Affiliate Marketing in 10 dagen review

Affiliate Marketing in 10 dagen | Hard werken, dan passief geld verdienen

Bijna iedereen wil slapend rijk worden. Slapend geld verdienen. Maar de meeste mensen weten wel dat dit een fabeltje is. Toch is er wel een manier om, na wat werk, toch een passief inkomen te verdienen, namelijk met affiliatie marketing. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat valt ook weer reuze mee. Er zijn ontelbaar veel mensen die op deze manier een extra inkomen en er ook een (meer dan) volwaardig inkomen mee verdienen. En als anderen het kunnen, dan kan jij het ook.


Paco Vermeulen is zo iemand die dat kan, en hij wil dit ook nog eens graag met andere mensen delen. Eerst deed hij het naast zijn baan in loondienst en ondertussen leeft hij, met zijn hele gezin, volledig van de inkomsten uit allerhande online projecten.

Wat is Affiliate Marketing precies?

Wanneer je een website hebt, hierop reclame maakt voor een product van een ander, dit product vervolgens verkocht wordt en jij dan een percentage commissie krijgt over dat verkochte product, dan spreek je over affiliate marketing. Je verdient aan het online aanbevelen van producten van anderen en hij krijgt dan een commissie per verkoop. Het percentage kan ook een vast bedrag per verkoop zijn en in alle gevallen is het een op voorhand afgesproken bedrag of percentage.

Voor de verkoper van het product, en dit kan werkelijk alles zijn, is het een hele fijne manier van adverteren. Er hoeft namelijk pas afgerekend te worden na verkoop en het te betalen bedrag is dus al verdiend. Daarnaast bereikt een producent opeens veel meer klanten die anders niet binnen het netwerk en de reclamemogelijkheden vielen en de koper had het product anders misschien niet eens gekend, laat staan de verkoper. In veruit de meeste gevallen is de marketeer ook iemand die de koper vertrouwt en bij wie de koper dus sneller iets af zal nemen. Een win/win situatie voor iedereen dus.

actieplan

Hoe werkt affiliate marketing?

Jij hebt een website en op die website heb je veel bezoekers. Het kan ook zijn dat je social media met veel volgers hebt. Vervolgens plaats jij iets over een product op jouw website of social media. Je beveelt het product aan. Je kan dit doen met tekst, foto’s en video’s. Een deel van de mensen die dan op de bijgaande link klikken, zullen het product ook kopen. Voor die verkoop via jouw geplaatste reclame, krijg jij dan van de verkoper een commissie.

De commissiebedragen kunnen uiteenlopen van een paar cent, tot een paar tientjes, tot honderden euro’s. Allemaal afhankelijk van de niche die jij kiest, de bijbehorende producten en de commissie die daarop te verdienen valt. Hoe meer verschillende producten jij aanbiedt, des te meer regelmaat er in je inkomsten komt. Het kan dan per dag verschillen welk product je promoot en verkoopt, als je het totaal bij elkaar optelt, dan is het toch een heel mooi financieel plaatje.

Kan je al ontslag nemen?

Dat zal hoogstwaarschijnlijk niet het geval zijn. Het kost tijd en moeite om het op te bouwen, maar wanneer je het eenmaal hebt opgebouwd, kost het eigenlijk vrij weinig tijd meer. En dat is wanneer je dus geld verdient, zonder ervoor te werken. Het is dus niet aan te raden om meteen al ontslag te nemen van je gewone baan, maar het is wel een goed idee om naast jouw baan de tijd en energie te steken in het opbouwen van jouw affiliate droom zodat je na een bepaalde tijd, wel lekker met je handje dag, dag kan zwaaien naar je baas.

Affiliate marketing hoeft niet jouw droombaan te zijn, maar het kan wel de weg naar jouw droomleven zijn. Zie het als jouw droom verdienmodel. Je geeft iets veel tijd en energie voor een bepaalde periode en daarna hoef je er amper nog naar om te kijken, maar verdien je er wel geld mee. Of je er nu mee bezig bent, of niet.

Het programma Affiliate Marketing

Paco heeft een programma ontwikkeld waarin hij uitlegt hoe hij zelf werkt en zijn geld verdient. En ook hoe jij daar mee kan beginnen en er succesvol in kan zijn. Het is niet allemaal oppervlakkige en droge theorie, maar een sprint van 10 dagen waarin je zowel leert als toepast. Wanneer je de inhoud goed begrijpt, het je ook al je eerst affiliate content gepubliceerd. Het programma is meer een actieplan dan een cursus, en het helpt jou bij het ontwikkelen van winstgevende affiliate artikelen die inkomsten kunnen genereren.

Volgens Paco kan je deze artikelen zien als “baksteentjes”. Iedere keer dat hij wat tijd over heeft, maakt hij een baksteentje om op zijn stapel te leggen. Al die baksteentjes bij elkaar genereren dan een passief inkomen. In zijn cursus krijg je niet alleen uitgelegd wat zijn successen zijn, maar ook waarmee hij faalde. Hij leert je hoe je producten vindt, de technische zaken die je moet weten, maar ook hoe je clicks krijgt en deze converteert.

Hoe ziet het actieplan van Affiliate Marketing in 10 Dagen eruit?

Om te beginnen is er Affiliate Marketing Speelveld, vandaaruit ga je naar De “geld-lekken” in affiliate tracking, de volgende stap is Click tracking tools en link cloaking, daarna krijg je ook de essentiële spelregels geleerd en dan is het tijd om door te gaan met de volgende stap. Het 10X principe van top-affiliates, met daarna Clicks converteren naar commissies en De oerkracht van story-selling. Als laatste, en dat is een herhalend rondje in de toekomst, leer je Het perfecte product om te promoten, en Vind jouw winnende product, met als afsluiter Content template voor lezers en Google.

Je leert dus het affiliate marketing speelveld kennen, wie de verschillende spelers zijn en hun eventueel tegengestelde belangen. Niemand wil zuurverdiend geld mislopen en dus leer je over de “lekken” in affiliate tracking. Het werkt niet om random wat linkjes links en rechts neer te knallen. Dan verdien je er helemaal niks aan. En dat kan allemaal in jouw voordeel werken. Click tracking en link cloacking zijn ook erg belangrijk en daar leer je dus ook alles over. Last but zeker not least, loopt hij met jou door de essentiële juridische en ethische spelregels door.

Er zijn 4 video’s over de verschillende hierboven genoemde onderwerpen. Het handige aan de video’s is dat je die terug kan kijken wanneer jij wil. In je eigen tempo leren op sneltrein niveau dus.

De winnende affiliate marketing strategie

Om succesvol met iets te zijn, wat dan ook, heb je meestal een strategie nodig. Dat is ook het geval bij affiliate marketing. Als jij zelf een strategie moet bedenken, zonder dat je alle kennis in huis hebt, dan kan het best wel even duren voor je een strategie hebt die ook echt werkt.  Paco deelt zijn winnende strategie met jou. Jij hoeft dus niet dezelfde fouten als hem te maken, maar leert er juist van. Je kan dan conversie percentages van meer dan 10 procent halen en je leert hoe je jouw aanbod onafwijsbaar maakt dankzij slimme story-selling.

De kans is klein dat je met alle producten die je kiest ook geld verdient. Aan de andere kant kunnen er ook zomaar enkele grote binnen lopers bij zitten. Paco laat jou ook zien hoe je weet of een product interessant kan zijn en waar je goede producten kan vinden om te promoten.

Het is ook niet onbelangrijk om je concurrentie te kennen. Je moet namelijk wel weten of je kans maakt om te winnen, of niet. Hiervoor gebruikt Paco een paar gratis tools, die hij ook weer met je deelt.

Als laatste en ook zeker niet het minst belangrijke deel, vertel Paco jou hoe je goede content creëert en krijg je zijn eigen content template. Je weet dan precies wat er allemaal in moet komen te staan.

Wanneer je klaar bent, hoef je alleen nog maar je content te delen met jouw social media volgers, je e-maillijst of welk ander netwerk je binnen bereik hebt of je moet even geduld hebben tot Google je content rankt. Dit duurt 60 tot 90 dagen. En dan kan het geld verdienen beginnen, zonder dat jij er verder nog veel aan moet doen.

Beginnen met Affiliate Marketing in 10 dagen

Je hebt geen kennis of technische skills nodig om hiermee te beginnen, maar je dient wel al een website en social media accounts te hebben. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan kan je de gratis gids van Paco downloaden waarin hij stap-voor-stap uitlegt hoe je dit dient te doen. Houd er rekening mee dat het 6 tot 12 maanden kan duren voor Google je in de resultaten gaat tonen.

Paco belooft je geen gouden bergen en doet ook niet alsof je geen vinger uit hoeft te steken om geld te verdienen. Dat is ook niet realistisch. Wat hij wel doet, is jouw uitleggen hoe je door nu te werken, in de toekomst slapend geld kan verdienen en hij geeft je ook nog eens de handvaten om dat te doen. Met zijn cursus krijg je alle informatie en tools die jij nodig hebt om te beginnen. Zeker wanneer je al een website en social media accounts hebt, is dit heel erg interessant en zal jij, met de juiste inzet, vast en zeker succesvol worden met affiliate marketing.