Coinbase review

De makkelijkste weg voor het handelen in crypto

Ben jij een beginner? Nog niet eens begonnen met handelen in cryptovaluta? Maar sta jij wel te springen om aan de slag te gaan. Dan is het eigenlijk dom om geen account bij Coinbase aan te maken. Een van de redenen is toch wel dat je jouw bankrekening gewoon aan Coinbase kan koppelen en dus altijd, zonder al te veel poespas, kan beginnen met handelen. Maar dat is zeker niet het enige. Eigenlijk kan je gewoon crypto verdienen door er over te leren op Coinbase. Het doel is namelijk om een open financieel systeem te realiseren, voor de hele wereld.


Wat kun je lezen in dit artikel

Begin te handelen met Coinbase

Je moet 18 jaar of ouder zijn om cryptovaluta te kunnen kopen en verkopen op deze exchange. Dat toon je onder meer aan met je identiteitsbewijs. Dit kan een paspoort of id-kaart zijn, maar geen paspoort pas. Je telefoon of computer moet aangesloten zijn p internet en je hebt de laatste versie van je browser nodig. Coinbase raadt zelf Chrome aan. Bij gebruik van de app dient ook je smartphone helemaal up to date zijn. Registreren en onderhouden van je account is gratis.

Je e-mail en telefoonnummer worden geverifieerd, hiervoor moet je op een linkje, die je per e-mail krijgt, klikken en een code, die je via je telefoon krijgt, invoeren. Je vult dan nog wat extra gegevens in en beantwoordt enkele vragen. Nu is het even wachten tot je verder kan gaan.

Je moet namelijk je identiteit en bankrekening verifiëren. Dit doe je door in te loggen op je account en je wordt stap voor stap begeleid met het bewijzen van je identiteit. Je kan vervolgens ook een twee-staps verificatie opzetten. Dit is zeker aan te raden, want het voorkomt dat iemand makkelijk toegang tot je account krijgt.

Daarna is het nog nodig om een betaalmethode aan je account te linken.

Coinbase Site

Voor je begint | Coinbase Learn

Wat Coinbase ontzettend aantrekkelijk maakt voor een beginner is de uitleg en informatie die er te vinden is over crypto in het algemeen. Kijk hiervoor bij Crypto education, waar je een lange lijst van termen vindt, die allemaal op een simpele manier worden uitgelegd. En dat niet alleen. Onderaan de website, in de footer, vind je niet alleen een heel uitgebreid helpcentrum met alle  belangrijke FAQ’s, maar ook informatie over de landen die ondersteunt worden, blogs over wat Bitcoin, of een andere cryptomunt, nu eigenlijk is en hoe je het kan kopen.

Boven aan de website, onder het tabblad “learn”, vind je verder nog tips en trucjes, kan je de koersen en de prijzen bekijken en kan je ook kijken wat de verdere mogelijkheden zijn, mocht je van individuele beginner, uiteindelijk verder willen gaan met de cryptohandel. Je hoeft dus niet uitgeleerd te raken of stil te staan. Iemand met ambities kan hier helemaal mee uit de voeten.

Betaalmethodes EU op Coinbase

Een beetje vervelend, maar je kan met geen 1 betaalmethode alle handelingen uitvoeren.

  • SEPA: Met SEPA is het handig om grote hoeveelheden te verhandelen, EUR stortingen te doen en voor opnames. Je kan hiermee namelijk alleen opnemen en storten. Dit duurt 1 tot 3 werkdagen.
  • 3D Secure Card: Hiermee kan je direct crypto aanschaffen. Je kan er dus alleen crypto mee kopen. Dit gebeurt dan wel ook meteen. Er is dus geen wachttijd.
  • Instant Card Withdrawels: Hiermee kan je alleen opnemen en ook dit gebeurt direct. Er zijn dus geen wachttijden.
  • iDeal/SOFORT: Hiermee kan je EUR storten en crypto kopen. Je kan dus niet gewoon kopen en verkopen of opnemen. Ook hier kan het 3 tot 5 werkdagen duren voor je transactie voltooid is.
  • Paypal: Hiermee kan je opnemen. Dit gebeurt ook meteen en je hebt dus direct je opgenomen cryptovaluta in de valuta van jouw wens op Paypal-account staan.

Ook voor de diverse betaalmethodes zijn verschillende handelingen nodig. Niets ingewikkeld, laat je dit dus niet afschrikken. Op Coinbase vind je in het supportcenter een hele handige checklist bij iedere betaalmethode, die er voor zorgt dat alles ook soepel en succesvol verloopt.

Coinbase Earn

Coinbase vindt het leerproces en de ontwikkeling van de gebruikers zo belangrijk, dat je zelfs crypto kan verdienen door over crypto te leren. Je leert dan niet alleen hoe de verschillende cryptovaluta’s werken, maar je krijgt ook nog eens een beetje van elke crypto om het zelf uit te proberen allemaal.

Eigenlijk gratis geld dus. Dat wil iedereen wel en zeker wanneer je begint, is het prettig om eerst met gratis valuta te spelen, dan met je eigen portemonnee. Door een cursus van een specifieke crypto te voltooien, kan je er munten van die crypto mee verdienen. Dit zijn geen grote bedragen, maar het maakt het wel ontzettend leuk om te beginnen. Je hebt een reden om de koersen in de gaten te houden, strategieën en tactieken te bepalen en uit te proberen, en je leert ondertussen de markt op een dieper niveau kennen, waardoor jij veel betere keuzes en beslissingen kan maken.

Hoe werkt Coinbase Earn in de praktijk?

Er zijn leerzame video’s gemaakt over verschillende cryptovaluta. Na het bekijken van een filmpje, krijg je een test of een quiz waarbij gekeken wordt naar wat je nou eigenlijk geleerd hebt. Voor iedere test of quiz die je voltooit, krijg je crypto in je wallet op Coinbase. Heel simpel en eenvoudig dus. Let wel op! Deze mogelijk is maar een beperkte tijd beschikbaar en voor een selecte groep gebruikers. Wacht dus niet te lang met je gratis registreren en het doen van de cursussen, want je kan dan zomaar gratis crypto mislopen.

Wanneer ben je een maker of taker?

Plaats jij een order tegen de marktprijs, die meteen afgehandeld wordt, dan word jij gezien als de taker en dan betaal je een fee tussen de 0,04 procent en de 0,50 procent.

Plaats jij een order die niet meteen wordt afgehandeld, dan komt deze order in een boek te staan. Wanneer een andere klant dan een order plaatst die overeen komt met jouw order, dan word je gezien als de maker en dan betaal je een fee tussen de 0 procent en 0,50 procent.

Word jouw order gedeeltelijk gekoppeld aan een andere order, dan betaal je de taker fee voor dat deel. De rest van jouw order wordt in het order boek geplaatst en wanneer er een match is met een andere order, dan betaal je de maker fee over dat resterende deel.

Het is dus altijd slim om de hoogste fee te berekenen wanneer je bepaalt of je een bepaalde order wilt plaatsen of niet. Op die manier kan het alleen maar meevallen en kom je niet voor onverwacht hogere kosten of andere verrassingen te staan.

Wanneer ben je een maker of taker.

Veilig handelen in Crypto op Coinbase

Niet alleen bewaard Coinbase 98 procent van de middelen van klanten offline, er zijn nog veel meer veiligheidsmiddelen die dit handelsplatform inzet. Zo zijn de online middelen nu ook gedekt door een verzekering, worden gevoelige gegevens in het geheel losgekoppeld van het internet, is er speciale versleuteling voor gegevens die worden gekopieerd naar USB-sticks en papieren back-ups, en deze USB-sticks en papieren back-ups worden bewaard in kluizen, verspreid over de hele wereld.

Voor alle accounts is ook een twee-staps-verificatie nodig. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord, voer je vanaf je mobiele telefoon ook nog een code in. De gehele website is natuurlijk versleuteld via de welbekende SSL-versleuteling en wallets en privé sleutels worden opgeslagen met weer een andere speciale versleuteling.

Naast al die voorzorgsmaatregelen is er ook nog het Bug Bounty Programma. Dit is een community die met beveiligingsonderzoeken een bijdrage levert aan de klanten van Coinbase.

Veel gestelde vragen

Als grootste en oudste cryptobedrijf uit Amerika is Coinbase zeker betrouwbaar. Iedereen is bekend met Coinbase en die goed reputatie is er niet voor niks. Dit komt ook omdat het bedrijf volledig gereguuleerd is. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in de rest van de wereld. Het bedrijf is zelfs bezig met een beursgang en de wallets zijn verzekerd tegen diefstal tot 250.000 dollar per persoon. Jouw investeringen zijn dus zeker veilig bij Coinbase.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kan heel makkelijk betalen met vertrouwde en bekende betaalmethodes. Zo kan je een bankoverschrijving doen, betalen met je debet- of creditcard en zelfs met iDeal. Makkelijker en veiliger kan niet.

Hoe lang duurt het uitbetalen?

Wanneer je jouw crypto in wilt wisselen voor euro’s en die op je bankrekening wilt laten storten, dan duurt dat maximaal drie werkdagen, afhankelijk van welke methode je gebruikt. Meestal staat je geld met 1 of 2 werkdagen op je bankrekening.

Heeft Coinbase een wallet?

Je Coinbase wallet wordt op dit platform aangeduid als je Coinbase adres. Je hebt meerdere adressen in je account staan en je kan al deze adressen gebruiken voor het ontvangen van Bitcoin Of Ether, zolang als het adrestype maar overeen komt met de cryptomunt die je wilt gebruiken.

Iedere transactie wordt er een nieuwe adres voor jou gegeneerd. Je dient dus voor iedere transactie ook opnieuw het adres op te halen. Ook wanneer jouw fondsen verschoven worden van jouw wallet naar het cold storage systeem van Coinbase, verandert jouw wallet adres. Coinbase bewaart 98 procent van middelen van klanten offline.

Wat zijn de kosten op Coinbase?

Bij de meeste exchanges hangt de fee mede af van de cryptovaluta waarin je wilt handelen. Dat is bij Coinbase niet het geval. Hier gaat het om het totale volume dat je verhandelt over een bepaalde periode. Er is een taker fee en een maker fee. De fee is een percentage van het totaal dat verhandelt is, binnen 30 dagen op de  USD-markt.

Wat is Coinbase Pro?

De meeste mensen die beginnen met crypto hebben ambitie en willen niet op het beginnersniveau blijven plakken. Dit platform is dan ook alleen voor individuele handelaren. Het handige hier aan is vooral hoe snel de transacties afgehandeld worden. Namelijk meteen. Het is dus een veilige manier om snel te kunnen kopen en verkopen. Daarnaast is het ook nog zo dat je op een gebruiksvriendelijke manier de markt in de gaten kan houden, je handelsgeschiedenis kan bekijken, open orders makkelijk in het oog kan houden, meerdere portfolio’s kan beheren en nog heel veel meer extra’s die met een regulier account niet mogelijk zijn.

Eindconclusie

Als beginner kan je bij Coinbase je geluk niet op. Leren over crypto terwijl je ook nog crypto kan verdienen. Het gaat om kleine bedragen, maar dankzij die kleine bedragen, kan je wel gratis aan de slag en loop je dus veel minder risico. Tegen de tijd dat jij jezelf eigen hebt gemaakt met de crypto markt, heb je meer kennen en ben je ook meer zelfverzekerd, om die stap tot handelen met je eigen middelen te zetten. Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid staan hoog op het lijstje van Coinbase en het biedt ook nog eens veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen binnen de cryptowereld. Voor mensen met ambitie is dit dus een must do. Aanmelden is helemaal gratis en het is hoe dan ook aan te raden om Coinbase Learn eens uit te proberen. Het enige wat het je kost, is een paar minuten van je tijd, die je niets kosten en wel iets opleveren, namelijk kennis en crypto.

Specificaties

Mobiele app
Ja
Beursgenoteerd
Ja
Altcoins
Ja
Storten
iDeal, Bankoverschrijving
Gebruikers
56+ Miljoen