieuws over crypto en verder al het nieuws dat voor het handelen in crypto van belang kan zijn. Hierdoor is het voor jou heel makkelijk om alles in de gaten te houden, steeds meer bij te leren en een gevoel voor de financiële markt te ontwikkelen. Niet iets wat noodzakelijk is, maar wel iets wat je zeker verder zal brengen.

Gratis een account bij BTC Direct

Registreren bij BTC Direct is snel en makkelijk en je wordt stapsgewijs door het proces geleid. Het is ook nog eens gratis en het is altijd aan te raden om een account aan te maken zodat je al rond kan kijken en op die manier ook meteen beter snapt hoe alles werkt. Je dient jouw e-mailadres, jouw telefoonnummer en je identiteit te verifiëren door een foto van de voor- en achterkant van je legitimatiebewijs te sturen.

Wil je Bitcoin kopen, dan kan je lekker makkelijk met een van de bekende betaalmethodes alles regelen. De verwerking van een bankoverschrijving kan 1 tot 3 werkdagen duren. Je kan onder meer betalen met iDeal, Bancontact, je creditcard, een bankoverschrijving, Sofortbanking, Giropay en EPS.

In principe duurt het 2 minuten voor je jouw crypto op je account bij geschreven hebt staan. Behalve in de volgende gevallen.

  • De eerste keer dat je een betaling doet, wordt jouw order handmatig gecontroleerd en dus duurt het eventjes voor deze verwerkt is. Daarna duurt het ongeveer 2 minuten voor je jouw crypto in je wallet bijgeschreven staat.
  • Het kan zijn dat de documentatie voor je account nog niet compleet is.
  • Wanneer je binnen 24 uur voor meer dan 2.500,- euro koopt, dan wordt er eenmalig een cooldown periode van maximaal 2 dagen gehanteerd. Dit wordt gedaan zodat de bank de tijd heeft om jouw transactie te bevestigen.
  • Een bankoverschrijving staat pas binnen een tot twee werkdagen op de rekening van BTC Direct. Je betaalt de prijs die staat wanneer jij jouw order plaatst.

 

Wat kost BTC Direct eigenlijk?

Als je handelt op BTC Direct dan betaal je een fee. Er is een fee voor de koper en een fee voor de verkoper. De kosten zijn al verwerkt in de prijs op de website.

  • Bitcoin: Aankopen = 2 procent, verkopen = 1 procent
  • Ether: Aankopen = 3 procent, verkopen = 1 procent
  • Litecoin: Aankopen = 3 procent, verkopen = 1 procent
  • Bitcoin Cash: Aankopen = 3 procent, verkopen = 1 procent
  • Ripple: Aankopen = 3 procent, verkopen = 1 procent

De betaalmethode die jij kiest, kan ook transactiekosten met zich meebrengen. Die staan duidelijk op het orderformulier vermeld.

Welke crypto kan je kopen?

Je kan bij BTC Direct uit meerdere cryptovaluta kiezen, maar omdat het een broker is en geen exchange, is het aanbod redelijk beperkt. Dit houdt alles wel overzichtelijk en maakt het voor jou makkelijk om Bitcoin aan te schaffen. Je ziet bij de fees hierboven welke cryptomunten je kan kopen bij BTC Direct.

Waarom kopen bij BTC Direct en niet bij een exchange?

Bij de meeste exchanges heb je veel meer handelsmogelijkheden en ook meer soorten crypto waar je in kan handelen. Je moet je afvragen of je dat meteen in het begin wel wilt doen. Bij BTC Direct heb jij jouw coins binnen twee minuten, het is een betrouwbaar bedrijf, met een instelling die past bij het hele crypto- en blockchain principe. Dit wordt ondersteund door overkoepelende organisaties. En als laatste, maar zeker niet minste: De live support is snel, professioneel en zowel door de week als in het weekend beschikbaar. Daarnaast maak je om te echt in meerdere crypto te handelen gebruik van BLOX.

BLOX | De BTC Direct App

Let op!

Nieuwe registraties worden soms tijdelijk stopgezet in de app van BTC Direct. Het is dan te druk in BLOX. Je kan de app dan wel downloaden en je e-mailadres achterlaten. Wanneer de app dan nieuwe registraties toelaat, krijg je een mail van BLOX zodat je meteen mee kan doen.

Het is dus altijd aan te raden om dit te doen. Je kan altijd nog beslissen om niet te registreren of wel te registreren, maar niet te handelen. Op deze manier krijg je in ieder geval wel meteen de optie als BLOX weer toegankelijk is voor nieuwelingen.

Ook de app staat voor gebruiksgemak. Je hebt geen echte kennis  nodig om toch te kunnen handelen. Wat het juist weer leuker en makkelijker maakt om er meer over te leren. Je kan ook in veel van de populaire en bekendere altcoins handelen. Veel meer dan op de website.

Gebruik nu de vouchercode BTC2020 om direct je 10 euro starttegoed te claimen!

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat BTC Direct vooral betrouwbaar maakt, is dat je er gewoon langs kan gaan. Ze zijn namelijk gevestigd in Nijmegen en je bent er gewoon welkom voor een kopje koffie. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa staat BTC Direct bekend als een betrouwbare exchange. Het bedrijf is ook actief op social media en je kan zo goed als het hele team identificeren. Dit zijn allemaal tekenen van een gezond en betrouwbaar bedrijf.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

BTC Direct biedt veel betaalmogelijkheden aan. Zo kan je Bitcoin kopen met iDeal, Bancontact, Bank Transfer, Visa, Mastercard, EPS, GiroPay en SOFORT. Je betaalt altijd de prijs die op de website staat. Wanneer je iDeal gebruikt dan staan de bitcoins vrijwel direct in je wallet. De eerste keer dat je bitcoins wilt kopen, wordt jouw identiteit gecontroleerd, dan kan het iets langer duren voor de bitcoins in je wallet staan. Via een bankoverschrijving kan het 1 tot 2 werkdagen duren. Je betaalt evengoed de prijs die je kreeg toen je de opdracht tot koop doorgaf.

Biedt BTC Direct ook een wallet aan?

Nee, BTC Direct biedt geen built-in wallets aan. Je dient dus een externe wallet aan te maken voor Bitcoin of welke andere cryptomunt jij wilt kopen via BTC Direct. Ze geven je wel goed advies over hoe jij jouw Bitcoin kan bewaren, dat vind je allemaal terug op de website. BTC Direct vindt dit een van de meest waardevolle aspecten van Bitcoin. Je bent je eigen bank!

Eindconclusie BTC Direct

Je investeert jouw hard verdiende euro’s in crypto en dan wil je zeker weten dat je met een betrouwbaar bedrijf te maken hebt. Dat is wat BTC Direct is. Solide, gebruiksvriendelijk, duidelijk en transparant. De handelskosten kunnen makkelijk meedoen in cryptoland en je hoeft dus niet vang te zijn dat je te veel betaalt of iets kwijt kan raken. Zeker wanneer je rustig aan wilt beginnen, maar niet overstelpt wilt raken met allerhande, voor jou onduidelijke cijfertjes, is BTC Direct een aanrader. Meld je evengoed meteen aan bij BLOX, de app van BTC Direct, want als je klaar bent om te beginnen met handelen, dan kan je daar terecht voor nog meer soorten cryptovaluta.

Specificaties

Mobiele app
Nee
Demo account
Nee
Gereguleerd door:
DNB
Altcoins
Ja
Storten:
iDeal