Binance review

Binance exchange | Het blockchain eco-systeem

Binance kan je best wel zien als de leidende crypto exchange ter wereld en dat komt mede door de opzet. Die heeft de vorm van een blockchain eco-systeem gekregen. Niet iedereen vindt het even belangrijk hoe de crypto wereld het leidende geldsysteem kan verbeteren, maar bij Binance speelt het wel een grote rol. Binance hoopt namelijk de vrijheid van geld te verspreiden.


Wat kun je lezen in deze review:

BinanceReview Pic1

Hoe werkt Binance?

Bij Binance gaat het allemaal om crypto-to-crypto trading. Binance is vooral populair omdat de transactie fees laag zijn en de liquiditeit hoog. Dat laatste betekent vooral dat jouw transacties snel bevestigd worden en dat Binance voldoende eigen voorraad crypto heeft. Er worden zo bijvoorbeeld 1,4 miljoen orders per seconde verwerkt. Hierdoor hoef jij niet lang te wachten op je verstuurde cryptomunten.

Je kan je bij Binance gratis aanmelden en een account aanmaken. Vervolgens kan je cryptomunten kopen, verkopen en bewaren. Je kan op diverse manieren betalen, maar het is toch erg prettig dat je ook met je creditcard kan betalen. Je hoeft dus niet eerst bij een broker Bitcoin te kopen om deze vervolgens bij Binance te verhandelen. Er zijn meer dan 150 verschillende cryptomunten.

Wat opvallend is, is dat je hier ook een lening kan afsluiten. Dit is een van de redenen dat deze exchange ook populair is bij de meer ervaren gebruikers.

Naast alle standaard exchange mogelijkheden zoals trading, listing en fundraising van cryptomunten, maar echte enthousiastelingen die hun eigen munt willen starten, kunnen hier ook terecht voor de financiering daar van met Initial Coin Offerings, ook wel ICO’s genoemd. Je kan dus zomaar je eigen cryptovaluta beginnen. Dat kost natuurlijk iets meer werk, dan het zomaar starten, maar de mogelijkheden zijn beschikbaar.

Registreren bij Binance

Je begint met het instellen van de taal. Op die manier weet je zeker dat het ook allemaal duidelijk voor je is en kan je niet verloren raken in termen waarvan je niet weet wat het betekent. Bij je inschrijving wordt er om gegevens gevraagd. Standaard informatie zoals je naam en je e-mailadres. Ook is het belangrijk dat je ouder dan 18 jaar bent.

Je krijgt vervolgens per e-mail een activatiecode die je invoert op de website van Binance. Dit is de eerste keer dus een automatische inlog. Alle volgende keren dien je zelf in te loggen, en je kan dan kiezen voor de 2FA veiligheidsmaatregel.

Zeker als beginneling is het fijn dat Binance je daarna stap voor stap mee neemt bij het storten van je eerste cryptovaluta. Dit kan overigens ook met de Euro. Dit valt onder “fiatgeld”. Om Fiatgeld te kunnen storten, die jij je wel te identificeren. Ook dat gebeurt stap voor stap en het lijkt erg omslachtig en bewerkelijk, maar dat valt in de praktijk reuze mee.

BinanceReview Registreren Pic

Exchange

Aan de top van de ronde eco-systeem vind je de exchange. Logisch ook. Dit is de omgeving waarin gebouwd wordt. Het is het grootste en snelste crypto exchange ter wereld.

Binance Acadamy

Iedereen kan bij de Binance Acadamy kijken en leren. Op dit platform kan je alles leren over crypto en blockchain. Iets wat handig is voor beginners en gevorderden, zeker ook omdat je er terecht kan, nog voor je begint met handelen.

Binance charity

Dit non-profit onderdeel van Binance is toegewijd en het stimuleren van filantropische doelen die mede door blockchain mogelijk gemaakt kunnen worden. Ook ligt er een focus op globale duurzame ontwikkelingen.

Binance info

Dit is de encyclopedie over crypto. Het is een open, objectief en informatief platform, waar iedereen een bijdrage aan kan leveren.

Labs

Blockchain projecten worden mogelijk gemaakt dankzij Binance Labs. Dit infrastructuur impact fonds is een initiatief waarmee geïncubeerd, geïnvesteerd en gestimuleerd wordt.

Launchpad

Als nieuwe ondernemer is er het exclusieve token launch platform. Hier kan jij jouw meest vernieuwende en transformerende crypto projecten tot leven brengen.

Research

Als investeerder in de crypto wereld wil jij uit kunnen gaan van degelijke bronnen. Onderzoeksrapporten van gerenommeerde experts,. Je krijgt data gedreven inzichten en analyses die jouw kennis vergoten.

Trust Wallet

Dit is de officiele wallet van Binance. Veilig, gedecentraliseerd, met de mogelijkheid om crypto to verzenden, ontvangen en op te slaan.

Binance Chain

Dit community gedreven blockchain software systeem heeft ontwikkelaars en andere mensen, van over de hele wereld, die een bijdrage leveren. Binance DEX is een ontwikkeld en gedecentraliseerd exchange kenmerk, aan de top van de Binance Chain.

BinanceReview exchange Pic

Handelsmogelijkheden bij Binance

Wat je hier niet hebt, zijn fees voor crypto stortingen, echter is het wel standaard om ook bij opname transacties een fee te betalen. De hoogte van die fee is afhankelijk van de soort cryptomunt die je verhandelt.

Je kan op drie manieren handelen. Er zijn limit orders, market orders en stop/limit orders.

  • Limit orders worden pas uitgevoerd wanneer de prijs ingesteld door de handelaar wordt bereikt.
  • Market orders worden direct uitgevoerd bij de meest gunstige marktprijs.
  • Stop/limit orders worden pas uitgevoerd wanneer een prijs een gespecificeerd level behaald.

Naast de services die de exchange dienen, zijn er ook tools, platformen en diensten om het gehele blockchain eco-systeem te ondersteunen.

Beginnen met geld of crypto storten op Binance

Let er op dat je account ingesteld is op de Euro. Ga dan naar “koop crypto” en kies voor “deposit EUR”. Nu dien je over enkele zaken even na te denken.

  • Hoeveel wil je storten? Gebruik je bijvoorbeeld je creditcard, dan dien je minimaal voor 60,- euro te storten.
  • Er kunnen kosten zijn voor het betaalmiddel dat je gebruikt, het is dus slim om te kijken hoeveel fee je kwijt bent.
  • Je kan ook kiezen voor het storten van andere Fiatvaluta. Denk dan aan de Britse pond of de Turkse Lira.

Je vraagt je dan misschien af welke betaalmogelijkheden er precies zijn.

  • Advcash Wallet: Dit is een schakel tussen jouw bank en Binance. Je kan met andere betaalmiddelen geld in je account zetten. Je kan hiervoor bijvoorbeeld OkPay of Perfect Money gebruiken, maar je kan het ook gewoon met een bankoverschrijving doen.
  • Payeer Wallet: Payeer is vergelijkbaar met Advcash Wallet. Het is meer een soort van Paypal, wat je ook weer in de naam terug ziet. Je kan met een bankoverschrijving tegoed laten bijschrijven en dit kan je dan weer overzetten naar Binance.
  • Epay Wallet: Ook dit is een brug tussen jouw bank en Binance. Je stort de gewenste hoeveelheid tegoeden in de door jou gewenste valuta en je verzend het naar Binance.
  • VISA/Mastercard: Met je creditcard kan je direct fiatgeld aanschaffen op Binance en dit is verreweg het eenvoudigste, maar in verhouding ook duurder dan met de andere betaalmethodes.

 

 

 

De Binance Coin (BNB)

Binance heeft een eigen cryptomunt, BNB genaamd. Deze munt is ondertussen behoorlijk populair geworden en draait actief mee in de handel van de markt. Binnen het Binance platform kan je BNB gebruiken om de handelscommissies mee te betalen. Je kan dan tot 50 procent goedkoper uit zijn. Het is dus niet gek dat deze cryptomunt zo populair is. Een andere reden dat handelaren dol zijn op BNB is ook nog eens dat Binance een strategie heeft om de tokens ieder kwartaal te verbranden. Ieder kwartaal wordt 20 procent van de winst gebruikt om de BNB munten te verbranden, met als doel om uiteindelijk nog 100 miljoen cryptomunten over te houden. De reden hiervoor is schaarste. Hoe schaarser een munt is, des te meer deze waard is wanneer er wel veel vraag naar is.

Voor een beginner, is deze informatie voldoende om het niet te ingewikkeld te maken en zeker ook om ermee te beginnen. Maar voor de ervaren gebruikers is het ook zeker de moeite waard om hier meer informatie en kennis over te vergaren. BNB is namelijk veel meer dan een cryptomunt waarmee je kan handelen en betalen.

Is Binance wel veilig om te gebruiken?

Binance is een jong Chinees bedrijf en daardoor zijn vooral beginnende gebruikers wat huiverig om er gebruik van te maken. Je wilt immers dat het platform dat jij gebruikt ervaring en kennis heeft om de veiligheid van jouw munten te kunnen garanderen.

Binance gaat echter verder dan de meeste exchanges om de veiligheid te kunnen waarborgen. Zo is er een Artificial Intelligence systeem ingevoerd waarmee alle transacties gecontroleerd kunnen worden. Op die manier is het heel snel duidelijk wanneer een account gehackt is. Zo detecteert het systeem bijvoorbeeld een verdacht SIM-kaart wissel, gecombineerd met de 2FA (de twee-staps-verificatie) en email hack bij een klant, waardoor het systeem meteen een opname kan blokkeren.

Binance heeft zelfs een eigen aparte veiligheidsafdeling met gespecialiseerde eenheden. Dit bestaat onder meer uit een intern risico management eenheid die analyses op de handelsbeurs bewaakt, met een specifieke focus op cybercriminaliteit.

Hoewel Binance dus een extreem beveiligd systeem heeft, ze hebben zelfs samengewerkt met politie en justitie om cybercriminaliteit tegen te gaan, dien je als klant wel ook je eigen, standaard, beveiligingsmaatregelen te nemen.

Dat gezegd werkt Binance ontzettend hard aan Binance DEX. Dit is een extreem veilige gedecentraliseerde exchange. Hiermee zal de gebruiker in staat zijn om te handelen vanaf zijn eigen hardware wallet. Veiliger kan dan bijna niet meer, en dus is het duimen dat dit snel volledig doorgevoerd wordt.

De Binance Card

Iets waar menig cryptomunt gebruiker al heel lang op wacht is een manier om gewoon te kunnen betalen in winkels met een kaart. Net zoals je met je bankpas of creditcard, kan je met de Binance Card normale betalingen verrichten. Er is nu nog een beperkt gebruik qua cryptovaluta die je dan kan gebruiken om te betalen, maar het zijn wel de grotere munten, tokens en stablecoins die je kan gebruiken.

Het grote voordeel is dat jij niet zelf je crypto’s hoeft om te zetten naar euro’s. Dit gebeurt automatisch. Je kan de kaart ook opladen vanuit je Binance Wallets en je kan een voorkeursvaluta instellen.

Deze kaart is een game changer. Hierdoor wordt het dagelijkse gebruik van cryptovaluta mogelijk. In tegenstelling tot alleen bij gespecificeerde winkels en bedrijven waar je dan meestal alleen de Bitcoin kan gebruiken om betalingen te doen, kan je met deze kaart dus overal betalen, net zoals met je bankpas.

Kaartvoordelen en privileges

  • Geen kosten: Je zult het misschien niet geloven, maar deze Binance Visa Card is helemaal gratis. Binance brengt geen administratie of verwerkingskosten in rekening.
  • Wissel alleen wanneer nodig: Het is mogelijk om je cryptocurrencies vast te houden in je Binance Card-wallet. Wanneer je een betaling wilt doen, kun je eenvoudig je crypto’s inwisselen.
  • Tot 8% Cashback op je aankopen: Ontvang tot 8% Cashback op alle in aanmerking komende aankopen met je Binance Visa Card.
  • Je kapitaal is veilig: Alle activa op je Binance Card zijn beschermd door de hoogste beveiligingsstandaarden van Binance. Ga zorgeloos aan de slag met de Binance card.

Crypto kopen via Binance

Via Binance kunt je eenvoudig cryptocurrencies kopen met jouw euro’s. Dit kan via bankoverschrijving of iDeal.

Andere handige Binance weetjes

  • Binance heeft een trading app voor je smartphone en deze is zelfs in het Nederlands beschikbaar. Voor diverse apparaten is er ook ondersteuning.
  • Visa en Mastercard betalingen worden geaccepteerd. Je hoeft dus niet per se met je lopende bankrekening, via iDeal, je cryptovaluta aan te schaffen. Dit kan ook met je creditcard. Hierdoor bespaar je de extra kosten van een, vaak duurdere, externe broker. Let wel op, want ook bij Binance is het gebruik van je creditcard prijzig. Het kan dus de moeite zijn om even te kijken wat de fee verschillen zijn.
  • Wat nog niet voor Europa geldt, maar in de toekomst wel een rol zal spelen, is Binance Lite. Dit is een dienstverlening, opgezet in Australie, waarmee het mogelijk is om in heel Australie, binnen een netwerk van winkeliers, cash-to-bitcoin genaamd, waarmee je met cash geld, bitcoin kan kopen.
  • Binance bestaat pas sinds 2017 en is daarmee een jonge speler om de cryptomarkt. Het is echter ook meteen de populairste geworden en dat is mede dankzij de grootste, wereldwijde opzet en het streven naar gebruikersgemak voor zowel beginners als gevorderden.
  • Je kan storten met Crypto, Visa, Advcash Wallet, Payeer Wallet, Epay Wallet en SEPA.
  • Er zijn meer dan 150 verschillende cryptovaluta om mee te handelen. Daarnaast zijn er ook nog Stablecoins te verkrijgen.
  • Binance heeft ontzettend lage fees.
  • Er zijn onnoemelijk veel handelsparen.
  • Het heeft een groot handelsvolume, waardoor alles lekker snel en soepel verloopt.
  • Binance stelt alles in het werk om het platform veilig en dus betrouwbaar te houden.

Het enige echte nadeel is eigenlijk dat Binance onoverzichtelijk kan zijn voor nieuwe gebruikers. Neem jij echter even de tijd en de moeite om alles door te lopen en te bekijken, dan zal je snel handigheid er in krijgen. Iets wat sowieso wel gewenst is wanneer jij ergens met jouw zuurverdiende centjes naartoe gaat.

BinanceReview NFT pic

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ja, Binance is betrouwbaar. Met A-ratings van onafhankelijke instellingen, een aparte veiligheidsafdeling en een gespecialiseerd, interne risico manager en analyse eenheid die beschermt  tegen cybercriminelen. Het is wel ook de bedoeling dat jij zelf ook alle veiligheidsmaatregelen implementeert. Binance heeft ook een sterke financiële positie waardoor bij eventuele problemen, zoals met hacks waarbij crypto wordt gestolen, het risico gedragen kan worden. Op het gebied van veiligheid heeft Binance dan ook een hele goede reputatie.

Welke crypto heeft Binance?

Binance heeft een enorm aanbod in crypto en je kan er dan ook handelen in zo goed als alle bekende crypto. Denk dan onder meer aan Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, EOS, Dash, LiteCoin, NEO, GAS, Zcash, Ripple en nog heel veel meer.

Binance heeft ook andere munten. De zogenoemde ICO’s (initial coin offering). Dit zijn munten van startende bedrijven die hun eigen munt willen uitgeven. Je kan deze crypto eerder kopen dan anderen en daardoor heeft het veel potentie om winst te maken.

Je kan crypto kopen met andere crypto. Dit heeft een Trading Pair. Momenteel heeft Binance Bitcoin, Binance Coin, Ethereum en Tether als crypto waar je andere crypto mee kan kopen.

Hoe snel betaalt Binance je uit?

Wil je crypto naar een andere exchange of wallet sturen of naar je bank uit laten betalen? Hier zit namelijk verschil in wat betreft hoe lang het allemaal duurt.

In het eerste geval duurt het in principe 30 tot 60 minuten voor Binance om jouw opname te voltooien, maar dit is pas de eerste stap. Daarna moet de opname bevestigd worden door het netwerk en afhankelijk van de blockchain, kan dit enige tijd in beslag nemen. Het kan soms tot 2 dagen duren voor het netwerk jouw transactie bevestigd heeft.

Wil je naar je bank laten uitbetalen, gebruik dan “instant card withdrawals” en dan duurt het gemiddeld 5 minuten voor het geld op je bankrekening staat. Er zijn enkele zeldzame gevallen waarbij het tot 24 uur kan duren voor het op je bankrekening is bijgeschreven.

Is Binance gratis?

Een account openen bij Binance is helemaal gratis, maar je betaalt wel fees voor de transacties die je uitvoert. Binance staat er om bekend een van de goedkopere exchanges te zijn. Stortingen in crypto naar Binance is ook gratis. Afhankelijk van de cryptomunt kan er wel een vergoeding gevraagd worden voor het versturen van crypto naar wallets buiten Binance.

Handelen op Binance kost 0,1 procent per transactie. Of dat nu koop of verkoop is. Betaal jij echter met de Binance Coin, dan is het nog eens 50 procent goedkoper.

Waarom kiezen voor Binance?

Binance is veilig, betrouwbaar en in vergelijk met vele andere exchanges ook lekker goedkoop. Daarnaast zijn er ontzettend veel cryptomunten waarin jij kan handelen, zelfs coins die nog in de start-up fase zijn. Hierdoor kan je snel veel winst maken. Binance heeft ook heel veel extra opties en leermogelijkheden. Dat maakt het vooral voor de beginnende investeerder heel interessant om in cryptovaluta te handelen. Je kan gebruik maken van de ingebouwde wallets, wat erg handig is. En last but zeker not least ben je verzekerd tegen hacks dankzij het SAFU fonds.

Eindconclusie Binance

Wat je hier hebt gelezen, is de basis, maar omvat lang niet alle mogelijkheden die Binance biedt. Het is ook niet aan te raden om daar meteen volledig in te springen, maar juist om stapsgewijs kennis te maken met alles rondom het verhandelen van cryptovaluta. Dat er een eigen kennisbank en infocentrum is, spreekt alleen maar nog meer voor dit handelsplatform.

Je kan hier als beginner namelijk meteen je ei kwijt en je kan toch ook dieper op alle stof ingaan. Allemaal op jouw eigen tempo. Je hoeft dus geen kennis te hebben, maar je kan deze wel vergaren. Hierdoor leer je praktisch hoe alles werkt en niet alleen maar theoretisch.

Zowel voor de beginner, als voor de ervaren cryptohandelaar is Binance interessant en absoluut een platform waar je minimaal een account zou moeten aanmaken. Het kost niks en je hoeft ook niet meteen te beginnen met handelen. Je kan dan wel al eens kijken hoe het allemaal voor jou werkt. Of je het platform kan leren kennen en makkelijk kan gebruiken en je kan naar de toekomst kijken en hier op inspelen.