BitcoinMeester Review

BitcoinMeester voor cryptohandel

Een in Nederland bekende exchange is BitcoinMeester. Je kan hier meer dan 200 verschillende cryptovaluta verhandelen. En dat maakt dit platform een van de grotere spelers in crypto diversiteit in Nederland. Nog een reden waarom BitcoinMeester een aanrader is, is toch wel dat jouw coins meteen naar je wallet gestuurd worden. Als een van de weinige exchanges, heeft dit cryptoplatform alles zo ingericht dat je niet lang hoeft te wachten tot je transactie bevestigd is. Er zijn ook geen verborgen kosten, wat je ziet, is wat je krijgt of betaalt. Op die manier kan jij precies zien wat er gebeurt en is alles transparant.

BitcoinMeester heeft handleidingen. En hierdoor is het een van de betere exchanges voor de beginnende gebruiker.


Gratis registreren bij BitcoinMeester

Om te kunnen handelen, dien je een account te hebben. Je kan gratis registreren en na het aanmaken van je account krijg je een bevestigings e-mail. Na de eerste keer inloggen, krijg je nogmaals een verificatiecode in je mailbox. Je bent nu geregistreerd.

BitcoinMeester Site

Ook verifiëren bij BitcoinMeester

Ook BitcoinMeester houdt zich aan de wet-en regelgeving die sinds 2020 geldt. Iedereen die in crypto wilt handelen, dient zich te identificeren en het platform is verplicht dit te verifiëren. Je moet  je identiteitsgegevens invullen, een selfie controle doen en een adresverificatie invoeren.

Je kan hiervoor je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs gebruiken. Je moet een afbeelding uploaden van je identiteitsbewijs. Dit is voor veel mensen vervelend, omdat dit juist afgeraden wordt, maar voor cryptoplatformen is het tegenwoordig bij wet  verplicht om dit te vragen. Zie het zoals dat je bij het openen van een bankrekening bij de bank, ook je identiteit moet bevestigen.

BitcoinMeester gebruikt een hele simpele, maar bijna onkraakbare en oeroude manier van verifiëren. Je dient een handgeschreven briefje met de datum van vandaag en “BitcoinMeester” er op geschreven vasthouden, met je identiteitsbewijs zichtbaar erbij en vervolgens dien je een selfie te maken.

Er is ook een mobiele telefoon verificatie. Hierbij ontvang je een code per sms, die je dient in te vullen.

Je adresbewijs lever je met een document waarop je adres en een datum van maximaal 3 maanden uit te zien zijn. Het document dient van de overheid, een bank of een nutsbedrijf te zijn.

Kopen en verkopen

BitcoinMeester hanteert een marge op basis van je account. De standaard marge is 1,5 procent. Hierover kan korting verdient worden met VIP-levels. Een VIP-level is gebaseerd op 30 dagen handel met je account.

Dit geldt niet voor stablecoins. Hierbij wordt een vaste marge van 0.1 procent gehanteerd, ongeacht welk VIP-level jij hebt.

VIP-level 1 ≥ € 1,00 1.50%
VIP-level 2 ≥ € 1.000,00 1.00%
VIP-level 3 ≥ € 5.000,00 0.75%
VIP-level 4 ≥ € 10.000,00 0.65%
VIP-level 5 ≥ € 25.000,00 0.55%
VIP-level 6 ≥ € 100.000,00 0.45%
VIP-level 7 ≥ € 500.000,00 0.35%
VIP-level 8 ≥ € 1.000.000,00 0.25%

Is BitcoinMeester betrouwbaar?

Ja. BitcoinMeester voldoet aan alle gestelde regels en eisen van de in 2020 ingevoerde Wwft en staat geregistreerd bij toezichthouder de Nederlandsche Bank. Daarnaast worden de munten op een zo veilig mogelijk manier bewaard, namelijk offline. Wanneer de exchange dan gehacked wordt, dan zullen er geen munten van klanten verloren gaan.

Is bitcoinmeester betrouwbaar

Veel gestelde vragen (FAQ)

Bij Bitcoin Meester loont het om een munt direct om te wisselen naar een andere munt. Dit is goedkoper dan een munt verkopen en een andere munt kopen.

Je betaalt altijd 0,50 procent. Dit is de helft van de fee. Jouw VIP-level geeft jou korting op die fee. Hoe hoger jouw VIP-level, des te hoger de korting is die je krijgt. De hoogte van je VIP-level is afhankelijk van het bedrag dat je per 30 dagen verhandelt via Bitcoin Meester, jouw handelsvolume.

Er is ook een any-to-any feature. Deze halveert de fee. Je hoeft dan niet een altcoin eerst om te wisselen naar Bitcoin om dan vervolgens met die Bitcoin weer een andere altcoin te kopen. Hierdoor bespaar jij de helft van de fee.

Wat zijn de kosten?

Een account bij Bitcoin Meester is helemaal gratis. Je betaalt alleen voor het omwisselen van munten een halve fee, waar je nog meer korting op kan krijgen. Stort jij coins op jouw account, dan is dat aan de kant van Bitcoin Meester gratis. Wil jij crypto versturen? Dan betaal je wel een fee. Deze fee is niet voor Bitcoin Meester zelf, maar zodat de transactie snel verwerkt wordt door het netwerk. De hoogte van de fee is afhankelijk van de cryptomunt. Er staat een duidelijk overzicht op de website van Bitcoin Meester, dus je kan altijd weten wat je betaalt voor je de transactie voltooit.

Hoeveel munten kan je verhandelen bij BitcoinMeester?

Er is geen maximum aan de hoeveelheid munten die je kan verhandelen. Het minimum is ter waarde van 5,- euro. Er zijn meer dan 200 verschillende cryptomunten om te verhandelen. Dit is het grootste aanbod in Nederland en België. Je kan er niet alleen de bekende cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, maar ook alt- en stablecoins.

Hoe snel betalen ze uit?

Bitcoin Meester betaalt direct uit wanneer jij daar voor kiest. Er zit geen vertraging in de overboeking. Het kan wel zo zijn dat het bij jou bank even duurt voor het op je rekening staat. In de meeste gevallen is dit 1 dag en er zijn ook banken die alleen op werkdagen binnengekomen transacties verwerken. Dan moet je in het ergste geval wachten tot na het weekend voor het op je bankrekening staat bijgeschreven.

Hoe kan ik geld storten?

Bitcoin Meester maakt het jou heel makkelijk om geld te storten en dit kan op verschillende manieren. Je dient altijd eerst euro’s op je account te zetten om crypto te kunnen kopen. Dit kan je doen met iDeal of via een handmatige overschrijving. Gebruik je iDeal, dan staat het geld meteen op je account. Gebruik je een handmatige overschrijving, dan kan dit een dag duren. Je kan meteen cryptocoins kopen als je euro’s op je Bitcoin Meester account staan.

Conclusie BitcoinMeester

Zeker voor de beginnende cryptohandelaar is BitcoinMeester aan te raden. De vele soorten munten geven je een goede indruk van de cryptomarkt en je kan op een handige manier alle koersen volgen en dus ook snel beslissen wanneer je wilt handelen.

Je kan meteen met euro’s betalen en bespaart daarmee de kosten die je bij exchanges kwijt bent omdat je naar een broker moet voor het aanschaffen van Bitcoin. Die je dan nodig hebt om bij de exchange te kunnen handelen. BitcoinMeester doet daar dus niet aan mee en is dus voordeliger voor jou.

Je hoeft niet te wachten tot je coins gestort zijn in je wallet. Dit is vrijwel uniek in crypto-land. Ook zijn er geen verborgen kosten en weet je precies waar je aan toe bent.

Maak een gratis account aan, kijk eens rond hoe het gebruik van de website en de app je bevallen, en voor je het weet ben jij aan het handelen in cryptovaluta