Naga review

Naga: sociaal handelen door tophandelaars te volgen

Naga werd in 2015 opgericht en is een relatief nieuwe online broker. De Fintech-startup heeft naar eigen zeggen meer dan 600.000 actieve klanten en staat onder toezicht van de regulator op Cyprus. Bovendien is het bedrijf genoteerd aan de beurs in Frankfurt, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van de organisatie.

Naga Sociaal handelen door tophandelaars te volgenToegankelijk en overzichtelijk
Naga is een typische moderne online broker, die begrijpt dat het platform zowel gebruiksvriendelijk, toegankelijk als overzichtelijk moet zijn. Zodra je een rekening hebt aangemaakt kun je snel aan de slag, waarbij duidelijk wordt uitgelegd hoe het werkt en hoe je kunt gaan handelen.

Sterk mobiel- en webplatform
Het mobiele én webplatform werken goed, maken helder duidelijk wat de mogelijkheden zijn en zorgen ervoor dat je in realtime kunt handelen. Je hebt voldoende analysetools, zonder dat dit aan de andere kant te overweldigend is.

Volg de strategieën van tophandelaars
Een uniek aspect van Naga is dat je de mogelijkheid hebt om de transacties van tophandelaars te volgen. Andersom kun jij volgers verzamelen, die jouw transacties kopiëren Je krijgt daar zelfs een vergoeding voor, waardoor het je extra rendement kan opleveren op investeringen.

Handel in grondstoffen, indices, valuta en CFD’s
Je hebt bij Naga de mogelijkheid om te handelen in grondstoffen, indices, valuta en CFD’s. Je speculeert op de stijging of daling van bepaalde koersen en aandelen, waarmee je op de korte termijn kunt proberen een mooi rendement te maken.

Wat is Naga?

Wat is NagaNaga is een online broker die je de mogelijkheid biedt om te speculeren. Het gaat niet om beleggingen of investeringen op de lange termijn. In plaats daarvan kun je handelen op de korte termijn, bijvoorbeeld als je verwacht dat een bepaald aandeel in waarde zal stijgen. Of als je denkt dat grondstoffen meer of juist minder waard zullen worden.

Naga is het online platform dat het je makkelijk maakt om daarop te speculeren. Dat kan met allerlei CFD’s, de Contracts for Difference. Je krijgt de onderliggende aandelen of andere effecten daarbij niet officieel in handen.

Je kunt bij Naga handelen op basis van een hefboom, al zijn de mogelijkheden daarmee wat beperkter dan bij sommige andere spelers. Dat is een voordeel en een nadeel. Het voordeel is dat je nog niet te veel risico loopt, bijvoorbeeld als je er weinig ervaring mee hebt. Hier staat aan de andere kant tegenover dat je niet de mogelijkheid hebt om een flinke hefboom in te zetten als je wel weet hoe je daarmee om moet gaan.

Sociaal handelen: volg tophandelaars

Naga biedt je de mogelijkheid tot sociaal handelen, iets waarmee de online broker zich probeert te onderscheiden van veel andere spelers. Het concept is niet langer uniek, al kun je op weinig andere plekken geld verdienen door jouw transacties te laten kopiëren. Het biedt je dus op twee manieren mogelijkheden:

  • Andere handelaars kopiëren
    Heb je nog weinig ervaring met het speculeren, maar weet je wel welke andere handelaars je graag zou volgen? Je hebt de mogelijkheid om hun transacties 1-op-1 over te nemen. Zo weet je zeker dat je op dezelfde manier speculeert, zodat je daar net als zij een mooi rendement mee kunt maken.
  • Jouw transacties laten kopiëren
    Heb je zelf al wat meer ervaring met speculeren en lukt het om voor een aantrekkelijk rendement te zorgen? Misschien zijn er anderen die je daarom graag zouden volgen en zelfs kopiëren. Dat kan bij Naga, waarvoor je zelfs een vergoeding kunt ontvangen.

Tip: heb je weinig ervaring met het handelen in CFD’s en bijvoorbeeld grondstoffen of indices? Je hebt bij de online broker de mogelijkheid om een demo-account aan te maken. Je kunt met speelgeld proberen te handelen, zodat je zelf ervaart wat er wel en niet werkt.

Tarieven bij Naga

De online broker probeert de diensten zo goedkoop mogelijk aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld vrij van commissie handelen in CFD’s, omdat het de spread is waarmee je voor de diensten betaalt. De spread is het verschil tussen aankopen en verkopen.

Houd er daarnaast rekening mee dat er een minimale storting geldt van $250, op het moment dat je een inleg wilt doen. Het zijn geen kosten, maar het betekent wel dat je het niet met een kleiner bedrag kunt uitproberen. Andersom zal je minimaal €50 aan waarde moeten opnemen als je het geld weer wilt laten overmaken naar je bankrekening.

Het kopiëren van transacties van tophandelaren is niet gratis. Je betaalt tot €5 per gekopieerde transactie, aan de hand van €0,50 vaste kosten en een percentage van 5% ten opzichte van de transactie die je wilt doen. Dit betekent in de praktijk dat je soms relatief veel kosten maakt, als je speculeert met een (veel) kleiner bedrag dan de tophandelaar.

Wat zijn de kosten bij Naga

Naga review: onze conclusie

Ben je benieuwd naar onze Naga review conclusie? Het is een sterke online speler, die in korte tijd veel handelaren aan zich heeft weten te binden. Dat komt voor ene groot deel door de sociale mogelijkheden die je er hebt, om een tophandelaar te volgen. Dus wil je handelen, maar weet je niet goed hoe je de beste transacties kunt doen? In dat geval kan het interessant zijn om gebruik te maken van Naga. Bovendien kun je oefenen met een demo-account, zodat je de analyses en software beter onder de knie krijgt.

De kosten bij Naga zijn laag, mits je goed let op de tarieven die je wél betaalt. Dat geldt bijvoorbeeld voor het sociaal handelen, waardoor het kopiëren van transacties een kostbare aangelegenheid kan zijn.

We kunnen Naga aanraden voor iedereen die graag online wilt handelen en zoekt naar CFD’s en andere mogelijkheden om op de korte termijn te speculeren. Het platform werkt eenvoudig, iets dat geldt voor de web versie en ook voor de apps die er voor mobiele apparaten beschikbaar zijn.

Ga naar NAGA

* 80.6% van de Retail beleggers verliest geld met CFD's

Website
Sterren