Horeca Crowdfunding Review

Voor de horeca zijn het zware tijden. De kosten rijzen de pan uit, maatregelen verscherpen, ze lijken geen adempauze te krijgen. Hierdoor komen veel horecaondernemingen in de financiële problemen of ze hebben geen mogelijkheden om te herinvesteren. Daarnaast zijn er ook veel goede ideeën die niet gerealiseerd kunnen worden.

Terwijl er mogelijkheden genoeg zijn om geld te verdienen in de horeca. De ondernemers moeten flexibel zijn, met alle veranderingen en de bijkomende aanpassingen, maar missen vaak de financiële back-up om dat te realiseren. Terwijl het juist nu de tijd van mogelijkheden is.

Doordat de economie wereldwijd onzeker is, zijn banken niet al te happig om leningen te verstrekken, en bij de horeca deden banken altijd al moeilijk. Gelukkig zijn er wel een hoop investeerders die snappen dat er juist nu veel mogelijkheden zijn. Vroeg instappen, is later mooiere winsten boeken. Horeca Crowdfunding is dan een logische oplossing voor beide partijen.


Horeca Crowdfunding Site

Waarom Horeca Crowdfunding?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor crowdfunding online te vinden, maar de horeca is wel een hele specifieke branche. Een concept kan leuk lijken en op het eerste oog winstgevend lijken, maar je hebt een horeca-oog nodig om dat te kunnen bepalen. Horeca Crowdfunding is opgericht door mensen die uit de horeca komen.

De oprichters komen uit verschillende vakgebieden uit de horeca en hebben ervaring met de administratie en financiering, met het runnen van een restaurant, ondersteund door goede opleidingen en een gedegen achtergrond. Wanneer de aanvragen voor crowdfunding binnenkomen, dan beoordelen zij of, en in welke mate, dit een verstandige investering kan zijn.

Specialisten doen het voorwerk en de risico-inschatting voor jou en jij hoeft alleen nog maar een bedrijf te kiezen dat jou aanspreekt, alle informatie af te wegen, en te beslissen of jij wil investeren. Je kan kiezen of je een klein of groot horecabedrijf wil ondersteunen, je kan zelfs bij dat bedrijf gaan kijken, en je geniet ook nog eens van voordeeltjes in natura.

Hoe werkt Horeca Crowdfunding?

Iedereen kan investeren bij Horeca Crowdfunding. Dat kan al met een bedrag vanaf 250,- euro. Je kan de verschillende projecten, die om crowdfunding vragen, inzien en aan de hand daarvan gepassioneerde horecaondernemers steunen.

Er zijn nieuwe projecten om uit te kiezen, maar ook bestaande horecabedrijven, die hun bestaansrecht al hebben bewezen. Je ziet ook meteen wie nou eigenlijk geld gaat lenen, en je kan er zelfs even langsgaan om het allemaal nog beter te beoordelen.

De verschillende horecaprojecten krijgen allemaal een risico classificatie, aangeduid met sterren. Aan investeren, zitten altijd risico’s. Hoe meer risico jij bereid bent te lopen, des te meer winst jij zal maken. Hoe lager het risico, des te lager de winst. Aan de hand hiervan kan jij makkelijk bepalen welk risico jij precies wil nemen.

Maandelijks voldoen de ondernemers aan hun betalingsverplichtingen van rente en aflossing. Het risicodragend kapitaal neemt dus af. Daarnaast investeer je samen met heel veel andere beleggers, waardoor zowel de lusten, als de lasten, door een grote groep gedragen wordt.

Bij sommige horecaondernemers krijg je ook nog eens een vergoeding in natura. Dat is altijd lekker meegenomen, en je kan dus ook uitproberen waarin je nou eigenlijk investeert, terwijl je geniet van de gastvrijheid van de onderneming.

Horeca Crowdfunding PagePic1

Handelingsmogelijkheden bij Horeca Crowdfunding

Je kan bij Horeca Crowdfunding handmatig en automatisch investeren. Dit kan je allemaal zelf instellen op jouw persoonlijke pagina. Je ziet hier ook een overzicht van jouw verschillende investeringen, de aflossingsschema’s en de jaaroverzichten, per project.

Wanneer je automatisch wil investeren, dan kan je investeringscriteria aangeven. Aan de hand hiervan wordt bepaald in welke projecten jij automatisch kan investeren. Je krijgt dan ook te maken met extra voorwaarden.

  • Je kan tot 24 uur, nadat het project volledig gefinancierd is, cancelen. Je mag dit wel maar twee keer doen. Daarna wordt deze optie uitgeschakeld en kan je niet meer automatisch investeren.
  • Er gelden ook voorwaarden voor het wijzigen van de investeringscriteria, kijk hiernaar voor je de criteria instelt en wanneer jij de criteria wil aanpassen.
  • Wanneer het streefbedrag van een project wordt overgeschreden door automatische investeringen, dan wordt maar 50 procent van het automatische investeringsbedrag toegekend. Mocht daarna het streefbedrag niet gehaald worden, dan krijgen automatische investeerders de eerste keuze om nog meer te investeren.
  • Wordt het streefbedrag ook na de investeringshalvering overschreden, dan wordt geen enkele automatische investering toegekend. Als automatisch investeerder krijg jij dan als eerste een bericht om alsnog te investeren in het project. Na 2 uur wordt het project voor iedereen vrijgegeven.

Is Horeca Crowdfunding veilig om te gebruiken

Horeca Crowdfunding is opgericht door mensen met kennis, ervaring en expertise. Dat alleen is niet voldoende om te zeggen of een investeringsplatform veilig is om te gebruiken, maar het is wel al veelzeggend.

Daarnaast staat Horeca Crowdfunding gewoon onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het platform heeft een ontheffing ‘Bemiddeling Opvorderbare Gelden’, volgens de wet op het financieel toezicht.

Alle projecten ondergaan een risicoanalyse en ze krijgen allemaal een risico classificatie. Hieraan kan jij het risico aflezen en bepalen of jij dat risico wil lopen. Hoe meer risico er aan een project zit, des te meer je ook kan verdienen. Is het risico laag, dan verdien je er ook minder aan.

Horeca Crowdfunding heeft ook een heel duidelijk Continuïteitscenario. Zo zijn er stichtingen opgericht die het voortzetten van de activiteiten garanderen, ook als bijvoorbeeld het bestuur weg zou vallen of bij financieel wanbeleid.

Dat houdt onder meer in dat de gelden altijd geïnd en doorbetaald zullen worden en de contractuele verplichtingen worden te allen tijde nageleefd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het beheer opeens verdwenen is en jij naar jouw geld kan fluiten.

Horeca Crowdfunding PagePic2

Voordelen als u Horeca Crowdfunding gaat gebruiken

Crowdfunding in het algemeen heeft behoorlijk wat voordelen voor zowel de ondernemer, als de investeerder. Doordat Horeca crowdfunding gespecialiseerd is in horeca en horeca gerelateerde zaken, maak jij jouw keuzes op basis van de expertise van deskundigen uit de markt.

Die weten hoe het in de praktijk eraan toe gaat bij het runnen van een horecaonderneming, hebben een neusje ontwikkeld voor innovatieve ideeën, en hebben de kennis in huis om te beoordelen of een project kans van slagen heeft.

Jij kan precies aangeven wat jouw investeringscriteria zijn en je kan dan instellen dat er automatisch voor jou geïnvesteerd wordt. Nadat het project volledig gefinancierd is, heb je nog 24 uur om jouw investering te cancelen.

Natuurlijk kan je ook handmatig de projecten kiezen. Het mooie aan Horeca Crowdfunding is ook dat het heel transparant is en jij ziet dus meteen in welk bedrijf jij kan investeren. Je ziet niet alleen alle informatie die jij nodig hebt om die keuze te maken, maar je kan ook eerst bij het bedrijf gaan kijken.

Veel ondernemers bieden bij Horeca Crowdfunding naast de rente- en aflossing, ook nog een betaling in natura aan. Je kan dan genieten van jouw investering en van de gastvrijheid van de horecaonderneming waar jij een aandeel in hebt.

Veel gestelde vragen

Horeca Crowdfunding is een platform voor investeerders en ondernemers in de horecabranche. Het is in feite de tussenpersoon en zorgt voor de administratieve en financiële afhandeling. Naast dat je als particulier of kleine ondernemer kan investeren, kan er ook door een beleggingsinstelling of vermogensbeheerder geïnvesteerd worden.

Je kan ook investeren in vastgoed dat gelieerd is aan de horeca. Een horecaondernemer is dan de huurder van het object waarin jij in investeert.

Geeft Horeca Crowdfunding trainingen?

Horeca Crowdfunding geeft geen trainingen. Op de website staat een duidelijke uitleg en je vindt er tips en alle informatie die jij nodig hebt. Het is geen rocket science. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen met Horeca Crowdfunding. Het platform is gevestigd in Rotterdam in het World Trade Centre, en makkelijk te bereiken.