Brand New Day review

Benieuwd naar onze Brand New Day review? We onderzochten de mogelijkheden om er te beleggen, te pensioenbeleggen en te sparen voor je pensioen. Het is namelijk niet zozeer een online broker, maar vooral een bedrijf met een eigen bankvergunning waar je kunt zorgen voor een (aanvulling op je) pensioen.


 

 • Beleggen voor je pensioen
  Wil je beleggen voor je pensioen, bijvoorbeeld omdat je een pensioengat hebt? Dat kan op een speciale geblokkeerde rekening of in privé, net als door te sparen op basis van de eigen bankvergunning van het bedrijf.
 • Overzichtelijk dashboard
  Veel klanten waarderen het overzichtelijke dashboard bij Brand New Day. Je kunt er makkelijk bijhouden wat je hebt opgebouwd en wat het rendement is dat je maakt met het geld dat je hebt staan.
 • Bankvergunning
  Brand New Day beschikt over een eigen bankvergunning, dus valt onder het depositogarantiestelsel. Bovendien staat de inleg die je doet natuurlijk apart, dus is dit veilig bij een eventueel faillissement.
 • Lage tarieven
  Je betaalt lage tarieven voor de inleg en transacties die je doet, waar Brand New Day bovendien heel transparant over is. Dat wekt vertrouwen, zodat je precies weet welke kosten je maakt.

BrandNewDay Site

 

WAT IS BRAND NEW DAY?

Brand New Day werd in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schap. Zij hebben ook Binck Bank opgericht, dus weten hoe ze een financiële markt moeten opschudden. In ongeveer 10 jaar tijd wist dit bedrijf 300.000 particuliere en zakelijke klanten te verzamelen, waarmee het met recht een succes is op het gebied van pensioen en beleggen.

Uniek aan Brand New Day is dat het bedrijf een pensioenbank is, mét een eigen bankvergunning. Dat is belangrijk, omdat het geld dat je niet belegd op die manier (tot €100.000) gedekt is onder het depositogarantiestelsel. Bovendien staat het bedrijf natuurlijk onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het geld dat je inlegt voor je pensioen wordt bovendien ondergebracht bij een bewaarbedrijf. Dit bedrijf is juridisch afgescheiden, dus als Brand New Day failliet gaat blijft dit geld gewoon beschikbaar.

Mogelijkheden: beleggen, pensioenbeleggen en sparen

Je hebt bij Brand New Day eigenlijk drie mogelijkheden, allemaal om geld of vermogen op te bouwen voor je pensioen. Het kan gaan om een aanvulling op je pensioen, een individueel pensioen dat je bijvoorbeeld als zelfstandige opbouwt en een pensioen via een werkgever.

We zetten de drie mogelijkheden op een rij:

 • Beleggen;
  Je hebt bij Brand New Day de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige manier zelf te beleggen. Dat doe je net als bij andere online brokers, al geef je in dit geval het beheer uit handen. De enige keuze die je hoeft te maken is die voor een (uiterst) defensief tot een (uiterst) offensief profiel. Jij bepaalt hoeveel risico je wilt nemen, waarna Brand New Day er voor je mee aan de slag gaat. Dat betekent dat je zelf geen aandelen, ETF’s of andere beleggingsproducten kunt kopen.
 • Pensioenbeleggen;
  Wil je beleggen voor je pensioen? Je kunt bij Brand New Day bruto salaris of inkomen inleggen. De inleg die je doet is aftrekbaar van de inkomstenbelasting, waardoor je, afhankelijk van de belastingschaal waarin je inkomen valt, tot ongeveer 50% meer kunt inleggen. Bovendien wordt er geen belasting berekend over het vermogen dat je opbouwt. Hier staat tegenover dat je het geld pas kunt gebruiken vanaf het moment dat je de officiële pensioenleeftijd bereikt.
 • Sparen;
  Durf je niet te veel risico te nemen en wil je liever sparen dan beleggen? Je hebt de mogelijkheid bij Brand New Day, al krijg je een minimale vergoeding waarmee het door de inflatie waarschijnlijk niet de moeite waard zal zijn.

 


Tarieven bij Brand New Day

Benieuwd naar de tarieven die je betaalt bij Brand New Day? Het is een belangrijke factor, vooral als je voor je pensioen wilt beleggen. De inleg die je doet moet tientallen jaren renderen, waardoor de kosten veel invloed hebben op het uiteindelijke vermogen dat je bij elkaar kunt beleggen.

Beleggen bij Brand New Day is sinds 10 januari extra interessant. Ze hebben namelijk hun kosten fors verlaagd! Zo betaal je geen afsluitkosten om een rekening te openen, je betaald geen commissie meer bij een transactie en zelfs de servicekosten zijn fors verlaagd! Bent u een belegger in fondkosten betaald u weel een fee, maar ook deze zijn relatief laag, omdat je daarvoor zo’n 0,15% tot 0,17% betaalt.

Brand New Day is een relatief goedkope aanbieder. Het nadeel is echter dat je geen vast bedrag betaalt, maar een percentage van de inleg die je doet en het vermogen dat je opbouwt. Richting je pensioenleeftijd is de kans groot dat je enkele tonnen aan vermogen hebt opgebouwd. Je betaalt bij €300.000 bijvoorbeeld al meer dan €100 servicekosten per maand, waardoor je uiteindelijk veel kosten maakt om het pensioen tot een mooi groot bedrag op te kunnen bouwen. Toch is Brand New Day nog altijd goedkoper dan veel van de (groot)banken die vergelijkbare producten aanbieden.

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Absoluut! Brand New Day heeft een bankvergunning van de AFM en staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Jouw geld wordt bij een bewaarbedrijf ondergebracht, dus mocht Brand New Day financiële problemen krijgen dan heb jij daar geen last van. Brand New Day heeft ook diverse prijzen gewonnen, waarvan de laatste de Gold Award  DIA in 2019. Je kan dus met een gerust hart je geld bij Brand New Day investeren.

Wie zit er achter Brand new day?

Brand New Day werd in 2010 opgericht door de Nederlanders Kalo Bagijn en Thierry Schaap. Dit zijn ook de mensen achter BinckBank. Ze beloofden lage en transparante kosten en hebben dit meer dan waar gemaakt. Het is dan ook niet gek dat ze al meer dan 300.000 particuliere en zakelijke klanten hebben.

Brand New Day review: conclusie

Onze conclusie op basis van de Brand New Day review?

Het bedrijf heeft de markt voor pensioenbeleggen weten op te schudden, met een product dat eenvoudig werkt en niet te veel hoeft te kosten. Dit maakt het voor veel mensen makkelijker om zelf voor hun

pensioen te beleggen of om voor een aanvulling daarop te zorgen. Dus heb jij een pens

ioengat of ben je zelfstandige en wil je speciaal voor je pensioen beleggen? Dan lijkt Brand New Day een interessante keuze.

Het bedrijf is aan de andere kant niet zomaar een online broker. Je kunt er gee

n aandelen of ETF’s kopen. In plaats daarvan maak je gebruik van de fondsen die er beschikbaar zijn. Je kunt er op een defensieve of een offensieve manier beleggen, afhankelijk van hoe lang het nog duurt totdat jij met pensioen zal gaan. Op die manier maak je een keuze, waarna Brand New Day er voor je mee aan de slag gaat om het vermogen te laten groeien.

Specificaties

Mobiele app
Nee
Demo account
Nee
Gereguleerd door:
AFM
Storten:
iDeal, Bankoverschrijving
Crypto
Nee