GoldRepublic review

Investeren in goud en andere edelmetalen

Goud bestaat al zo lang als dat we terug kunnen kijken in de geschiedenis. De waarde en de waardevastheid komen vooral door schaarste. Er is maar een beperkte hoeveelheid goud op de wereld en het kan niet zomaar bijgemaakt worden. Hoe meer vraag er is, hoe meer het waard wordt en waar andere investeringen opeens niks meer waard kunnen zijn, heeft goud de bewezen reputatie dat de waarde er van voornamelijk blijft stijgen. Zeker op de langere termijn. Bij GoldRepublic kan je goud kopen, of investeren in goud, en daarnaast ook handelen in zilver en platina.

Hoe werkt investeren bij GoldRepublic?

Bij GoldRepublic koop je echt fysiek edelmetaal. Je kan dit gewoon via internet doen. Jouw  bestelling wordt doorgegeven aan de smelterij en deze levert een nieuwe baar. Als je deze baar reserveert, dan ben jij de enige eigenaar, maar je kan ook mede-eigenaar van diverse baren zijn. Het edelmetaal wordt vervolgens met een zwaar beveiligd, volledig verzekerd transport naar een van de kluizen van GoldRepublic vervoerd. Je kan er ook voor kiezen om het edelmetaal thuis bezorgd te krijgen.

  • Laat je het opslaan door GoldRepublic dan is dat in een professionele opslag bij onafhankelijke kluisbewaarders. Je kan een locatie kiezen in Nederland, Duitsland of Zweden. Jouw goud of ander edelmetaal is voor 100 procent verzekerd tegen diefstal of schade en je kan op elk gewenst moment geld opnemen.
  • Het is ook heel eenvoudig om het thuis te laten bezorgen, maar dan dien je wel zelf ook een zwaarbeveiligde kluis te hebben, anders wordt het niet verzekerd door verzekeraars. Je verliest ook de terugkoopgarantie van GoldRepublic en er zijn extra kosten van toepassing.GoldRepublic Investeren Goud Silver Site

 

Sparen via een uniek spaarplan bij GoldRepublic

Goud spaar je eigenlijk als compensatie voor rente. Want die krijg je in principe niet. Het goud wordt meer waard met de jaren, althans dat gebeurt sinds het ontdekt is, maar je krijgt er geen rente over. Het beschermt echter heel erg goed tegen geldontwaarding. Je kan dit bijvoorbeeld doen met een deel van je spaargeld of het geld dat je wilt investeren. Wanneer je goud spaart bij GoldRepublic dan is het goud fysiek van jou. Het kan niet failliet gaan, zoals dat met bedrijven en banken wel kan.

Je kan een online spaarplan aanmaken en dan machtig jij GoldRepublic om iedere maand, op een vastgestelde datum, goud voor jou te kopen. Dit wordt meteen verzekerd opgeslagen in de onafhankelijke kluis in Zwitserland. Je kan al beginnen vanaf 50,- euro per maand. Op ieder moment kan jij het spaarplan verhogen, verlagen of stopzetten, zonder dat hier kosten bij komen kijken. Je krijgt ook nog een terugkoopgarantie van GodRepublic en je kan dus op ieder moment jouw edelmetalen verkopen en de opbrengsten daarvan terugboeken op je bankrekening.

Doordat er meer spaarders zijn, profiteer je van een gunstig aankooptarief van 0,5 procent in plaats van 1 procent. Je kan ook meerdere spaarplannen aanmaken.

Wat kost GoldRepubic?

Je betaalt bij GoldRepublic een percentage en dit is of 0,5 procent of 1 procent. Welk percentage je betaalt ligt aan de kluislocatie (Zwitserland, Nederland of Duitsland), aan welk edelmetaal (goud, zilver of platina) en wat voor actie je uitvoert (kopen, verkopen, sparen,

opslagkosten of handlingskosten. Het kan zijn dat je voor zilver 21 procent B.T.W. moet betalen. Je kan ook baren reserveren. Dit kan je doen wanneer je een bepaalde hoeveelheid edelmetaal in bezit hebt die gelijk of meer is dan de kleinst beschikbare baar. Ook hier ligt het aan de kluislocatie, het edelmetaal en de hoeveelheid van datmetaal wat de kosten voor een baar zijn. Vanaf 100 gram tot aan 30 kilo kan je baren reserveren. De bedragen liggen tussen de 25,- euro en de 350,- euro. Wil jij weten of jij ook een baar van goud, zilver of platina kan reserveren? Kijk dan even op de website van Goldrepublic.

Wil je deze baren laten uitleveren, dan kan dat in verschillende formaten. Daar zitten wel ook kosten aan verbonden. De uitleverkosten zijn 1 procent, daarnaast krijg je een offerte voor de vervoerskosten wanneer je een verzoek tot uitlevering doet en als je geen baren gereserveerd hebt, dan zijn er ook productiekosten. Er zijn baren tussen de 1 kilo en de 30 kilo en de prijzen liggen tussen de 16,- euro en de 300,- euro. Ook hiervoor kan je het beste even op de website van GoldRepublic kijken.

Goud is oud en waardevast. Het is een van de meest veilige manieren van beleggen. Je spaart zonder dat je rente krijgt, maar de waarde van goud, zeker op de langere termijn, neemt altijd toe. GoldRepublic geeft jou de mogelijkheid om te sparen in goud. En dankzij de terugkoopgarantie kan jij ten allen tijden jouw goud verkoop en de waarde terug op je bankrekening laten storten. Oldschool rules, en goud ruled nog altijd de wereld.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf wordt als zeer betrouwbaar gezien. GoldRepublic heeft een AFM-vergunning. Er is een garantie dat jouw goud, zilver of platina niet uitgeleend wordt. Het edelmetaal blijft jouw eigendom en wordt op een veilige manier bewaard. Mochten er ooit schuldeisers van GoldRepublic dan kunnen zij niet aan jouw bezit komen. GoldRepublic biedt ook een terugkoopgarantie. Ook wordt het fysieke edelmetaal op een professionele manier in een zwaar beveiligde kluis, volledig verzekerd bewaard.

Is goud kopen verstandig?

Ja! Goud is de oudste investering sinds het begin der tijd. Daarnaast is het de basis van ons economisch stelsel. Het is echter nooit aan te raden om alleen maar in goud te beleggen. Je kan jouw investeringen beter verspreiden over verschillende soorten financiële producten.