Bitpanda review

Bitpanda | Gebruikersgemak in een notendop

Bij Bitpanda draait het allemaal om gemak. Deze exchange heeft als doel om handelen in cryptovaluta net zo simpel en makkelijk te maken als het bestellen van een pizza. Dit is dan ook de simpelste manier om crypto te kopen, verkopen, ruilen en versturen. Je kan er naast Bitcoin, ook handelen in gedigitaliseerd goud en andere digitale producten. Naast veel mogelijkheden voor het uitvoeren van betalingen en stortingen, zijn er ook meerdere opname of uitbetalingsproviders waar ze mee samenwerken.


Crypto kopen en verkopen met Bitpanda

Registreren bij Bitpanda is gratis en je simpel. Zo als bijna alles bij deze exchange. Het is makkelijk, niet omslachtig en je wordt stap voor stap door de wettelijk verplichte procedure geleid. Daarna kan je beginnen met handelen. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden, waaronder iDeal en creditcard, wat als beginnende cryptohandelaar wel erg makkelijk is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het versturen van crypto naar andere Bitpanda gebruikers, helemaal gratis is. Wil je pas handelen in een bepaalde cryptovaluta, bij een bepaalde koers? Dan kan je een prijsalarm instellen. Je kan net zo veel prijs alerts maken als je durft.

Wat ook wel heel erg prettig is, is dat je geen restricties op het gebruik van Bitpanda. Eenmaal geverifieerd, kan je het hele platform gebruiken en er zijn dus geen speciale restricties of limieten.

Bitpanda Site

Bitpanda card

Wat veel mensen vervelend vinden aan cryptovaluta, is toch wel dat je er nog lang niet overal mee kan betalen zoals je met je bankkaart afrekent in een restaurant. Dat is bij Bitpanda niet het geval dankzij de Bitpanda Card. Deze gratis Visa debet kaart wisselt jouw crypto automatisch om in euro’s zodat jij de transactie meteen kan voltooien. Je kiest ook zelf welke munt of ander digitaal middel je aan de kaart wilt koppelen en je kan dit heel simpel doen met de Bitpanda App. Iedere keer dat jij de kaart gebruikt, krijg je tot 2 procent cashback terug op je kaart. Ook krijg je real-time push meldingen na iedere transactie. Je weet dus precies wat er met jouw kaart gebeurt en je hebt een duidelijk overzicht van je uitgaven.

Bitpanda Acadamy

Als beginnende cryptohandelaar kan het best overweldigend zijn. Alle termen en afkortingen, hoe de verschillende systemen werken en waar je nou wat mee kan doen. Bitpanda heeft daarom de Bitpanda Acadamy. Hier kan je alles leren over cryptovaluta, Bitcoin, blockchain en alle andere zaken die spelen in de cryptowereld. Dit eLearning platform wordt regelmatig bijgewerkt en geüpdatet. Doe je de quiz, dan krijg je ook nog eens 5,- euro in BEST bijgeschreven op je Bitpanda account.

Bitpanda Blog

Om goed te worden in handelen, dien je meer te doen dan alleen maar de koersen te volgen. De Bitpanda blog helpt jou daar bij. Dagelijks wordt de blog bijgewerkt en worden er nieuwe artikelen geplaatst. Je vindt hier niet alleen algemeen cryptonieuws, maar ook nieuws over Bitpanda zelf. Je leert zo steeds meer over een snel veranderende markt en kan daardoor ook steeds beter inschatten en analyseren wanneer je welke acties onderneemt. Daarnaast kan je er ook nog geregeld prijzen winnen door mee te doen aan speciale acties.

Veel gestelde vragen

Bitpanda heeft een hele goede reputatie. De beveiliging van de website heeft de hoogste prioriteit en het beveiligingssysteem staat continu onder toezicht waarbij het getest, ontwikkeld en verbeterd wordt. Met meer dan een miljoen tevreden klanten, kan je wel stellen dat Bitpanda zeer betrouwbaar is.

Wat kost Bitpanda?

Voor de aankoop en verkoop van Bitcoin betaal je 1,49 procent. Dit zit al bij de aangeboden prijs inbegrepen. Je kan hier korting op krijgen tot 20 procent door deze met BEST te betalen.

Bij Bitpanda Pro betaal je als maker 0,1 procent en als taker 0,15 procent. Omdat je hier handelt met andere gebruikers maak je geen gebruik van de prijsgarantie en daarom zal de fee nooit hoger uitvallen dan 0,1 of 0,15 procent.

De fee verschilt namelijk niet alleen per cryptomunt, maar het ligt er ook nog eens aan wat je er mee gaat doen. Er zijn 5 verschillende fees.

 • Geen fees voor minimale stortingen
 • Wallet storting fees
 • Minimale stortingsaantal, exclusief fee
 • Wallet opname fees
 • Minimale opname aantal, inclusief fee

Voor gedigitaliseerd goud, zilver, palladium en platinum gelden wekelijkse opslag fees. Ook voor het gebruik van de Bitpanda card geldt een fee. Hoeveel dat is, is afhankelijk van het level van je kaart.

Wat is Bitpanda pro?

Bitpando pro is speciaal voor mensen die al meer ervaring hebben met het handelen in crypto. Zo kan je bijvoorbeeld instellen voor welke prijs je wilt kopen of verkopen en je kan handelen met andere gebruikers. Je krijgt niet alleen de koers te zien, maar ook wat andere gebruikers aanbieden. Wanneer jij een aankoop wilt doen en een prijs instelt, dan wordt er automatisch gezocht naar een aanbod voor dezelfde prijs.

Welke crypto’s kan je kopen via Bitpanda?

Bij Bitpanda kan je een beperkt aantal cryptomunten kopen, in vergelijk met andere exchanges. Natuurlijk kan je Bitcoin kopen, maar daarnaast ook Ethereum, Dash, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple. Dit zijn gevestigde cryptomunten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een bepaalde cryptovaluta opeens van de lijst gehaald wordt.

Welke betaalmethodes kan je gebruiken?

Wanneer jouw account geverifieerd is, dan kan je op meerdere manieren geld op je account zetten zodat je crypto kan kopen.

 • SEPA
 • Giropay/EPS
 • iDeal
 • SOFORT
 • NETELLER
 • Skrill
 • Visa
 • Mastercard
Hoe snel betalen ze uit?

Hoe snel je uitbetaald krijgt, is afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt. Bij GIROPAY/EPS, SOFORT, NETELLER, Skrill, Visa en Mastercard gebeurt dit meestal meteen. Bank transacties worden normaal gezien binnen 1 werkdag verwerkt. Het duurt dan ongeveer 2 of 3 werkdagen voor de transactie afgerond is. Het kan dat jouw gekozen betaalmethode ook nog de tijd neemt voor het op je rekening bijgeschreven staat.

Eindconclusie

Bitpanda is interessant voor beginners en gevorderden. Alles is duidelijk en simpel, en daarmee heel erg gebruiksvriendelijk. De grote drempel verdwijnt en opeens is die stap om te gaan handelen in crypto helemaal niet zo groot meer. Dat gezegd, Bitpanda is wel duidelijk over de fees, maar het berekenen van de uiteindelijke kosten, is niet voor iedereen weg gelegd. Het is dus wel verstandig om daarnaar te kijken voor je begint met kopen en verkopen. Wil je alles eerst eens uitproberen? Doe dan de Quiz en verdien 5,- euro aan BEST, de token van Bitpanda. Hiermee kan je al eens wat uitproberen en testen, voor je de beslissing neemt om met je eigen middelen aan de slag te gaan. Registreren is gratis, dus doe dat sowieso. Je zal zien dat je snel gewend bent aan de werkomgeving en dat je snel overgaat tot het kopen en verkopen van crypto.

Specificaties