Aan alle investeringen en beleggingen zit het risico dat jij je geld kwijt raakt. Kapitaal Op Maat probeert dit risico zoveel mogelijk af te dekken. Dit gebeurt onder meer door de check van iedere financieringsaanvraag en de zekerheden die de ondernemer biedt.

Acceptatiebeleid projecten
Kapitaal Op Maat heeft een heel transparant en duidelijk acceptatiebeleid. Maar liefst 7 van de 10 aanvragen komt niet door de selectie, terwijl bij 90 procent van de geaccepteerde aanvragen het doelbedrag gehaald wordt.
Om te beginnen is er een identiteitscheck. Bij Kapitaal Op Maat heb jij als investeerder recht om te weten met wie jij in zee gaat. Zowel de gegevens van de rechtspersoon als de natuurlijke persoon worden gecontroleerd. Daarnaast wordt ook de betaalmoraal gecheckt. Dit gebeurt aan de hand van openbaar verkrijgbare informatie, maar een enkele keer wordt er aan de kredietnemer ook gevraagd een BKR-rapport aan te leveren.
De volgende stap is een financiele analyse van het project. Aan de hand daarvan wordt de aflossingscapaciteit voor de aanvraag en de risicoklasse van het project bepaald.
Er is ook een kwalitatieve toetsing waarbij diverse beoordelingscriteria gecontroleerd worden. Denk dan onder meer aan de identiteitscontrole, de aanwezige ervaring/talent/kwaliteit van eigenaars/personeel/adviseurs en de status van de boekhouding, maar ook het aanvaarden van de hoofdelijke aansprakelijkheid, verpanding of hypothecaire inschrijving en de inbreng van eigen geld, waarde, bezittingen, borgstellingen en andere mogelijke garanties.
Alles wordt inzichtelijk gemaakt op de website en ondernemers zijn vrij om een hoger rentepercentage aan te bieden dan het percentage dat uit de analyse naar voren komt, maar dan moet het wel binnen de aflossingscapaciteit van het project passen.